π. Νικόλαος Μανώλης

Αυτοί που αγαπούν πραγματικά τον Πατριάρχη

εικόνα άρθρου: Αυτοί που αγαπούν πραγματικά τον Πατριάρχη

Η γλυκιά αμαρτία των σύγχρονων προδοτών και αρνητών του Χριστού…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Επειδή καθημερινά αδελφοί κατηγορούμαστε ως εμπαθείς χριστιανοί που ελέγχουμε και κρίνουμε σκληρά Επισκόπους και Πατριάρχες που γίνονται οι σύγχρονοι προδότες και αρνητές του Χριστού, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μία σύντομη τοποθέτηση του μακαριστού π. Νικολάου Μανώλη, στην οποία διασαφηνίζεται ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά αγαπούν τον Πατριάρχη.

Οι σύγχρονοι προδότες και αρνητές του Χριστού

«Μην απορούμε και λέμε “Μα, γιατί η Εκκλησία έχει καταντήσει έτσι;”, “Γιατί, μέσα στην Εκκλησία υπάρχει αυτό;” Έτσι ήταν πάντα. Στην εποχή δε, του Αγίου Μαξίμου, δεν υπήρχε κανένας ορθόδοξος. Πατριάρχης; Κανένας Ορθόδοξος από όλα τα Πατριαρχεία! Και έδωσε ματς πραγματικό ο Άγιος Μάξιμος. Αλλά, έχω να απαντήσω και κάπως διαφορετικά. Σκεφτείτε, αν στην ομάδα τη μικρή, την πρώτη ομάδα των χριστιανών, που δημιούργησε ο Χριστός, στους δώδεκα Αποστόλους, υπήρχε ένα προδότης και ένας αρνητής… Στους δώδεκα, υπήρχε ένας προδότης και ένας αρνητής. Από αυτούς που επέλεξε ο Χριστός… Πόσο μάλλον στην εποχή μας δεν θα υπάρχουν πολλοί προδότες και πολλοί αρνητές. Και παρακαλώ με φόβο Θεού, και για εσάς και για μένα, να μην καταταγούμε στο τέλος εκεί. Γιατί, την προδοσία πολλοί την αγάπησαν, τον προδότη κανένας. Η προδοσία είναι εύκολη και καμιά φορά έρχεται με πολύ ωραίο τρόπο. Είναι αμαρτία, και όπως κάθε αμαρτία είναι γλυκιά, το λέει και το τραγούδι… Η αμαρτία η γλυκιά. Έτσι, είναι και η προδοσία και η άρνηση. Γινόμαστε αρνητές της Χάριτος του Κυρίου πολύ εύκολα. Γιατί ξεχνούμε τις ευεργεσίες Του. Είμαστε αγνώμονες οι άνθρωποι.

Αυτοί που αγαπούν πραγματικά τον Πατριάρχη…

«Αυτό το παράδειγμα που είχαμε με τους δέκα λεπρούς, της αγνωμοσύνης της πραγματικής, χαρακτηρίζει όλους μας. Πόσο αγνώμονες είμαστε και όταν δεν κατανοούμε πίσω από τις λέξεις και τα έργα κάποιου, το πραγματικό του νόημα. Τότε μένουμε στην επιφάνεια και δεν έχουμε το ενδιαφέρον να εμβαθύνουμε. Έτσι λοιπόν, ούτε στον άγιο Μάξιμο βλέπανε την ποιότητα, όπως και σε πάρα πολλούς άλλους Αγίους Ομολογητές. Δεν βλέπαν την ποιότητα της ψυχής. Και έλεγαν: “Μισείς τον Πατριάρχη”. Εγώ ο ανάξιος, το έχω ακούσω αυτό πόσες φορές… ότι μισώ τον Πατριάρχη και ότι υβρίζω τον Πατριάρχη. Δεν έχω πει ποτέ! Και αν έχω πει καμία φορά, την έχω πει αγιογραφικά. Όπως είπα, παλιάνθρωπο και καθάρματα. Είναι δύο λέξεις που τις λέει ο Απόστολος Παύλος και ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός γι’ αυτούς τους φιλοπαπικούς, τους φιλολατίνους Πατριάρχες και Επισκόπους. Δεν βρίζω όμως. Και να σας πω την αλήθεια και να σας εξομολογηθώ γι’ ακόμα μια φορά ότι εγώ και τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και τον Μητροπολίτη Γόρτυνος, τον φίλο μου μέχρι πρόσφατα, και τον Πατριάρχη και όλους τους Πατριάρχες και τους αγαπώ και τους προσεύχομαι και τους λυπάμαι. Και παρακαλώ, ο Θεός να τους φωτίσει και να επιστρέψουν στην Ορθοδοξία.
Να επιστρέψουν στην Ορθοδοξία! Να κάνουν αγώνα να βρούνε τον δρόμο που χάσανε. Γιατί είναι προς την Αίρεση, είναι στην Αίρεση και ο Αιρεσιάρχης Βαρθολομαίος και όλοι αυτοί οι φιλοοικουμενιστές και φιλομασόνοι Επίσκοποι. Και μεταξύ μας, επειδή κατάγομαι πνευματικά και από τον Αυγουστίνο Καντιώτη και από Νίκο τον Σωτηρόπουλο, αυτό τον φοβερό άγιο ιεροκύρηκα του 20ου αιώνα, να πω ότι δεν είναι ψέμα ότι το 70% της ιεραρχίας είναι μασόνοι. Διανοείσθε ότι οι πέντε πρωτοκορυφαίοι Μασόνοι της Ελλάδος είναι Μητροπολίτες; Φοβερό είναι αυτό! Και αυτό, δεν το καταγγέλλω εγώ. Το είχε καταγγείλει πρώτα ο Καντιώτης που τους είχε πει όλους τους Μητροπολίτες “Υπογράψτε ότι δεν είστε Μασόνοι. Βάλτε υπογραφή. Υπάρχουν στοιχεία ότι είστε Μασόνοι… Υπογράψτε”.
Δεν το λέω εγώ, το είπαν όλοι αυτοί οι προηγούμενοι από εμένα και με πολύ μεγαλύτερα αναστήματα απ’ ότι το δικό μου».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Μνημόσυνο – Γραπτό Κήρυγμα (Κυριακή Γ’ από του Πάσχα, Των Μυροφόρων)

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. “Και από αυτές διεδόθη μετά σε όλους τους Αποστόλους και σ’ όλη την οικουμένη, το μέγα αυτό θαύμα της Αναστάσεως του Χριστού. Πόσο σπουδαίο πράγμα είναι αυτό!”…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.