Επικαιρότητα

Χριστούγεννα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Βλασφημία χωρίς όρια

εικόνα άρθρου: Χριστούγεννα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Βλασφημία χωρίς όρια

«Θέλω να σας προσφέρω αυτό πετραχήλι που λέει πάνω “Πατριάρχης Θεόδωρος”» (Ο Πατρ. Αλεξανδρείας Θεόδωρος προς τον αιρετικό Μονοφυσίτη Κόπτη Πατριάρχη)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

«Επίσκεψη» στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Καΐρου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής πραγματοποίησε ο αιρετικός Μονοφυσίτης, Πατριάρχης των Κοπτών Θεόδωρος, ανήμερα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού [1].

Αφίχθη στον Πατριαρχικό Ναό στις δώδεκα και μισή, όπου τον υποδέχτηκε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, αφού ασπάστηκε εγκάρδια τον αιρετικό και αμετανόητο υβριστή των δύο Φύσεων του Κυρίου μας, τον καλωσόρισε με θερμούς λόγους, ενώ δεν δίστασε να τον παρομοιάσει με τον Πατριάρχη Αβραάμ (!) [2]:

[00:10] «Σαν το Πατριάρχη Μελχισεδέκ, ήρθα να υποδεχθώ τον Πατριάρχη Αβραάμ»!

Λίγο αργότερα, προσέφερε ως δώρο στον αιρετικό Κόπτη ένα πετραχήλι, υπογραμμίζοντας:

[05:37] «Θέλω να σας προσφέρω αυτό πετραχήλι που λέει πάνω «Πατριάρχης Θεόδωρος»».

Διαρκή βλασφημία ανήμερα της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων

Ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Θεόδωρος προκαλεί, σκανδαλίζει και βλασφημεί συστηματικά κατά τη μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων. Υπενθυμίζουμε ενδεικτικά:

α) Ανήμερα των Χριστουγέννων του 2018:

Aκούστηκε από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο η μεγαλύτερη βλασφημία που ειπώθηκε από χείλη αρχιερέως, καθώς είχε αναφέρει ότι: «Και στα ιερά τζαμιά λατρεύεται από το Κοράνι ο Θεός»!

β) Aνήμερα των Χριστουγέννων του 2019:

– Υποδέχθηκε τον αιρετικό Μονοφυσίτη Κόπτη Πατριάρχη μέσα στον Ορθόδοξο Ναό εν ώρα Ιεράς Ακολουθίας και μάλιστα της Θείας Λειτουργίας της Γεννήσεως, και απευθύνοντας εγκάρδιους λόγους, διαβεβαίωσε ότι δήθεν βλέπει τον Χριστό της Αγάπης στο πρόσωπό του.

– Ενώ έψαλε το Κοντάκιο των Χριστουγέννων στο σολέα, δίπλα του παρέστη ο αιρετικός Μονοφυσίτης Κόπτης Πατριάρχης.

– Απευθυνόμενος προς τους επισήμους της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης που είχαν μεταβεί στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου για να παρακολουθήσουν τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία εκφωνεί από άμβωνος: «Σήμερα συναντάται το Κοράνιο και το Ευαγγέλιο για να δείξουμε ότι είμαστε αδέλφια, παιδιά του Θεού».

Άρθρο-έλεγχος του μακαριστού αγωνιστή πρωτοπρ. π. Νικολάου Μανώλη

Τη βλάσφημη ενέργεια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου, – όπου τα Χριστούγεννα του 2019 εν ώρα της Θ. Λειτουργίας διαβεβαίωνε τον αιρετικό Μονοφυσίτη Κόπτη Πατριάρχη ότι δήθεν βλέπει τον Χριστό της Αγάπης στο πρόσωπό του -, είχε αναδείξει με κείμενό του ο ομολογητής της πίστεως, μακαριστός πρωτοπρ. π. Νικόλαος Μανώλης, τον Δεκέμβριο του 2019.

Ως σχόλιο στις επαναλαμβανόμενες ασεβείς κινήσεις του Προκαθημένου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και τον εναγκαλισμό του με τον αρνητή των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων, αιρετικό Κόπτη Μονοφυσίτη Πατριάρχη, παραθέτουμε το άρθρο του μακαριστού αγωνιστή Ιερέα του Υψίστου, που ελέγχει και ξεσκεπάζει τις ανίερες οικουμενιστικές πρακτικές και την πνευματική τύφλωση του κ. Θεοδώρου:

«Ανατριχίλα! Ανήμερα των Χριστουγέννων νέα προδοτική ενέργεια από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας!

τοῦ π.Νικολάου Μανώλη

Καμαρωτός καμαρωτός υποδέχεται ωσάν τους Μάγους και τους Ποιμένες τον αιρετικό Κόπτη Πατριάρχη μέσα στον Ορθόδοξο Ναό! Πράγματι, η βλασφημία αυτή δεν έχει όρια! Υποδέχεται τον αιρετικό, υποδέχεται τον αλλοιωτή της εκκλησιολογίας του Χριστού, αναγνωρίζοντας την παρουσία του Χριστού ανάμεσά τους! Αλλοίμονο, υποφέρει από πνευματική τύφλωση· το έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό με τη βοήθεια των δημοσιεύσεων της Κατάνυξης. Όμως πρέπει να καυτηριάζουμε τις ενέργειές του συνεχώς μήπως ορισμένοι από τους κοιμισμένους επισκόπους και παπάδες του, καθώς και λαϊκούς του ποιμνίου του ξυπνήσουν, για να καταλάβουν ότι τους οδηγεί στην απώλεια. Έχουν ευθύνη και εκείνοι για τον ύπνο τους. Δεν μπορεί να τον καμαρώνουν και να ομολογούν πίστη και υπακοή στα τραγελαφικά των οικουμενιστικών του πλανών.

