Ελένη Παπασταματάκη

Άξιος για κλάματα και όχι για επαίνους ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας 

εικόνα άρθρου: Άξιος για κλάματα και όχι για επαίνους ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας 
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

«Ήρθα να χαιρετήσω τον φίλο μου», είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Όταν μία Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή έχει προ πολλού αλωθεί από το θηρίο του Οικουμενισμού και έχει διασφαλίσει την Οικουμενιστική πορεία της μέσα από την εκλογή στους εκκλησιαστικούς θρόνους τέκνων αγαπητών του Πάπα της Ανατολής π. Βαρθολομαίου, τότε μόνο δυσάρεστα θα είναι τα πεπραγμένα της.

Ο λόγος είναι για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, στον τράχηλο της οποίας επικρέμεται ήδη, ο άδικος αφορισμός του θερμού της πίστεως αγωνιστή, του φλογερού κήρυκα της Αληθείας, μακαριστού Νικολάου Σωτηρόπουλου.

Η είδηση

Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακάριου πραγματοποιήθηκε εόρτιο δείπνο σε αίθουσα εκδηλώσεων στο Σίδνεϋ με τη συμμετοχή 1500 καλεσμένων, ως αποκορύφωμα μιας σειράς εορτασμών, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Τον Αρχιεπίσκοπο τίμησαν υπουργοί, βουλευτές και πρέσβεις, καθώς και ο πρωθυπουργός της χώρας Anthony Albanese, ο οποίος αποκάλεσε τον κύριο Μακάριο «αγαπητό φίλο», ενώ παράλληλα εξήρε την προσωπικότητά του.

«Η Ορθοδοξία στην Αυστραλία ξαναγεννιέται. Όπως ο προστάτης Άγιός του, ο Όσιος Μακάριος ο Αιγύπτιος, ο Αρχιεπίσκοπος είναι άνθρωπος με εμβρίθεια γνώσεων και με αφοσίωση τόσο στον Θεό όσο και στην ευημερία των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά ο Αυστραλός πρωθυπουργός. Ενώ έφερε στη μνήμη του την πρωτοφανή τελετή έναρξης των εργασιών του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου για το έτος 2022, όπου πραγματοποιήθηκε σε ελληνορθόδοξο ναό, στον Άγιο Νικόλαο Καμπέρας.

Δυστυχώς αυτή η τελετή όχι μόνο πρωτοφανής ήταν αλλά και επαίσχυντη, καθώς πραγματοποιήθηκε συμπροσευχή μεταξύ του κυρίου Μακαρίου και αιρετικών παπικών και προτεσταντών. Στο άρθρο της Κατάνυξης “Αυστραλίας Μακάριος: Ημέρα Ορόσημο με αρνητικό πρόσημο” περιγράφεται αναλυτικά το θλιβερό κατάντημα του Ορθόδοξου Ποιμενάρχη. 

Τι είπε ο κ. Μακάριος στα ονομαστήριά του;

Δύο ήταν οι βασικοί πυλώνες της ομιλίας του κ. Μακαρίου. Από τη μία παρουσίασε την πρόοδο των μεγαλόπνοων έργων της Αρχιεπισκοπής και από την άλλη ανήγγειλε την έναρξη για την προετοιμασία των πανηγυρικών εορτασμών της Εκατονταετηρίδας της τοπικής Εκκλησίας το ερχόμενο έτος 2024.

Αναρωτιόμαστε αν αυτά τα μεγαλόπνοα σχέδια έχουν κυρίως πνευματικό υπόβαθρο και όχι εκκοσμικευμένο, εγκλωβισμένο σε «έργα και ημέρες» βιτρίνας και θεάματος. Φαινόμενο όχι άγνωστο στις Τοπικές Εκκλησίες της διασποράς, εκεί όπου ρέει ζεστό χρήμα των Ελλήνων Ομογενών.

Κατάφερε όμως μέχρι σήμερα ο κ. Μακάριος να αναγεννήσει την Ορθοδοξία, όπως τον επαίνεσε ο πρωθυπουργός της χώρας; 

