Επικαιρότητα

Χαφιέδες ρασοφόροι!

11 Απρ 2020

…Κινητοποίηση το πρωί της Αστυνομίας, καθώς κόσμος είχε συγκεντρωθεί στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Έχουμε γίνει μαλλιοκούβαρα με τις ευλογίες κυβέρνησης και ΔΙΣ! Ανοιχτές μας λένε οι Εκκλησίες για ατομική λατρεία, αλλά όταν προσέρχονται οι πιστοί για προσκύνηση και τηρώντας όλες τις αποστάσεις ασφαλείας, ο ιερέας του Ναού τηλεφωνεί στον προϊστάμενο και Μητροπολίτη του και τον ενημερώνει για την ύπαρξη πιστών στο Ναό. Εκείνος με τη σειρά του τηλεφωνεί στην Αστυνομία για να επέμβει, έτσι ώστε να διωχθούν οι πιστοί που προσήλθαν για ατομική λατρεία. Το τραγελαφικό είναι ότι οι αστυνομικοί  περιγράφεται να επιδίδουν πρόστιμα, καθώς οι πιστοί δεν είχαν την απαραίτητη άδεια εξόδου. Όρισε η Κυβέρνηση ως αιτιολογία εξόδου την άθληση ή τη βόλτα με το κατοικίδιο, αλλά λησμόνησε να ορίσει την ατομική λατρεία στους Ναούς ως λόγο εξόδου στα sms ή στις γραπτές βεβαιώσεις· όμως, επισήμως η ατομική λατρεία επιτρέπεται! Αποτέλεσμα; Ο κόσμος στα μπαλκόνια να διαπληκτίζεται για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Από τη μία Ευλογημένος Ο Ερχόμενος και από την άλλη άρον άρον Σταύρωσον Αυτόν. Συγχαρητήρια στη ΔΙΣ και τους Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας  που για μια ακόμη φορά κατόρθωσαν να κατασκανδαλίσουν τους πιστούς!

Τελικά κάποιοι κρύβουν μέσα τους έναν Αρτέμη Μάτσα, έναν καταδότη και, δυστυχώς, αυτό φανερώνεται με το χειρότερο τρόπο στις καταστάσεις που ζούμε τώρα, λόγω του νέου ιού. Απ’ ότι φαίνεται για κάποιους έχει πολύ μεγάλη αξία να αρέσουν στους ανθρώπους κι όχι στο Θεό. Κυνηγούν ανθρώπους απλούς που μπήκαν σε έναν Ιερό Ναό, για να ανάψουν ένα κερί στην εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου και να ακουμπήσουν τη στεναχώρια και την πίεση που νοιώθουν και αφήνουν τους καταναλωτές που συνωστίζονται στο σούπερ μάρκετ. Καταδιώκουν την ατομική λατρεία ενός πιστού χριστιανού και όχι την συνάθροιση πολιτών σε μία τράπεζα. Είναι άκρως μεταδοτικός ο ιός με την κορώνα του σε μία εκκλησία, αν τελεστεί εκεί ένας απλός και λιτός γάμος αλλά καθόλου μεταδοτικός στο δημαρχείο της πόλης. Η Ιερά Εξομολόγηση, έστω κι αν τηρηθεί η απόσταση του ενάμιση μέτρου, εγκυμονεί υψηλό κίνδυνο μόλυνσης μέσα στον άδειο Ιερό Ναό, αλλά είναι απολύτως ασφαλής η επίσκεψη στο γραφείο του ψυχολόγου. Απαγορεύεται η τέλεση του Ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου προς ίαση των ασθενειών, αλλά επιτρέπεται η αθρόα προσέλευσή μας στα νοσοκομεία… Τι ζούμε;

Αλλά είπαμε! Εμείς είμαστε οι γραφικοί, οι συνομωσιολόγοι, οι εκτός πραγματικότητας, οι παλαβοί και οι απροσάρμοστοι! Εξάλλου δεν υφίσταται διωγμός της Ορθοδοξίας και αυτά όλα είναι αποκυήματα της νοσηρής μας φαντασίας. Εμείς πρέπει να δείξουμε την αγάπη μας για το συνάνθρωπο με τον τρόπο που ορίζει ο άνθρωπος και όχι ο Θεάνθρωπος! Γιατί ο άνθρωπος γνωρίζει καλύτερα από το Θεάνθρωπο την αγάπη και τη δικαιοσύνη! Και τελικά θα μείνουμε στο σπίτι, για να μείνουμε σταθεροί στην πίστη γιατί έτσι το τείχος που θα υψώσουμε στην αντικανονικότητα που μας επιβάλλουν κυβέρνηση και ΔΙΣ, θα κάνει την προσευχή μας αρεστή στο Θεό, άρα και πολύ πιο ωφέλιμη στους συνανθρώπους μας.

