Ελευθέριος Κοσμίδης

Άσπρο Μαύρο: Το σύνδρομο “Folie a deux” των οικουμενιστών

εικόνα άρθρου: Άσπρο Μαύρο:  Το σύνδρομο “Folie a deux” των οικουμενιστών

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

… σε χειρότερη μοίρα βρίσκεται και η μερίδα εκείνων των κληρικών και μοναχών που θεωρούν εαυτούς συνεχιστές των αγιασμένων γεροντάδων τους…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στη βασιλεία του Θεού δε θα μπει όποιος μου λέει “Κύριε, Κύριε”, αλλά όποιος κάνει το θέλημα του ουράνιου Πατέρα μου, λέγει ο Κύριος στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο: (Ματθ. 7,21) Οὐ πᾶς ὁ λέγων μοι Κύριε Κύριε, εἰσελεύσεται εἰς τήν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν, ἀλλ᾿ ὁ ποιῶν τό θέλημα τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς.

Τί να τα κάνεις τα παινέματα, να υμνολογείς και να φουσκώνεις για τη γενιά σου, όταν προδίδεις όσα σου παρέδωσαν οι πατεράδες σου, ακόμα κι όταν κείτονται μπροστά σου νεκροί! Θα είσαι αξιολύπητος και στα τελώνια, γιατί δε θα τους έχεις αρωγούς και φύλακες. Αλοίμονό σου!


Άσπρο Μαύρο: Το σύνδρομο “Folie a deux”* των οικουμενιστών

Στο προηγούμενο άρθρο μας, έγινε μια προσπάθεια να καταδειχτεί η Πατριαρχική αυθαιρεσία, κατά την ερμηνεία αποσπάσματος λόγων της οσιακής μορφής, του Αγίου γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού.

Στο σημερινό θα επιμείνουμε στην στηλίτευση της πνευματικής κατηφοριάς (όχι μόνον) των οικουμενιστών ακόμα και κατά την κοίμηση σύγχρονων οσιακών μορφών.

Σαν η αγιότητα να μεταδίδεται δια της εκ του σύνεγγυς φωτογράφησης, τρέχουν οι νεόκοποι instaγκραμικοί Αρχιερείς και ο περιφερόμενος θίασός τους, να φωτογραφηθούν με κάποια από τις ελάχιστες πλέον αγιασμένες μορφές της Ορθοδοξίας στη δύση της επίγειας ζωής τους και το τραγικότερο συνωστίζονται ανερυθρίαστα ποιος θα συμμετέχει στην εξόδιο ακολουθία τους. 

Τους βλέπει ο κόσμος και χαίρεται δήθεν πως καθαγιάστηκε ο παπάς της ενορίας τους ή ο δεσπότης τους απροϋπόθετα και εξ’ επαγωγής, επειδή συμμετείχε.

Αλίμονο όμως γιατί όλο το σινάφι των οικουμενιστών, φαίνεται να υποφέρει από κάτι που μοιάζει με σπάνιο ψυχωσικό σύνδρομο που καλείται “Folie a deux”. Σε αυτό το σύνδρομο οι πάσχοντες είναι δύο (ή περισσότερα) άτομα που (συνήθως) ζουν κοντά και μοιράζονται την ίδια αυταπάτη.

Την αυταπάτη πως είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ενώ είναι αιρετικοί.

Δυστυχώς σε χειρότερη μοίρα βρίσκεται και η μερίδα εκείνων των κληρικών και μοναχών που θεωρούν εαυτούς συνεχιστές των αγιασμένων γεροντάδων τους.

Βλέπουμε έτσι την μοναστική παρακαταθήκη του Αγίου γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού να είναι σε κατάσταση πνευματικής αφασίας.

Βλέπουν τις ύαινες του οικουμενισμού ενδεδυμένες Πατριαρχικά και Αρχιερατικά αξιώματα πως θρέφουν τον τύφο τους ξεδιάντροπα συμπροσευχόμενοι με αιρετικούς και δεν ανησυχούν.

Τους βλέπουν περήφανους μασόνους (άρα σατανολάτρες και παγανιστές), μετά το Κολυμπάρι της ντροπής να βουλιάζουν ολοένα και περισσότερο στον βούρκο της παναίρεσης και δεν αγανακτούν.

Μόνο σιωπούν.

Δεν αντιδρούν.

Δεν διαμαρτύρονται.

Τιμούν τον θεσμό, και τρώνε αμάσητο το παραμύθι πως αν αποτειχισθούν βγαίνουν εκτός Εκκλησίας.

Το μαύρο του πνευματικού ραγιαδισμού, άσπρο της κληρονομιάς ενός Αγίου, δεν γίνεται.

* Κυριoλεκτικά σημαίνει «τρέλα που μοιράζεται στα δύο» και έχει την πιο περίεργη ονομασία. Πολύ καλύτερη από την τεχνική ονομασία «διαμοιρασμένη ψυχωτική διαταραχή»

Σχετικά άρθρα

Κων/πόλεως Βαρθολομαίος: Θα μεταβούμε μαζί με τον Πάπα στη Νίκαια το 2025 για ένα ιστορικό εορτασμό της επετείου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε παπικά ιστολόγια (The Tablet, The Pillar) η οργανωτική επιτροπή για τον προγραμματισμό του εορτασμού αποτελείται από τέσσερις Παπικούς και τέσσερις Ορθοδόξους

Μητροπολίτης προκαλεί πικρόχολα σχόλια με άρθρο του Μ. Σάββατο

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η επιλογή κοσμικού διαδικτυακού τόπου κυριακάτικης εφημερίδας, πανελλαδικής κυκλοφορίας, και η χρονική συγκυρία της δημοσίευσης υπήρξαν τουλάχιστον ατυχείς αν όχι εφάμαρτες

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.