Ελένη Καμπούρη

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

εικόνα άρθρου: Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη

Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη


Ποια είναι η θεάρεστη προσδοκία όλων των λογικών προβάτων και πιστών της ανόθευτης και ευλογημένης Ορθοδοξίας; Τι περιμένουμε εμείς οι πιστοί από τους ποιμένες μας; Να ορθοτομούν τον Λόγο της Αλήθειας και να διαδώσουν σε όλη την ανθρωπότητα την Ορθοδοξία, χωρίς εκπτώσεις και παραχωρήσεις.

Αυτό έπραξε και ο Άγιος και Απόστολος Βαρθολομαίος του οποίου την μνήμη γιορτάζουμε την 11η Ιουνίου. Ο εκκλησιαστικός ιστορικός Ευσέβιος αναφέρει την πληροφορία ότι ο Άγιος και Απόστολος Βαρθολομαίος εκήρυξε στην Ινδία, όπου εθανατώθηκε στην πόλη Ουρβανούπολη[1].

Η είδηση

Στην Αυστραλία, για να τιμήσουν την εορτή του Αγίου, ο Αρχιεπίσκοπος κ.Μακάριος προεξήρχε διήμερων λατρευτικών εκδηλώσεων και στο επίκεντρο των εορτασμών βρέθηκε η πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Παναγίας «Άξιον Εστί», στο Northcote της Βικτώριας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του τοπικού ηλεκτρονικού τύπου [2], την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 10 Ιουνίου, από ώρα 7μ.μ., θα τελούνταν ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη 11 Ιουνίου, από ώρα 7.30π.μ., ο κ. Μακάριος θα χοροστατούσε στον Όρθρο και θα προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι, “Παρακαλείται ο ευσεβής και φιλόχριστος λαός της Βικτώριας όπως συμμετάσχει στην ιερά Πανήγυρη της Ι.Μ. Παναγίας «Άξιον Εστί», συμπροσευχόμενος μετά του Ποιμενάρχου του, των Επισκόπων και του ιερού Κλήρου υπέρ υγείας και μακροημέρευσης του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου”

…την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου, προστάτη του πνευματικού πατέρα όλων των Ορθοδόξων, του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Η ονομαστική εορτή του Παναγιωτάτου συνιστά ευκαιρία προσευχητικής συνάντησης όλων των πνευματικών Του τέκνων, ανεξαρτήτως της αποστάσεως που τα χωρίζει μεταξύ τους και με το σεπτό της Ορθοδοξίας Κέντρο, το Φανάρι.

Κολακίες και φιλοφρονήσεις προς τον κ. Βαρθολομαίο

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας δεν είναι απλά φίλα προσκείμενη στη γραμμή που ακολουθεί εδώ και χρόνια το Φανάρι αλλά κολακεύει και “θωπεύει” την οικουμενιστική αυτή τακτική υπέρ του δέοντος. Ανύπαρκτος έλεγχος για τα οικουμενιστικά έκτροπα και απόλυτη ταύτιση με το πνεύμα της παγκοσμιοποίησης που υιοθετεί ο κ.Βαρθολομαίος.

Έχει καταγραφεί πολλές φορές στον ηλεκτρονικό τύπο η προσπάθειά του κ.Μακάριου να κολακέψει και να εγκωμιάσει τις ενέργειες του κ.Βαρθολομαίου. Άρα πρόκειται για έναν θαυμαστή της οικουμενιστικής ατζέντας ο οποίος εγκρίνει και τελικά υλοποιεί τα μεγαλόπνοα οικουμενιστικά σχέδια του Φαναρίου. Τα λεχθέντα και πραχθέντα του έχουν καταγραφεί με τα πιο μελανά χρώματα[3,4].

Πλούσιο οικουμενιστικό βιογραφικό

Πρόκειται για άξιο συνεχιστή των οικουμενιστικών βημάτων κ.Βαρθολομαίου, αφού μετείχε στη μιαρή Σύνοδο του Κολυμπαρίου το 2016 ως σύμβουλος της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αποδέχτηκε την απόδοση αυτοκεφαλίας στη σχισματοαίρεση της Ουκρανίας. Εξομοιώνει την Ορθοδοξία με άλλες ομολογίες και αιρέσεις [5], συμμετέχει ανερυθρίαστα σε συμπροσευχές με αλλόθρησκους [6] και γενικά κάνει ό,τι μπορεί, για να αποδείξει ότι προωθεί τον θρησκευτικό συγκρητισμό και την πανθρησκεία. Τα λεχθέντα και πραχθέντα του αυτό καταδεικνύουν.

Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις αγίοις πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη. Η μίμηση της ζωής των Αγίων μας είναι η καλύτερη τιμή γι’ αυτούς.

Εν κατακλείδι, κι εμείς με την σειρά μας θα ευχηθούμε στον κ.Βαρθολομαίο υγεία και μακροημέρευση, αλλά κυρίως καλή φώτιση και καλή μετάνοια, έτσι ώστε να να αποτινάξει από πάνω του τον μανδύα της παγκοσμιοποίησης όπως την ονειρεύεται η ΝΤΠ και το σύγχρονο μιαρό πνεύμα του οικουμενισμού.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Αυστραλία: Οικουμενιστικό, κοινοβουλευτικό, διαθρησκειακό πρωινό!
Ο Αυστραλίας Μακάριος γλύφει τον π.Βαρθολομαίο
Θα είναι ο Αυστραλίας Μακάριος ο επόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης;

Σχετικά άρθρα

Οικουμενισμός εντός των τειχών

Επαναλαμβάνονται οι αντικανονικές συμπροσευχές με αντιπροσωπείες εκατέρωθεν στις «πρωτόθρονες» εορτές Ρώμης και Φαναρίου Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.