Ελένη Παπασταματάκη

Αυτά τραβούν οι αρνητές της Ορθόδοξης Παράδοσης… στο τέλος κανείς δεν τους θέλει

εικόνα άρθρου: Αυτά τραβούν οι αρνητές της Ορθόδοξης Παράδοσης… στο τέλος κανείς δεν τους θέλει
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Το Συμβούλιο των εκκλησιών της Νότιας Αφρικής καλοσωρίζει την Εξαρχία της Ρωσίας

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε πλήρη ετοιμότητα φαίνεται ότι βρίσκεται το οργανωμένο κύκλωμα της παγκοσμιοποίησης των θρησκειών απανταχού της γης και «ως λέων ωρυόμενος περιπατεί ζητών τι να καταπίη».

Έσπευσε λοιπόν το επίσημο όργανο του Συμβουλίου των εκκλησιών Νοτίου Αφρικής να προϋπαντήσει την Εξαρχία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρική.

Σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Εκκλησιών της Νότιας Αφρικής ανέφερε χαρακτηριστικά «Το SACC καλωσορίζει όλες τις Εκκλησίες και αφήνουμε ανοιχτή την συμμετοχή της Εκκλησίας της Ρωσίας αν επιθυμεί να ενταχθεί στη Νότια Αφρική».

Μάλιστα ως να είναι οικοδεσπότης στην Αφρικανική Ήπειρο, ο αγγλικανός επίσκοπος -γραμματέας του εν λόγω Συμβουλίου- κατονόμασε και την επαρχία που είναι περισσότερο κατάλληλη για να αποτελέσει την έδρα της Ρωσικής Εξαρχίας. Δεν δίστασε ακόμη να τους βεβαιώσει πως είναι πρόθυμοι να τους δώσουν συμβουλές!

Να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Εκκλησιών της Νότιας Αφρικής είναι ένα διαθρησκειακό φόρουμ στη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής όπου ως μέλη συμμετέχουν προτεσταντικά δόγματα, όπως επίσης και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και οι Κόπτες.

Άρα, όπως φαίνεται, οι συνεργάτες του Πατριάρχη Θεόδωρου στον διαθρησκειακό Οικουμενισμό ουδεμία πρόθεση έχουν να τον στηρίξουν σε αυτήν την κρίση που προελαύνει στον αυλόγυρο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Το Ηθικό δίδαγμα από αυτήν την είδηση. « Όποιος προδίδει τον Χριστό, γίνεται συν τω χρόνω περίγελος ανθρώπων και δαιμόνων».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
– Ρωσική Εξαρχία Αφρικής: Ο Ρώσος αργεί να απαντήσει αλλά απαντά σκληρά και ακαριαία
Η Εξαρχία Αφρικής ως πράξη ανάγκης και όχι ως πρόθεση εισπήδησης, δηλώνει το Πατριαρχείο Μόσχας

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.