Επικαιρότητα

Άσπρο Μαύρο: Μια θλιβερή εικόνα, χίλιες ανείπωτες λέξεις

εικόνα άρθρου: Άσπρο Μαύρο: Μια θλιβερή εικόνα, χίλιες ανείπωτες λέξεις

Υπογραφή συμφωνίας Ορθοδόξων, Παπικών και Αρμενίων για την συνέχιση των εργασιών στον Πανάγιο Τάφο

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Το ειδικό καθεστώς συνεκμετάλλευσης στον Πανάγιο Τάφο και τα Ιερά προσκυνήματα στο Ισραήλ, δεν προσφέρονται για απρόσεκτο σχολιασμό.
Ελοχεύει ο κίνδυνος οι άλλες μεριές να παρερμηνεύσουν και να αντιδράσουν. Οπότε η καλή πρόθεση να ξεπερνιέται από τα γεγονότα.
Υπό αυτήν την προϋπόθεση, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την εικόνα που μας προσέφερε με περισσή χαρά η επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Η εικόνα του Ορθοδόξου πατριάρχη, να ανταλλάσσει φιλοφρονήσεις με τους αιρετικούς, προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση.
Αγανάκτηση γιατί μας έχουν αποδείξει οι Αρχιερείς μας πως σε θέματα πίστεως, δεν ακολουθούν Πατερική γραμμή, αλλά τη γραμμή του συμφέροντος και της διπλωματίας.
Θλίψη γιατί έχουν προχωρήσει πολύ στην άμβλυνση των δογματικών διαφορών με τους αιρετικούς για χάρη της εθιμοτυπίας και των δημοσίων σχέσεων.

Με μια διαφορά το άσπρο της ορθοδοξίας μαύρο της αίρεσης δε γίνεται! Ούτε με κατασκευαστικά ντηλ, ούτε με άλλες τραγικές δικαιολογίες.

Χριστός Ανέστη

Σχετικά άρθρα

Στα Γρεβενά μεταλλάχθηκε το “τιμή Αγίου, μίμηση Αγίου” με την “ιρλανδική γιορτή” του Αγίου Πατρικίου

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Επί πέντε μέρες στα Γρεβενά όλη η πόλη κινούνταν σε τρελούς ρυθμούς, γιορτάζοντας το “Happy Patrick’s Day”, με τα δρώμενα να παραπέμπουν σε καρναβαλική πράσινη εκδήλωση, όπως...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.