Μαρία Κοσμίδου

Χριστιανοί γρηγορείτε! ΟΧΙ στο σχέδιο ένωσης με τους ουνίτες του πάπα!

εικόνα άρθρου: Χριστιανοί γρηγορείτε! ΟΧΙ στο σχέδιο ένωσης με τους ουνίτες του πάπα!
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Να υπερασπιζόμαστε τη μόνη Αλήθεια, την Ορθοδοξία μας, και να πολεμούμε το σατανικό ψεύδος με το οποίο θέλουν να μας ενώσουν…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 23 Απριλίου 2022, Μεγάλο Σάββατο, στην πόλη Ιβάνο-Φράνκιβσκ* της Ουκρανίας, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο “οικουμενικός αγιασμός” των πασχαλινών τσουρεκιών. Όπως ανέφερε το γραφείο τύπου της αρχιεπισκοπής των ουνιτών της Ουκρανίας, εκπρόσωποι των ουνιτών και της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας, “αγίασαν” μαζί τα πασχαλινά τσουρέκια.

Της τελετής -που μόνο αγιαστική δεν ήταν- ηγήθηκε ο ουνίτης ιεράρχης Βλαντίμιρ Βοϊτίσιν. Οι εμπνευστές της εκδήλωσης δήλωσαν ότι μια τέτοια τελετή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά έτσι ώστε όλοι οι κάτοικοι της πόλης, ακόμη και οι μετανάστες, να λάβουν μέρος στον καθιερωμένο πασχαλινό αγιασμό των εορταστικών καλαθιών.

Γιατί ενδιαφέρει αυτή η είδηση εμάς και ολόκληρη την Ορθοδοξία;

Διότι η Ουνία είναι ο Δούρειος ίππος του παπισμού. Οι ουνίτες είναι φραγκοπαπάδες, καμουφλαρισμένοι με ενδύματα ορθόδοξου ιερέα. Μνημονεύουν τον πάπα, τον αίτιο κάθε κακού. Οι ουνίτες, οι δόλιοι άνθρωποι του αιρεσιάρχη πάπα, αυτό το όπλο χρησιμοποιούν πρώτα σαν μέσο, για να προσηλυτίσουν τους Ορθοδόξους χριστιανούς στις κακοδοξίες του παπισμού: τον Δούρειο ίππο. Χρησιμοποιούν την προβιά, το δόλο, την απάτη. Όταν όμως αυτά δεν φέρουν αποτελέσματα, τότε χρησιμοποιούν τη βία και εξαναγκάζουν τους Ορθόδοξους να προσκυνήσουν τον πάπα, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν. Η Ουνία στάζει αίμα από τα αναρίθμητα θύματά της τα οποία δεν θέλησαν να προσκυνήσουν τον πάπα και να δεχθούν τις κακοδοξίες του.

Μας ενδιαφέρει αυτή η είδηση διότι στο εργαστήριο του Οικουμενισμού, την ταλαίπωρη Ουκρανία, γίνεται τα τελευταία χρόνια εντατική προσπάθεια προώθησης της ιδέας μιας ενοποιημένης ουκρανικής εκκλησίας που θα περιλαμβάνει Ουνίτες και Ορθοδόξους και θα βρίσκεται ταυτόχρονα σε κοινωνία με τον πάπα της Ρώμης και τον πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το σχισματικό μητροπολίτη Επιφάνιο Ντουμένκο, η “εκκλησία” του και η ουνίτικη “εκκλησία”, κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, καθώς και οι δύο βασίζονται σε πατριωτικές αρχές, αλλά το κλειδί για την ενοποίησή τους δεν βρίσκεται στην Ουκρανία αλλά στη Ρώμη και στην Κωνσταντινούπολη.

