π. Νικόλαος Μανώλης

ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΝΩΛΗ

εικόνα άρθρου: ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΝΩΛΗ

Είναι κάποιες στιγμές που δοκιμάζεται η φύση του ανθρώπου “ως χρυσός εν χωνευτηρίω” και τα χείλη αδυνατούν να περιγράψουν….

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Στην απροσδόκητη είδηση της κοίμησης του λατρευτού μας παπα-Νικόλα Μανώλη δοκιμαστήκαμε όλοι, δοκιμαζόμαστε ακόμα και βιώνουμε την παιδαγωγία του Κυρίου μας ο καθένας κατά τις αντοχές του.
Η λογική βομβαρδίζει με ατελείωτα γιατί, ο πόνος του αποχωρισμού παραλύει το σώμα και μόνη ελπίδα και παρηγοριά απομένει η άνωθεν βοήθεια.

Έρχεται όμως μια απλή, αυθόρμητη και συγκλονιστική μαρτυρία, από εκεί που δεν το περιμένει κανείς, και σκορπίζει απλόχερα στις καρδιές όλων μας το φως της Αναστάσεως. Δεν πέρασαν είκοσι τέσσερεις ώρες και η πατρική του μέριμνα δε μας άφησε χωρίς πληροφορία.

Σήμερα το πρωί πνευματικός αδερφός Χ.Γ. βρέθηκε στο γραφείο τελετών Λ.Β., για να τακτοποιήσει και τα τελευταία διαδικαστικά.
Ο άνθρωπος του γραφείου εντελώς αυθόρμητα και με παρρησία αποκάλυψε ένα θαυμαστό γεγονός!
Την ώρα που ετοίμαζαν τον παπα- Νικόλα, εκείνος έψαλλε. Φώναξε αμέσως και τους συναδέλφους του και επιβεβαίωσαν όλοι την κοινή εμπειρία.

Ο πνευματικός αδερφός μας συγκλονισμένος ζήτησε από τον υπεύθυνο του γραφείου να δημοσιοποιήσουμε το γεγονός. Προς Δόξα Θεού και ενίσχυση όσων τον αγαπούν ανιδιοτελώς, δήλωσε: “μετά χαράς, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, αδερφέ μου: Ο πάτερ έψαλλε όση ώρα τον ετοιμάζαμε”.

Και αυτά, προς αποφυγή προσωποληψίας, γράφονται μόνο για ευήκοους νόες.

Δεν είναι μαρτυρία των πνευματικών του παιδιών που τον υπεραγαπάμε…, αλλά στόματα αγνώστων λαλούντων τα θαυμάσια του Κυρίου, προς δόξαν Θεού!

“Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού!”

Αιωνία σου η μνήμη, αξιομακάριστε γέροντα μας, π. Νικόλαε Μανώλη! Καλήν αντάμωση εις τας αιωνίους μονάς. Σε ευχαριστούμε για όλα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Το ευλογημένο Τριώδιο και ο δαιμονισμένος Καρνάβαλος (Βίντεο 2019)

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη Ἡ τεράστια απόσταση πού χωρίζει τούς χριστιανούς καί τήν εὐλογημένη περίοδο τοῦ Τριωδίου ἀπό τούς καρναβαλιστές καί τή δαιμονισμένη παράδοση τοῦ Καρνάβαλου…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.