Ελένη Παπασταματάκη

«Άξιος» αναφώνησε ο Μητροπολίτης Σουηδίας στον αιρετικό Λουθηρανό

εικόνα άρθρου: «Άξιος» αναφώνησε ο Μητροπολίτης Σουηδίας στον αιρετικό Λουθηρανό
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο Μητροπολίτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας πλάι πλάι με τις Λουθηρανές επισκοπίνες, τους λοιπούς προτεστάντες, τους παπικούς και τους κόπτες…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ανέκαθεν η Ορθοδοξία στις Μητροπόλεις της Δύσης στέναζε και οδυνόταν από όλα τα έκτροπα και αιρετικά που συνέβαιναν σε αυτές. Ο Οικουμενισμός ανδρώθηκε εκεί και έπειτα έλαβε την πιστοποίησή του με την Ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου.

Αντιπροσωπευτικό δείγμα της αποστασίας από την Ορθόδοξη πίστη, αποτελεί η Μητρόπολη Σουηδίας. Ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας, πιστός στο δόγμα της πανθρησκείας, παραβρέθηκε σε ένα λουθηρανικό ναό, προκειμένου να συμμετάσχει σε τελετή για την εγκατάσταση του νέου αρχιεπισκόπου της Λουθηρανικής αίρεσης στη Σουηδία.

Παρόντες ήταν θρησκευτικοί ηγέτες όλων των αιρέσεων που δρουν στην Σκανδιναβία. Ο Μητροπολίτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας πλάι πλάι με τις Λουθηρανές επισκοπίνες, τους λοιπούς προτεστάντες, τους παπικούς και τους κόπτες. Και όλοι μαζί στον μεγάλο αχταρμά, να συνθέτουν την πολύχρωμη κουρελού της πανθρησκείας.

Μάλιστα στο δείπνο που ακολούθησε ο “Ορθόδοξος” ιεράρχης απηύθυνε λόγο συγχαρητήριο και εγκωμιαστικό προς τον αιρετικό επίσκοπο. Κατά το Φαναριώτικο τυπικό, τον αποκάλεσε αγαπητό εν Χριστώ αδελφό. Ως γνήσιο τέκνο του πατρός Βαρθολομαίου, μετέφερε εκ μέρους του τα θερμά συγχαρητήρια: «Επιτρέψτε μου, να ξεκινήσω, μεταφέροντας σας επισήμως τα θερμότατα συγχαρητήρια και τις εγκάρδιες προσρήσεις της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, Πνευματικού Ηγέτου των ανά την Οικουμένη Ορθοδόξων Χριστιανών, στο χαρούμενο αυτό γεγονός».

Τέλος διαβεβαίωσε τον εκπρόσωπο της προτεσταντικής αίρεσης ότι μπορεί να βασίζεται στην αμέριστη συμπαράστασή του και ότι προσβλέπει στο διάλογο μεταξύ των Εκκλησιών τους και την ουσιαστική συνεργασία.

Αναφώνησε και το «Άξιος» προς τον Λουθηρανό ηγέτη και έτσι με αυτόν τον τρόπο ολοκλήρωσε τη διπλωματική του αποστολή, ως άξιο μέλος του διπλωματικού σώματος του Φαναρίου.

Ορατότης μηδέν στη Μητρόπολη Σουηδίας που διακηρύσσει μια μεταλλαγμένη Ορθοδοξία και όχι την Ορθοδοξία του Σωτήρος Χριστού, των Αποστόλων, των Αγίων Πατέρων. Στο αιρετικό σκοτάδι ο Μητροπολίτης Κλεόπας αναγνωρίζει τους εχθρούς ως φίλους και αδελφούς, οδηγώντας όσους τον ακολουθούν, έξω από την ποίμνη του Χριστού μας, κατευθείαν στο στόμα του λύκου…

Γι’ αυτούς τους ποιμένες μας προειδοποιεί η Καινή Διαθήκη

«βλέπετε μή πλανηθῆτε· πολλοί γάρ ἐλεύσονται ἐπί τῷ ὀνόματί μου λέγοντες ὅτι ἐγώ εἰμι καί ὁ καιρός ἤγγικε. μή οὖν πορευθῆτε ὀπίσω αὐτῶν» (Λκ.21,8).

«ἐγερθήσονται γάρ ψευδόχριστοι καί ψευδοπροφῆται καί δώσουσι σημεῖα μεγάλα καί τέρατα, ὥστε πλανῆσαι, εἰ δυνατόν, καί τούς ἐκλεκτούς» (Μτ. 24,24).

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ίδρυση και Θυρανοίξια Ενορίας Αποστόλου Βαρθολομαίου στην Ισλανδία
Άσπρο Μαύρο: Ο Μητροπολίτης Σουηδίας και το προσωπείο του οικουμενισμού

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.