Διαβάσαμε στο tempo24.news:


Δεκάδες πιστοί το πρωϊ στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας – Αστυνομικοί τους απομάκρυναν και μοίρασαν πρόστιμα  – Φωνές του κόσμου από τα μπαλκόνια 

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί πιστοί της περιοχής, κυρίως ηλικιωμένοι, έσπευσαν στο Ιερό Ναό μετά από πρόσκληση του ιερέα για να κοινωνήσουν και να λάβουν αντίδωρο (πιθανότατα δεν πραγματοποιήθηκε λειτουργία)..

Αποτέλεσμα της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων ήταν να προκληθεί ένταση, δεδομένου ότι πολλοί κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια αντιλαμβανόμενοι τι είχε συμβεί και διαμαρτύρονταν για την παρουσία της Αστυνομίας, ενώ άλλοι ζητούσαν από τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία για να μην υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού.

Τελικά η ένταση τερματίστηκε με τους αστυνομικούς να επιδίδουν σε πολλούς απότους παρεβρισκόμενους πρόστιμα, καθώς δεν είχα βεβαίωση εξόδου.

Ενώ ο Ιερός Ναός έκλεισε αμέσως και οι πιστοί έφυγαν. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών για το περιστατικό στην Αγία Τριάδα: Ο Ναός άνοιξε για ατομική προσευχή

Απάντηση στα όσα συνέβησαν στο πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, όπου παρατηρήθηκε το φαινόμενο αρκετοί πολίτες κυρίως ηλικιωμένοι να παρευρίσκονται στην εκκλησία, δίνει η Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Όπως αναφέρεται μεταξύ αλλων σε ανακοίνωση της “Ὁ Ἐφημέριος τῆς ἐνορίας Ἁγ. Τριάδος, μετά τήν 8η πρωϊνή ὥρα, ἄνοιξε τόν Ἱερό Ναό προκειμένου ἄν ἐπιθυμοῦσε κάποιος, κατά τήν διάρκεια τῆς ἡμέρας, νά εἰσέλθη γιά ἀτομική προσευχή. Τήν ὥρα ἐκείνη οὐδεῖς εὑρίσκετο στόν προαύλιο χῶρο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ. Μετά ταῦτα προσῆλθαν κάποιοι πού ζήτησαν νά εἰσέλθουν νά προσκυνήσουν” και καταλήγει “Ὁ ἱερεύς προκειμένου νά σταματήσει ὁποιαδήποτε προσέλευση πιστῶν, ἔκλεισε τόν Ἱερό Ναό καί ἐνημέρωσε δεόντως τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρῶν κ. Χρυσόστομο, ὁ ὁποῖος ἐπικοινώνησε μέ τήν Ἀστυνομία, εὐχαρίστησε γιά τήν βοήθεια καί παρεκάλεσε γιά τήν περαιτέρω ἀντιμετώπιση οἱουδήποτε θέματος ἤθελε προκύψει.”

Υπενθυμίζεται πως στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις απομακρύνοντας τους πιστούς και επιδίδοντας μάλιστα σε κάποιους το πρόστιμο των 150 ευρώ, καθώς δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

Μετά ἀπό ὅσα εἶδαν τό φῶς τῆς δημοσιότητος σχετικά μέ συμβάν στόν Ἱ. Ναό Ἁγ. Τριάδος Πατρῶν, σήμερα Κυριακή 5 Ἀπριλίου 2020, γνωρίζομε τά ἑξῆς.
Στόν Ἱ. Ν. Ἁγ. Τριάδος Πατρῶν δέν ἐτελέσθη Θεία Λειτουργία, ὡς ἔχει συστήσει ὁ Σεβ Μητροπολίτης Πατρῶν κ. Χρυσόστομος πρός ὅλους τούς ἱερεῖς, σύμφωνα μέ τά ὑπό τῆς Πολιτείας ὁριζόμενα καί τίς Ἀποφάσεις τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.

Ἡ Θεία Λειτουργία τῆς Κυριακῆς ἐτελέσθη στόν Ἱ. Ν. Παντανάσσης Πατρῶν, κεκλεισμένων τῶν θυρῶν χωρίς τήν συμμετοχή πιστῶν, μεταδιδομένης τῆς Θείας Λειτουργίας ἀπό τόν Τηλεοπτικό Σταθμό τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πατρῶν “ΛΥΧΝΟΣ”.

