Ελευθέριος Κοσμίδης

Άσπρο Μαύρο: Οι μοντέρνες κατακόμβες στο Ισραήλ και η κηδεία της τέφρας στην Κύπρο

εικόνα άρθρου: Άσπρο Μαύρο: Οι μοντέρνες κατακόμβες στο Ισραήλ και η κηδεία της τέφρας στην Κύπρο

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Την ίδια ώρα που στο Ισραήλ παραδίδονται 8000 θέσεις ταφής σε μοντέρνες υπόγειες κατακόμβες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Assosiated Press άλλη μια οικουμενιστική εκτροπή, που έλαβε χώρα στην μαρτυρική Μεγαλόνησο, μας ταρακουνάει για να εννοήσουμε τα γεγονότα.

Επειδή τα εβραϊκά και μουσουλμανικά ταφικά έθιμα απαιτούν τη διέλευση των νεκρών στο έδαφος και την απαγόρευση της αποτέφρωσης, το Κράτος του Ισραήλ επενδύει τεράστια ποσά για να εξασφαλίσει χώρους ταφής στον πιστό λαό.

Η επιχειρηματολογία λοιπόν που μας επιβάλλει σαν μόδα την αποτέφρωση και την κομποστοποίηση των νεκρών στην Ορθοδοξία, αποσαθρώνεται από τους ίδιους τους εμπνευστές της.

Το μάθημα για όλους εμάς θα πρέπει να είναι πως το τέρας της παγκοσμιοποίησης, επιβάλλει την πανθρησκεία δια του οικουμενισμού. Η μόνη ασφαλής οδός για τον πιστό λαό απομένει η διατήρηση της πίστης, στην γραμμή των  πατέρων. Η διαφύλαξης της Ορθόδοξης Χριστιανικής παραδόσεως. 

Το πνεύμα της εκκοσμίκευσης επιβάλλει μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και παρουσία του Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, η Mary Millben διάσημη τραγουδίστρια κόρη του υπουργού Μιχαήλ Μίλμπεν των Βαπτιστών και Πεντηκοστιανών και της Αλθέα Μίλμπεν συνταξιούχο Πεντηκοστιανή σοπράνο, τραγούδησε έναν ύμνο Προτεσταντικής σκέψης του 16ου αιώνα”

Το ίδιο πνεύμα επιχειρηματολογεί: Ο Αρχιεπίσκοπος στον οποίο αποτάθηκε η οικογένεια του εκλιπόντος για λόγους κατ’ οικονομίαν, όπως μας ειπώθηκε, επέτρεψε να τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία χωρίς την ανάγνωση της συγχωρητικής ευχής και άνευ παρουσίας Ιεράρχη. Όπερ και εγένετο. Μετά την απόφαση του Αρχιεπισκόπου η Μητρόπολη Τριμυθούντος επέτρεψε την τέλεση της κηδείας από έναν απλό κληρικό. Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής έλεγαν πως ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε το σκεπτικό ότι η αποτέφρωση της σορού πραγματοποιήθηκε χωρίς να είναι επιθυμία του νεκρού, ο οποίος μάλιστα είχε προσφέρει τα μέγιστα στην Εκκλησία, στη γενέτειρά του Αθηναίου, αλλά και στους αγώνες της ομογένειας στο εθνικό ζήτημα.” k

Μόνο που αυτό είναι το πνεύμα του μασωνοκίνητου Οικουμενισμού και της πανθρησκείας. Η μόνη ασφαλής οδός για τον πιστό λαό απομένει η διατήρηση της πίστης, στην γραμμή των  πατέρων. Η διαφύλαξης της Ορθόδοξης Χριστιανικής παραδόσεως.

Μήπως είναι ώρα να ορθώσουμε τείχος απέναντι από την χειρότερη αίρεση όλων των εποχών, στηρίζοντας τους πατέρες που προxώρησαν στην ύστατη αγιοπατερική αντίδραση, την αποτείχιση;  

Θεός να μας φυλάει

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.