Ελένη Παπασταματάκη

Άτυπη συνάντηση Αγγλικανών με Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου και δώρο μια συμπροσευχούλα; 

εικόνα άρθρου: Άτυπη συνάντηση Αγγλικανών με Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου και δώρο μια συμπροσευχούλα; 
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη

Υψηλά ιστάμενοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας αιρετίζουν χωρίς σταματημό


Είναι γεγονός ότι οι εγκατεσπαρμένοι ανά την Ευρώπη Επίσκοποι του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και οι λοιποί διαλεχτοί Φαναριώτες διακρίνονται για την κολυμπάρια φιλοπονία τους.

Πού τους χάνεις πού τους βρίσκεις σε κάποιο οικουμενιστικό event θα βρίσκονται…

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο μία άτυπη συνομιλία μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αγγλικανικής Κοινωνίας. [1]

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησαν: ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας, ο μέσα σε όλα, Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας και ο Πισιδίας Ιώβ, ο κατά το παρελθόν Τελμησσού που έχει ξεστομίσει ουκ ολίγα αιρετικά και βλάσφημα. Να σημειωθεί φυσικά ότι και οι τρεις αυτοί Ορθόδοξοι Ιεράρχες είναι παιδιά της Δύσης, αυτόχθονες της Δυτικής κουλτούρας.

Η Αγγλικανική αντιπροσωπεία, αφού τους καλωσόρισε, αναφέρθηκε σε σημαντικά θέματα των Αγγλικανών, ενώ με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι του Φαναρίου τους ενημέρωσαν για τρέχοντα θέματα και ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και ιδιαίτερα για τις κινήσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, ακολούθησε συζήτηση πάνω σε θέματα «κοινού θεολογικού και κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος». 

Όμως μπορεί να υπάρξει κοινωνία μεταξύ της Αλήθειας και του ψεύδους; Είναι σοφότεροι ο κ. Νικήτας, ο κ. Αθηναγόρας και ο κ. Ιώβ από τον Άγιο Θεοφάνη τον Έγκλειστο που γράφει στις επιστολές του «[…] Από τους ρωμαιοκαθολικούς ή παπικούς γεννήθηκαν οι διαμαρτυρόμενοι ή προτεστάντες, οι οποίοι με άλλες σοφιστείες πλανήθηκαν και ξέπεσαν από τον παπισμό. Αυτός είναι ο δεύτερος βαθμός της πτώσης στο ψέμα και στο σκοτάδι. Από τους προτεστάντες γεννήθηκε η αγγλικανική σοφιστεία. Είναι ο τρίτος βαθμός της πτώσεως στο ψέμα και στο σκοτάδι.[…][2]

Δεν τους έφτασε η μία πτώση, θέλησαν και δεύτερη, βαρύτερη, καθώς ενάντια στους Κανόνες της Εκκλησίας μας συμπροσευχήθηκαν με τους αιρετικούς κατά τη διάρκεια Εσπερινού στο Αββαείο του Westminster.

Για αυτούς είναι γραμμένο το εξής χωρίο στην Καινή Διαθήκη:

«Οὐαί ὑμῖν, γραμματεῖς καί Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι οἰκοδομεῖτε τούς τάφους τῶν προφητῶν καί κοσμεῖτε τά μνημεῖα τῶν δικαίων, καί λέγετε· εἰ ἦμεν ἐν ταῖς ἡμέραις τῶν πατέρων ἡμῶν, οὐκ ἂν ἦμεν κοινωνοί αὐτῶν ἐν τῷ αἵματι τῶν προφητῶν. ὥστε μαρτυρεῖτε ἑαυτοῖς ὅτι υἱοί ἐστε τῶν φονευσάντων τούς προφήτας. καί ὑμεῖς πληρώσατε τό μέτρον τῶν πατέρων ὑμῶν. ὄφεις, γεννήματα ἐχιδνῶν! πῶς φύγητε ἀπό τῆς κρίσεως τῆς γεέννης;» (Ματθ. 23, 29-33)

  • [1] Άτυπες Συνομιλίες μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αγγλικανικής Κοινωνίας
  • https://orthodoxia.be
  • [2] «Απάνθισμα Επιστολών» Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου, Εκδόσεις Ιεράς Μονής Παρακλήτου, Ωρωπός Αττικής, Μετάφραση από τα Ρωσικά)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Η μωρία των Αγγλικανών με τους οποίους κάποιοι θέλουν να μας ενώσουν
Χαριουπόλεως Βαρθολομαίος… Εγκάρδιες ευχές στους Αγγλικανούς!

Σχετικά άρθρα

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.