Ελευθέριος Κοσμίδης

Άσπρο Μαύρο: Μια θλιβερή εικόνα, χίλιες ανείπωτες λέξεις

εικόνα άρθρου: Άσπρο Μαύρο: Μια θλιβερή εικόνα, χίλιες ανείπωτες λέξεις

Υπογραφή συμφωνίας Ορθοδόξων, Παπικών και Αρμενίων για την συνέχιση των εργασιών στον Πανάγιο Τάφο

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Το ειδικό καθεστώς συνεκμετάλλευσης στον Πανάγιο Τάφο και τα Ιερά προσκυνήματα στο Ισραήλ, δεν προσφέρονται για απρόσεκτο σχολιασμό.
Ελοχεύει ο κίνδυνος οι άλλες μεριές να παρερμηνεύσουν και να αντιδράσουν. Οπότε η καλή πρόθεση να ξεπερνιέται από τα γεγονότα.
Υπό αυτήν την προϋπόθεση, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την εικόνα που μας προσέφερε με περισσή χαρά η επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Η εικόνα του Ορθοδόξου πατριάρχη, να ανταλλάσσει φιλοφρονήσεις με τους αιρετικούς, προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση.
Αγανάκτηση γιατί μας έχουν αποδείξει οι Αρχιερείς μας πως σε θέματα πίστεως, δεν ακολουθούν Πατερική γραμμή, αλλά τη γραμμή του συμφέροντος και της διπλωματίας.
Θλίψη γιατί έχουν προχωρήσει πολύ στην άμβλυνση των δογματικών διαφορών με τους αιρετικούς για χάρη της εθιμοτυπίας και των δημοσίων σχέσεων.

Με μια διαφορά το άσπρο της ορθοδοξίας μαύρο της αίρεσης δε γίνεται! Ούτε με κατασκευαστικά ντηλ, ούτε με άλλες τραγικές δικαιολογίες.

Χριστός Ανέστη

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.