Θυμίζουμε ότι ο σχισματικός μητροπολίτης Επιφάνιος Ντουμένκο και η σχισματική “εκκλησία” του είναι δημιούργημα του οικουμενικού πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου ο οποίος χορήγησε τον τόμο αυτοκεφαλίας στις σχισματικές ομάδες ορθοδόξων της Ουκρανίας κατά παράβαση των ιερών κανόνων. Δυστυχώς τους σχισματικούς της Ουκρανίας αναγνώρισαν η Εκκλησία της Ελλάδος και της Κύπρου καθώς και Μονές του Αγίου Όρους.
Αξίζει να θυμηθούμε επίσης αυτό που όλος ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά , όπως περιγράφεται στο ομώνυμο άρθρο, τον ρόλο δηλαδή  των Ουνιτών στην Ουκρανία και την σχέση τους με την σχισματική εκκλησία του Επιφανίου, τον Πάπα της Ρώμης και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.
Το φωνάζουμε από την αρχή και θα συνεχίσουμε να το φωνάζουμε, ακολουθώντας τα βήματα του Πνευματικού μας Πατέρα, του μακαριστού π. Νικολάου Μανώλη, και των Πατέρων που υπερασπίζονται την Ορθοδοξία μας: Μακριά από τη σχισματοαίρεση του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου!

Χριστιανοί γρηγορείτε! Όπως θα έγραφε και σ’ εμάς σήμερα ο Απόστολος Παύλος “γρηγορείτε, στήκετε εν τη πίστει, ανδρίζεσθε, κραταιούσθε!”(Α’ Κορ. ιστ’ 13).

Σε Ελλάδα και Κύπρο, Ιεράρχες, Κληρικοί και Μοναχοί, έχουν αναγνωρίσει τους σχισματικούς Ουκρανούς, τους υποδέχτηκαν και συλλειτούργησαν μαζί τους κατ’ εντολή του πάπα της Ανατολής. Γιατί;;; Είναι άραγε σύμφωνοι με το σχέδιο καταστροφής της Ορθοδοξίας;
Το δικό μας ιερό καθήκον είναι αυτό: όπως αντέδρασαν κλήρος και λαός στο παρελθόν και δεν δέχτηκαν την υποταγή στις κακοδοξίες του πάπα, έτσι κι εμείς να λέμε ΟΧΙ στα δόλια σχέδιά τους. Υπερασπιζόμενοι μέχρι τέλους τη μόνη Αλήθεια, την Ορθοδοξία μας, πολεμώντας το σατανικό ψεύδος με το οποίο θέλουν να μας ενώσουν. Δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών. Αμήν.

*Το Ιβάνο-Φράνκιβσκ (ουκρανικά: Івано-Франківськ, πολωνικά: Stanisławów – απόδοση: Στανισλάβουφ, γερμανικά: Stanislau) είναι πόλη της Ουκρανίας. Βρίσκεται 114 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Λβιβ και 452 χιλιόμετρα Δυτικά-νοτιοδυτικά του Κιέβου. Η πόλη ήταν μέρος της Πολωνίας κατά τον μεσοπόλεμο. Η λέξη Ουνία αυτή είναι Πολωνική και σημαίνει ένωση. 
Η αρχή της Ουνίας βρίσκεται στη Σύνοδο του Λατερανού το 1215 και στη Βούλα του Πάπα Ιννοκέντιου Δ’. Ωστόσο επίσημα, κατά κάποιο τρόπο, η Ουνία δημιουργήθηκε στην Πολωνία από δύο Ιησουΐτες, τον Ποσσεβίν και το Σάργκα. Αυτοί οι δύο Μοναχοί έθεσαν σε εφαρμογή την Ουνία στην Πολωνία. Κι’ αυτό, για να εκλατινίσουν του Ορθόδοξους της Πολωνίας και της Νοτιοδυτικής Ρωσίας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
ΟΛΟΚΛΗΡΗ H ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου»
Τι εστί Πάπας; Έρευνα στο “ποινικό μητρώο” του Παπισμού
Ο ρόλος των Ουνιτών στην Ουκρανία – ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι

Σχετικά άρθρα

Ποιος φοβάται;

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. …οι παραβατικοί λαθρομετανάστες από τις μουσουλμανικές χώρες έχουν ειδική μεταχείριση από το νόμο σε σχέση με άλλους «εγκληματίες»

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ανάμνηση και ανακαινισμός της Ενδημούσας Συνόδου

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. Μία τέτοια Ενδημούσα Σύνοδος, είχε συνεδριάσει και πριν την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου οπότε εύλογα αναρωτιόμαστε τι συζήτησαν και ποιες αποφάσεις ελήφθησαν αυτή τη φορά;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.