Ξεχνά ή αδιαφορεί ο «Πάπας και Πατριάρχης της μεγάλης πόλεως Αλεξανδρείας, Λιβύης, Πενταπόλεως, Αιθιοπίας, πάσης γης Αιγύπτου και πάσης Αφρικής, Πατήρ Πατέρων, Ποιμήν Ποιμένων, Αρχιερεύς Αρχιερέων, τρίτος και δέκατος των Αποστόλων και Κριτής της Οικουμένης» ότι οι Κόπτες είναι αιρετικοί του κερατά Εωσφόρου, αμετανόητοι υβριστές των δύο Φύσεων του Κυρίου μας και προδότες αρνητές των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων; Μήπως πρέπει να του θυμίσουμε μερικές από τις πρόσφατες πλάνες τους και ύβρεις; Διαβάζουμε στο υπόμνημα του αρχιμανδρίτη Εμμανουήλ Καλύβα με τίτλο «Όχι στην Ψευδένωσιν Ορθοδοξίας – Μονοφυσιτισμού» τα εξής ενδεικτικά:

Η εμμονή των μονοφυσιτών εις την αίρεση εκφράζεται με τους θεολόγους και Πατριάρχας μονοφυσίτας, οι οποίοι ομολογούν ότι μετά την ένωσιν δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος περί δύο φύσεων του Ιησού Χριστού. Ο κόπτης Πατριάρχης Σενούδα Γ΄ κατά την Β’ συνέλευσιν μικτής Επιτροπής εις Anba Bishoy Νιτρίας, 20 Ιουνίου 1989, εδήλωσεν: «Πιστεύομεν ότι ο Κύριος Θεός και Σωτήρ Ιησούς Χριστός… Ήνωσε την θεότητα Αυτού μετά της Ανθρωπότητος Αυτού ασυγχύτως, ατρέπτως και αχωρίστως και δεν ομιλούμεν περί δύο φύσεων μετά την μυστηριώδη τούτην ενότητα του Κυρίου ημών… αλλά ομιλούμεν περί της μιας εκείνης φύσεως, ήτις κατά την ήμετέραν κατανόησιν σημαίνει την φύσιν του σαρκωθέντος Λόγου» (ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ. Αριθμ. 422, 1-7-1989, σελ. 9-10).

Ο αυτός Σενούδα Γ΄ ενώπιον της Διορθοδόξου Επιτροπής παλαιότερον εις Σαμπεζύ εδήλωσεν: «Ως προς τας Οικουμενικάς Συνόδους, αποδεχόμεθα εξ αύτών τας τρεις πρώτας… Αρνούμεθα την Σύνοδον της Χαλκηδόνος… Δύναμαι να είπω τελείως ανοικτά ότι όλαι αι Ανατολικαί Εκκλησίαι δεν δύνανται να αποδεχθοΰν την Σύνοδον της Χαλκηδόνος… Έχετε επτά Οικουμενικάς Συνόδους. Εάν σας λείψη μία, δεν έχετε να χάσετε πολλά πράγματα» (Μητροπ. Μύρων Χρυσοστόμου Κωνσταντινίδου. Διάλογος…, Εν Περ. «ΘΕΟΛΟΓΙΑ», Αθήναι, 1980 τ. 51 σελ. 229).

Τι έχει να πει ο κ. Θεόδωρος, που απευθύνεται στον αιρετικό Κόπτη Μονοφυσίτη Πατριάρχη με τόσους εγκάρδιους λόγους, βεβαιώνοντάς τον ότι δήθεν βλέπει τον Χριστό της Αγάπης στο πρόσωπό του, καθώς τον υποδέχεται εν ώρα ιεράς Ακολουθίας και μάλιστα της Θείας Λειτουργίας της Γεννήσεως, του υβριζόμενου Ιησού Χριστού; Υπάρχει περίπτωση ποτέ να κατανοήσει ο αιρετικός την πλάνη του, όταν δέχεται τέτοιες φιλοφρονήσεις και τυγχάνει τέτοιας υποδοχής; Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Κύριός μας δεν βλασφημείται μόνο από τον αιρετικό Κόπτη Πατριάρχη, τον καταδικασμένο από τη Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο και τις επόμενες, αλλά βλασφημείται και από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, που για το λόγο αυτό είναι υπόδικος βαρύτατης ποινής από μελλοντική Αγία Οικουμενική Σύνοδο. Προς το παρόν είναι ακοινώνητος κατ’ ουσίαν».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ανήμερα των Χριστουγέννων νέες προδοτικές ενέργειες από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας! (Μέρος 2ον)
Μεγαλύτερη βλασφημία από Αρχιερέα δεν ακούστηκε ποτέ! Περισσότερο Κόπτης και υιός της Πανθρησκείας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.