Επικαιρότητα

Χαριουπόλεως Βαρθολομαίος… Εγκάρδιες ευχές στους Αγγλικανούς!

εικόνα άρθρου: Χαριουπόλεως Βαρθολομαίος… Εγκάρδιες ευχές στους Αγγλικανούς!
Άρθρο της Παναγιώτας Κεμανετζή
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Βαδίζοντας στην οικουμενιστική πεπατημένη του Οικουμενικού Πατριάρχη…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η είδηση 

Με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος έδωσε το παρόν στη φετινή έναρξη του Κοινοβουλευτικού έργου της Ομοσπονδιακής Βουλής της Αυστραλίας, η οποία έλαβε χώρα στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου της Καμπέρα. 

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Επίσκοπος ευχήθηκε εγκάρδια, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, σε όλους τους παρευρισκομένους, μεταξύ αυτών στον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας, κ. David Hurley, στον Ομοσπονδιακό Πρωθυπουργό της Αυστραλίας, κ. Anthony Albanese, στον Αρχηγό της Ομοσπονδιακής Αντιπολίτευσης, κ. Peter Dutton, και σε άλλους  Ομοσπονδιακούς Υπουργούς και Βουλευτές.

Τι λένε οι Άγιοι Πατέρες για τους αιρετικούς …

Στον απόηχο της πρόσφατης ιερής Αποτείχισης κληρικού που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας, η συναναστροφή τόσο του Μακαρίου όσο και των Επισκόπων του με αιρετικούς πάσης φύσεως είναι ένας από τους λόγους που δικαίως οδήγησαν τον π. Ελευθέριο σε αυτή την ενέργεια.

Γιατί η κάθε κοινωνία με Παπικούς ή Αγγλικανούς, στα πλαίσια της διάδοσης της οικουμενιστικής ιδέας, μόνο θεοφιλής και ορθοτομούσα δεν είναι, σύμφωνα με τις διδαχές των Πατέρων μας.

Και τι λένε οι Άγιοι Πατέρες μας για την αποφυγή της κοινωνίας με τους αιρετικούς;

Ο Άγιος Συμεών ο Θεολόγος λέει: «Κάθε κληρικό του οποίου η πίστις, οι λόγοι και τα έργα δεν συμφωνούν με τις διδασκαλίες των Αγίων Πατέρων να μην τον δεχόμαστε στην οικία μας. Αλλά να τον αποστρεφόμεθα και να τον μισούμε ως δαίμονα, έστω κι αν ανασταίνει νεκρούς και κάνει άλλα μύρια θαύματα».

Ο Μ. Βασίλειος αναφέρει: «Αιρετικό άνθρωπο αποστρέφεσθαι».

Ο Άγιος Χρυσόστομος αναλύει: «Όχι μόνο αν κάποιοι λένε συνολικά αντίθετα πράγματα που ανατρέπουν τα πάντα, αλλά και το παραμικρό αντίθετο να διδάξουν να είναι αναθεματισμένοι».

 Ο Άγιος Νεκτάριος επισημαίνει: «Από αυτούς πρέπει να πεταγόμαστε μακριά, όπως πεταγόμαστε όταν συναντάμε ένα φίδι, και να διακόπτουμε κάθε κοινωνία και να φεύγουμε με όλη μας τη δύναμη, ακόμα κι αν μας φαίνονται σεβάσμιοι και πράοι».

Ο Μέγας Αθανάσιος προστάζει: «…μηδεμίαν κοινωνίαν έχειν ημάς προς τους αιρετικούς, αλλά μηδέ προς τους κοινωνούντας μετά των ασεβών».

Ο Άγιος Μάρκος διδάσκει: «… Να συμβουλεύσεις δε τους Ιερείς του Θεού να αποφεύγουν με κάθε τρόπο την εκκλησιαστική κοινωνία με τον λατινόφρονα μητροπολίτη τους και ούτε να συλλειτουργούν μαζί του, ούτε να τον μνημονεύουν καθόλου, ούτε να τον θεωρούν αρχιερέα, αλλά ως μισθωτό λύκο! …Να αποφεύγετε λοιπόν και σεις αδελφοί, την εκκλησιαστική κοινωνία με τους ακοινώνητους και το μνημόσυνο των αμνημονεύτων. Ο Λατινόφρων αυτός θα καταδικαστεί μαζί με τους Λατίνους και θα θεωρηθεί ως παραβάτης της πίστεως».

 Οι Αποστολικοί Κανόνες είναι ξεκάθαροι: «Εὰν κάποιος συμπροσευχηθεί με έναν ακοινώνητο έστω και μέσα σε σπίτι, να είναι και αυτός ακοινώνητος».

…ενώ ο Χαριουπόλεως συνεχίζει τις εγκάρδιες και «χαρούμενες» επισκέψεις

Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως Αυστραλίας έχει ένα υπολογίσιμο ιστορικό συναντήσεων με αιρετικούς, όπως με τον Παπικό Αρχιεπίσκοπο Τασμανίας, με τους Εβραίους στη Συναγωγή Χόμπαρτ για τον εορτασμό της Χανουκά, με τους πρεσβυτεριανούς σε εργασίες έναρξης του κοινοβουλίου της Καμπέρα, το 2022, και τώρα με τους Αγγλικανούς.

Και όλες δι’ ευχών τόσο του Μακαρίου όσο και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

 Στις μέρες μας, δυστυχώς, είναι σύνηθες φαινόμενο οι Ορθόδοξοι επίσκοποι να  συγκαταβαίνουν σε αιρετικούς, στηρίζοντας την αίρεση και αποφεύγοντας να δουν κατάματα ότι μολύνουν την Πίστη μας.

Γιατί οι Αγγλικανοί ΕΙΝΑΙ αίρεση, καθώς αποτελούν παρακλάδι του Παπισμού μετά την θρησκευτική μεταρρύθμιση του 16ου αιώνα, ενώ έρχονται σε πλήρη κοινωνία και με άλλα δόγματα, όπως ο Λουθηρανισμός και ο Προτεσταντισμός, και αξιώνουν, μέσω των επισκόπων τους, την αποστολική διαδοχή.

Και, όλως περιέργως, την κακοδοξία αυτή που εκπροσωπεί η Αγγλικανική εκκλησία και που είναι αντίθετη στις Αγιοπατερικές διδαχές και στους Αποστολικούς κανόνες, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως την δέχεται μειλίχια και εγκάρδια σαν να είναι απλώς …Δευτέρα.

Ας προβληματιστούμε αδελφοί. Ας προβληματιστούμε σε βάθος, γιατί οι καιροί είναι πονηροί και οι κίνδυνοι πολυάριθμοι.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ποιοι κανόνες επιβάλλουν την καθαίρεση του Επισκόπου Χαριουπόλεως Βαρθολομαίου 
Επίσκοπος Χαριουπόλεως… Θεωρία των δύο πνευμόνων ή συμπτώματα πνευματικής εμβολής;
Διαθρησκειακή προσευχή στην Αυστραλία – Και καθαιρείσθω και αφοριζέσθω

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.