Την απάντηση θα τη βρούμε σε μία σύντομη αναδρομή…

  • Οι δημόσιες τοποθετήσεις του είναι μία πορεία ενίσχυσης της Βαρθολομαιϊκής παντοκρατορίας και ύμνησης του πρωτείου Κωνσταντινουπόλεως. Φτάνει στο σημείο να αποκαλέσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο “πηγή της ζωής” και ότι με αυτό το νερό της Μητέρας Εκκλησίας θα ξεδιψάσει τους Αυστραλούς… (σχ. βίντεο)
  • Στην εξαιρετική σειρά άρθρων της Κατάνυξης με τίτλο “Νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα”, αποκαλύπτεται η οικουμενιστική του καταβολή και η πολεμική του ενάντια στην Παράδοση. Ως Επίσκοπος Χριστουπόλεως έλεγε χαρακτηριστικά : «Τό θέμα τοῦ κοινοῦ ἑορτασμοῦ τοῦ Πάσχα δέν εἶναι ζήτημα τῶν τελευταίων ἡμερῶν οὔτε φυσικά εἶναι ἕνα θέμα, πού ἀπασχολεῖ μόνο τόν Πάπα καί τήν Λατινική Ἐκκλησία» … «Οὐσιαστικά ἡ Καθολική Ἐκκλησία θά πρέπει νά ἀλλάξει τόν τρόπο καθορισμοῦ τῆς ἑορτῆς τοῦ Πάσχα»… «Ὡστόσο, θέλω στό σημεῖο αὐτό νά τονίσω ὅτι στό ποίμνιο τῆς Ἐκκλησίας μας θά συναντήσωμε καί τούς «ὑπέρ ὀρθόδοξους», οἱ ὁποῖοι χάριν τῆς Ὀρθοδοξίας, ὑποστηρίζουν κακοδοξίες καί δημιουργοῦν μερισμούς καί σχίσματα…»
  • Την παρουσία του στο 8ο Διεθνές Συνέδριο Ορθοδόξου Θεολογίας στις 24-5-2018, τη σφράγισε η πολεμική του ενάντια στους πατέρες που Χάριτι Θεού οδηγήθηκαν στην ευλογημένη ιεροκανονική Αποτείχιση. […]«Εἶναι γνωστό ὅτι, μετά τήν ὁλοκλήρωση τῶν ἐργασιῶν τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Συνόδου, διαπιστώθηκε ἕνα φαινόμενο ἄκρως ἀνησυχητικό. Κάποιοι ἀδελφοί μας κληρικοί, κινούμενοι, ὄχι «χάριτι θείᾳ», ἀλλά «ἀνθρωπίνῃ σπουδῇ», ἔσπευσαν νά διακόψουν τήν κοινωνία μέ τόν Ἐπίσκοπό τους. Ἐπιθυμώντας, μάλιστα, νά καλύψουν καί ἱεροκανονικῶς τήν ἀντικανονική τους αὐτή ἐνέργεια, ἐπικαλέστηκαν τόν 15ο Κανόνα τῆς Πρωτοδευτέρας Συνόδου».[…]
  • Την 12η Δεκεμβρίου 2020, στην Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος, στο Kingsford του Σύδνεϋ, προεξήρχε της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και ενώπιον των πιστών διεμήνυσε: …«δεν μπορεί να υπάρξει Ορθόδοξη Εκκλησία χωρίς τον πρώτο της Ορθοδοξίας που είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης». Η νέα αιρετική και παπίζουσα εκκλησιολογία του Φαναρίου. 
  • Στις 13 Νοεμβρίου 2021, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, μαζί με την παρουσία δέκα άλλων Ορθοδόξων Ιερέων και Αρχιερέων, απένειμε τιμητικό τίτλο στον Παπικό Αρχιεπίσκοπο του Σύδνεϋ.
  • Στη χειροτονία του Επισκόπου Χαριουπόλεως Βαρθολομαίου, το κλίμα παρέμεινε παραδοσιακά οικουμενιστικό. Συγκεκριμένα, συμπροσευχήθηκαν ένας αγγλικανός κι ένας ουνίτης “επίσκοπος”.
  • Με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και μετά από πρόσκληση του Παπικού Αρχιεπισκόπου Καμπέρας, Christopher Prowse, ο Αρχιεπισκοπικός Καμπέρας, Επίσκοπος Βαρθολομαίος παρέστη σε παπική Θεία Λειτουργία, το πρωί της Δευτέρας, 20 Ιουνίου 2022, στον Παπικό Καθεδρικό Ναό στην Καμπέρα.

Δυστυχώς ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος όχι μόνο δεν βοηθάει να ξαναγεννηθεί η Ορθοδοξία στην Αυστραλία, αλλά συνεχίζει στα ίδια οικουμενιστικά βήματα του προκατόχου του Στυλιανού βυθίζοντάς την στο βαθύ σκοτάδι της παναίρεσης.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον)
Νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 2ον)
Μία ακόμη οικουμενιστική χειροτονία στην Αυστραλία
Αυστραλίας Μακάριος: Δεν έχουν κάποιοι το πνευματικόν σθένος να αποδεχθώσιν ότι εν τη Ορθοδόξω Εκκλησία υπάρχει Πρώτος

Σχετικά άρθρα

Το ύδωρ το αλλοιούμενον

Άρθρο του μακαριστού πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη. "...δέν εἶναι ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία. Οἱ ταγοί της δέν πετύχανε στήν Ὀρθοδοξία τή Χάρη τοῦ Θεοῦ. Μήν ἀντέχοντας τήν κενότητα μέσα τους ἀπό παρουσία Θεοῦ, προσχωροῦν ἐρωτοτροπώντας σέ ξένες πίστεις, στόν παπισμό, στόν οἰκουμενισμό, στήν πανθρησκεία τῆς νέας ἐποχῆς..."

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.