Επικαιρότητα

Χορηγός των σχισματικών του ουκρανικού “Αυτοκέφαλου” οι ΗΠΑ! Πολλά τα dollars…

εικόνα άρθρου: Χορηγός των σχισματικών του ουκρανικού “Αυτοκέφαλου” οι  ΗΠΑ! Πολλά τα dollars…

…η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να χρηματοδοτήσει ανοιχτά την σχισματική εκκλησία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 6 Ιανουαρίου 2020, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία με ανάρτηση στο Twitter απέδωσε συγχαρητήρια στην σχισματική Εκκλησία της Ουκρανίας για την πρώτη επέτειο από την παραλαβή του Τόμου Αυτοκεφαλίας που παρείχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και εξέφρασε την υποστήριξη της προς αυτήν.

Στις 31 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο συναντήθηκε στο Κίεβο με τον σχισματικό μητρ. Κιέβου Επιφάνιο. Σε αυτή τη συνάντηση ο σχισματικός μητρ. Κιέβου Επιφάνιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη στήριξη που παρέχουν στην Ουκρανία και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι: «Οι Η.Π.Α. θα υπερασπίζονται πάντα το δικαίωμα όλων των λαών να προσεύχονται ελεύθερα».

Νέα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι σε αυτή τη συνάντηση, ο Μάικ Πομπέο και ο σχισματικός μητρ. Κιέβου Επιφάνιος κατέληξαν σε διμερή συμφωνία «ειδικά στον τομέα προστασίας της ελευθερίας της συνειδήσεως και της θρησκείας». Συγκεκριμένα, ο Πομπέο θα σχηματίσει μια ομάδα εργασίας (η οποία θα περιλαμβάνει εκπροσώπους του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ουκρανία), η οποία θα παρέχει βοήθεια στο Μητροπολιτικό Ίδρυμα της OCU για την υλοποίηση μιας σειράς κοινωνικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αποσκοπούν στην επανένταξη του Ντονμπάς.

Διαβάσαμε στο tasthyras.wordpress.com:


Ανοιχτά πλέον χορηγοί των Ουκρανών σχισματικών οι αντορθόδοξες ΗΠΑ, δηλώνουν κληρικοί της κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας

Κίεβο, 4 Φεβρουαρίου 2020

Οι αναγγελθείσες συμφωνίες για την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του «Μητροπολιτικού Ιδρύματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» υποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να χρηματοδοτήσει ανοιχτά την σχισματική εκκλησία, σχολίασε στην Ένωση Ορθόδοξων Δημοσιογράφων ο Πρωτοπρ. Νικολάι Ντανίλεβιτς, Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Ωστόσο, στο γεγονός αυτό δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αντίδραση από τα Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και την κοινωνία.
«Αυτό είναι πολύ παράξενο και από την άλλη ενδεικτικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UOC. «Η Εκκλησία μας κατηγορείται συχνά ότι η Μόσχα δήθεν μας πληρώνει χρήματα, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Αλλά εδώ που η Αμερική είναι έτοιμη να πληρώσει χρήματα στην OCU μπροστά στα μάτια όλων, τίποτα!»
«Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν εκείνοι πράττουν ανοιχτά εκείνα για τα οποία κατηγορούν αβάσιμα τους άλλους», είπε ο π. Νντανίλεβιτς.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο συναντήθηκε με τον «Μητροπολίτη» Επιφάνιο Ντουμένκο της OCU στο Κίεβο, στις 31 ΙανουαρίουΟ Ντουμένκο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην οργάνωσή του και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε διμερή συμφωνία «ειδικά στον τομέα προστασίας της ελευθερίας της συνειδήσεως και της θρησκείας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της OCUο Γραμματέας Πομπέο ανέθεσε στην ομάδα του να σχηματίσει μια ομάδα εργασίας, η οποία θα περιλαμβάνει εκπροσώπους του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Η ομάδα εργασίας θα παρέχει βοήθεια στο Μητροπολιτικό Ίδρυμα της OCU για την υλοποίηση μιας σειράς κοινωνικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αποσκοπούν στην επανένταξη του Ντονμπάς.

Από την πλευρά του ο Πομπέο σημείωσε επίσης πόσο ικανοποιημένος ήταν που η Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αναγνώρισαν την OCU.

Ο πολιτικός επιστήμων Ρούσλαν Μπόρτνικ [Ruslan Bortni]k, Διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου Πολιτικής Ανάλυσης και Διαχείρισης, συμφωνεί με τον π. Ντανίλεβιτς.
«Τα λόγια του Πομπέο είναι τυπικό δείγμα της υποστήριξης των ΗΠΑ στην OCU. Είναι επίσης μήνυμα προς την πολιτική ελίτ της Ουκρανίας: Eάν θέλετε να έχετε την υποστήριξη της Αμερικής θα πρέπει να στηρίξετε τη νέα δομή της εκκλησίας στην Ουκρανία», εξήγησε.

Επίσης, σχολιάζοντας την συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λουκάς Ζαπορόζιε δήλωσε: «Έχει γίνει σαφές από καιρό σε όλους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστεί ηγετικό κέντρο όλων των αντορθόδοξων δυνάμεων παγκοσμίως. Και, φυσικά, η επίσκεψη του Μ. Πομπέο στον Επιφάνιο πρέπει να κατανοηθεί ως άλλη μία ένδειξη των δυνάμεων που χρησιμοποιεί η Αμερικανική πολιτική για να πολεμήσει την Ορθοδοξία στην χώρα μας
Η Ουκρανία πωλείται σε ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για την πνευματική ή οικονομική της ανάπτυξή, πρόσθεσε ο ιεράρχης.

Ο Επιφάνιος Ντουμένκο «δεν μιλάει ποτέ για τίποτα πνευματικό. Όλο το ενδιαφέρον του περιστρέφεται μόνο γύρω από την πολιτική. Ψεύδεται όλη την ώρα και σπέρνει εχθρότητα και μίσος στην πατρίδα μας, υποκριτικά παραπονούμενος και παραμένοντας σιωπηλός για τις ενέργειες της εγκληματικής του ομάδας… Ο Μ. Πομπέο, του οποίου η καρδιά διαποτίζεται από ίντριγκα και κακία, δεν ενδιαφέρεται για όσους έχουν πίστη, τιμή και συνείδηση ​​στην ψυχή τους. Δεν θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Ονούφριο, του οποίου η καρδιά λαχταρά τον Θεό», δήλωσε ο φλογερός Ουκρανός ιεράρχης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Πήρε σβάρνα ο Μάικ Πομπέο τους πάντες, για να ξεκαθαρίσει πως θέλει την αναγνώριση των σχισματικών
Συγχαρητήρια γενεθλίων στη σχισματική «εκκλησία» της Ουκρανίας από την Πρεσβεία των ΗΠΑ
– Με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συναντήθηκε ο σχισματικός Μητρ. Κιέβου
– Στη Μητρόπολη Αθηνών ο Μάικ Πομπέο – Παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία
– Ο Μασόνος Πατριάρχης Αθηναγόρας Α΄, η πολιτική των Η.Π.Α. και η σημερινή Ουκρανία

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.