Επικαιρότητα

Χριστός και Διάβολος πλάι πλάι στο Αίγιο

εικόνα άρθρου: Χριστός και Διάβολος πλάι πλάι στο Αίγιο

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

…Τοποθετήθηκε στην πλατεία Αγίας Λαύρας Αιγίου μία εντυπωσιακή φάτνη, ενώ ο διάκοσμος με τους καλικάντζαρους μεταφέρθηκε λίγο πιο κάτω…

Όταν ζεις στην πλάνη, είναι σχεδόν αδύνατο να ζητήσεις συγχώρηση και να αλλάξεις στάση. Πόσο μάλλον όταν βρεθείς σε ταραχή, δείγμα εγκατάλειψης της Χάρης, που το ΕΓΩ σου επαναστατεί και κάθε ενέργεια αποδοχής του λάθους σου είναι φοβερά επώδυνο. Τότε, ευκολότερο σου είναι η συνύπαρξη του Αγαθού με του Κακού, που δικαιολογεί την εσωτερική σου αναταραχή. Στην ουσία, αποδεικνύεσαι περισσότερο συγκριτιστής από τους εξόφθαλμα νεοεποχίτες.

Το να βάλεις το νεογέννητο Χριστό στην ίδια πλατεία με τα δαιμόνια του μυαλού σου, θέλει τόλμη που ξεκινά από την ημιμάθεια και συμπορεύεται με την εμπάθεια. Ενώνουμε και μεις τη φωνή μας με τη φωνή των αντιδρώντων στο Αίγιο για τη δεύτερη πλάνη που είναι χειρότερη της πρώτης. Ζητούμε να αποσυρθεί εντελώς το εωσφορικό έκτρωμα ώστε η Χριστουγεννιάτικη Φάτνη να είναι η μόνη που θα συμβολίζει την Αγάπη και την συμφιλίωση των ανθρώπων μέσω της Εορτής της Ενανθρωπήσεως του Σωτήρα Χριστού.

Λάβαμε το εξής μήνυμα μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης που μας παραπέμπει σε σύνδεσμο που ακολουθεί του μηνύματος. Στο τέλος της ανάρτησης μπορείτε να παρακολουθήσετε και απόσπασμα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας σχετικά με το θέμα αυτό. Θα διαπιστώσετε με πόση μανία ορισμένοι εκφράζονται για τους αντιδρώντες… Δημοσιεύουμε το απόσπασμα αυτό προς χάρη της ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού. Το απόσπασμα το λάβαμε από εδώ!

————————————————————————–

Μήνυμα μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης
11/12/2019

Νίκησε ο Χριστός με τους δημότες αλλά εν μέρει .Ο Δήμος Αιγιαλείας έφερε φάτνη άλλα άφησε και τους καλικάντζαρους δίπλα σε μέγεθος δεκαπλάσιο

Tελικά αυτό θέλαμε ή να αποσυρθεί εντελώς το έκτρωμα ως ασύμβατο με το πνεύμα των Χριστουγέννων και κακόγουστο, ως σύμβολο καταστροφικής μανίας, χαιρεκακίας και ασχήμιας; Σε όγκο μεγαλύτερο δημιουργεί εντυπώσεις αρνητικές και κυριαρχεί στο τοπίο. Τι θέλουν να μας πουν ότι μπορεί να συνυπάρχει και αυτό δίπλα σε μια φάτνη φτωχική και να την επισκιάζει; Ακόμα χειρότερα.

Πρέπει να αποσυρθεί εντελώς, ας πάει για ανακύκλωση, ας χαίρονται οι καλικάντζαροι που επιτέλους τα σκουπίδια ανακυκλώνονται, ας το βολέψουν κάπου τέλος πάντων, ιδέες έχουν και ας μας αφήσουν ήσυχους τους υπόλοιπους που έχουμε ξεκαθαρίσει ποια αξίζουν να είναι πρώτα και κυρίαρχα στις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας. Κρίμα τόσα έξοδα και κόποι για κάτι τόσο αρνητικό.

Στην εικονογραφική μας παράδοση το σπουδαίο ήταν πάντα μεγαλύτερο, ομορφότερο και επιβλητικότερο γιατί μαρτυρούσε την αλήθεια. Πώς φτάσαμε οι νεοέλληνες να ανεχόμαστε τα άγια να εκτοπίζονται από το ψέμα, την ασχήμια και τους μύθους, απορώ;
Αυτό που ζούμε καθημερινά ως πολίτες αυτού του κράτους που έχουμε χάσει τα αυτονόητα, πρέπει να τα εμπεδώνουμε και στις γιορτές; Ούτε μια ανάσα αισιοδοξίας, χαράς, και ελπίδας δεν μας επιτρέπουν να έχουμε τις άγιες μέρες που έρχονται;

Διαβάσαμε στο aigialeia24.gr:

—————————————————————-

Τοποθετήθηκε μια εντυπωσιακή φάτνη στην πλατεία Αγίας Λαύρας – Oλοκληρώνεται ο στολισμός

«Τρέχουν και δε φτάνουν» τα συνεργεία του Δήμου Αιγιάλειας, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου όπου θα τεθεί σε ισχύ η πεζοδρόμηση της Κλ. Οικονόμου, αλλά και για την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου που ανοίγει το Πάρκο των Χριστουγέννων στις 7 το απόγευμα.

Σήμερα τοποθετήθηκε στην πλατεία Αγίας Λαύρας Αιγίου μία εντυπωσιακή φάτνη, ενώ ο διάκοσμος με τους καλικαντζάρους μεταφέρθηκε λίγο πιο κάτω.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Απόσπασμα δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας, θέμα οι αντιδράσεις για τους καλικάτζαρους [ΒΙΝΤΕΟ 2019]

Δείτε σχετικά: – Διαμαρτυρίες για παγανιστική κατασκευή στο Δήμο Αιγίου

Σχετικά άρθρα

Halloween στα ελληνικά σχολεία

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου Μοντέρνα παιδαγωγική! Μόνο να περνάμε καλά! Αφού περνάμε καλά, όλα καλά! Για τους περισσότερους από εμάς η 1η Νοεμβρίου που πλησιάζει δεν σήμαινε τίποτα. Το φθινόπωρο χρωματιζόταν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.