Ὁ Ἐφημέριος τῆς ἐνορίας Ἁγ. Τριάδος, μετά τήν 8η πρωϊνή ὥρα, ἄνοιξε τόν Ἱερό Ναό προκειμένου ἄν ἐπιθυμοῦσε κάποιος, κατά τήν διάρκεια τῆς ἡμέρας, νά εἰσέλθη γιά ἀτομική προσευχή. Τήν ὥρα ἐκείνη οὐδεῖς εὑρίσκετο στόν προαύλιο χῶρο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ. Μετά ταῦτα προσῆλθαν κάποιοι πού ζήτησαν νά εἰσέλθουν νά προσκυνήσουν. Ὁ ἱερεύς συνέστησε, μέ ἀγάπη, τά δέοντα προκειμένου νά ἀποφευχθοῦν προβλήματα. Τοῦ θέματος ἐπελήφθησαν οἱ Ἀστυνομικές Ἀρχές, οἱ ὁποῖες ἀπεμάκρυναν ὅσους εὑρίσκοντο, τονίζομε, ἐκτός τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ, κάνοντας αὐστηρές συστάσεις καί ἐπιβάλλοντας ἀκόμη καί πρόστιμα σέ ὅσους δέν εἶχαν τήν ἀπαραίτητη ἄδεια ἐξόδου.

Ὁ ἱερεύς προκειμένου νά σταματήσει ὁποιαδήποτε προσέλευση πιστῶν, ἔκλεισε τόν Ἱερό Ναό καί ἐνημέρωσε δεόντως τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρῶν κ. Χρυσόστομο, ὁ ὁποῖος ἐπικοινώνησε μέ τήν Ἀστυνομία, εὐχαρίστησε γιά τήν βοήθεια καί παρεκάλεσε γιά τήν περαιτέρω ἀντιμετώπιση οἱουδήποτε θέματος ἤθελε προκύψει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Αδιόρθωτος, ασυνείδητος και αμετανόητος ιερέας κοινώνησε πιστό…
π.Θεόδωρος Ζήσης, Γιατί πρέπει να ανοίξουν οι Ναοί το Πάσχα
– Τέσσερις δικηγόροι προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της Υπουργικής Απόφασης περί της απαγόρευσης των λειτουργιών στις Εκκλησίες
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ανοιχτές παραμένουν οι εκκλησίες στη Βουλγαρία
– Ο κ.Σωτήρης Τσιόδρας πριν λίγες μέρες μας ξάφνιασε δυσάρεστα, υιοθετώντας μία αινιγματική και διφορούμενη στάση
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– Κανονικά η Θεία Κοινωνία λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σερβία
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!
– Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος
– Δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί!
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)
– Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη. Ιδού το ΦΕΚ που «κλείνει» τις Εκκλησίες!
– Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας

Σχετικά άρθρα

Το έπος του ’40

Γράφει η “Ερατώ” Η αντιπαραβολή με το σήμερα… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Παραμερίζοντας όποια κομματικο-πολιτική λογική και στενωπό, έπεσε στην αντίληψή μας ένα βίντεο, όπου η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά αναλύει τα...

Εργαστήρια δεξιοτήτων για τη διαφορετικότητα σε παιδιά δημοτικού

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editorαρθρογραφεί για katanixi.gr Πολλά τα ερωτηματικά γύρω από το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητα δράσεων που στοχοποιούν παιδιά Δημοτικού… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Μεταβαίνοντας από την Κυριακή του Τελώνου και...

Ο Εγκέλαδος ξεσκεπάζει την υποκρισία του Δυτικού πολιτισμού

Επιτρέπεται να έχει συμβεί σεισμός στα σύνορα μεταξύ δύο χωρών και να εξαντλούμε την ευαισθησία μας στη μία πλευρά; Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Από ποια αρχαία τραγωδία να αντλήσει κανένας έμπνευση, ποια...

Η Υπ. Παιδείας εκδιώκει τους Τρεις Ιεράρχες από τα σχολεία

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκηαρθρογραφεί για katanixi.gr Τα τελευταία χρόνια επισταμένα οδηγούν αυτήν τη σχολική εορτή προς την πλήρη εξαφάνιση… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Η εορτή των Τριών Ιεραρχών ως φαίνεται αποτελεί ένα αγκάθι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.