Ελευθέριος Κοσμίδης

Άσπρο Μαύρο: Ο Μητροπολίτης Σουηδίας και το προσωπείο του οικουμενισμού

εικόνα άρθρου: Άσπρο Μαύρο: Ο Μητροπολίτης Σουηδίας και το προσωπείο του οικουμενισμού

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Απλά παρίσταμαι! 

Μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας αναφερόμενος στις σχέσεις με τους ετερόδοξους, δήλωσε: «Δεν θα λειτουργήσουμε μαζί, δεν υπάρχει συλλείτουργο, απλά παρίσταμαι». Η στάση αυτή δεν αντέχει σε σοβαρό αντίλογο γιατί στερείται σοβαρότητος. Τον ελέγχει ο ψαλμωδός: “Μακάριος ἀνήρ, ὃς οὐκ ἐπορεύθη ἐν βουλῇ ἀσεβῶν καὶ ἐν ὁδῷ ἁμαρτωλῶν οὐκ ἔστη καὶ ἐπὶ καθέδρᾳ λοιμῶν οὐκ ἐκάθισεν”. Τι θα πει παρίσταμαι; Όχι δεν θα κάνουμε υποθέσεις, ούτε όμως και περιμένουμε πειστικό επιχείρημα. 

Εθελοντισμός!

Μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας “Ζήτησε να στραφούμε στον εθελοντισμό”! Τέτοιες δήθεν μοντέρνες απόψεις είναι ήδη πτωχευμένες για την Ορθοδοξία. Το έχει καταδείξει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς όταν κατήγγειλε τον Ευρωπαϊκό ανθρωπισμό και μας δίδασκε εμπιστοσύνη μόνον τον Θεανθρώπινο ουμανισμό.

  
Όχι ξένος ή εχθρός, πλανεμένος είναι!

Μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας είπε: «Δεν βλέπω τον ετερόδοξο ως ξένο, ως αντίπαλο» (…) «πώς θα αναπτύξουμε την ιεραποστολή όταν αρνούμαστε τον διάλογο; έχουν να διδαχθούν αρκετά από εμάς». 

Για άλλη μια φορά, από πρωτοκλασάτο Αρχιερέα του Φαναρίου, οι καλοί τρόποι και το Savoir Vivre τίθενται υπέρ την αλήθειαν της πίστεως και την ακρίβεια των δογμάτων. Ένα διάλογος ύποπτος, με επτασφράγιστα μυστικά και υπογραφές κειμένων που επιδέχονται πολλών ερμηνειών και παρερμηνειών, έχουν καταστήσει τον διάλογο που ευαγγελίζεται ναρκοπέδιο της αληθείας στο όνομα της αγάπης.

Για άλλη μια φορά ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας στάθηκε στο ύψος της οικουμενιστικής του ιδεολογίας!

Απογοήτευση

Σχετικά άρθρα

Αχειροτόνητος Ντουμένκο-Ουνίτες-Παπικοί προσεύχονται στο Κίεβο παρουσία του Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Ο προκαθήμενος της σχισματικής «Εκκλησίας» Επιφάνιος καθώς και ο Ουνίτης επικεφαλής εκφώνησαν προσευχές Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Την 15η Ιουλίου 2024, ο αχειροτόνητος «Μητροπολίτης» Κιέβου Ντουμένκο Επιφάνιος, ο επικεφαλής των Ουνιτών της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.