π. Θεόδωρος Ζήσης

Χριστουγεννιάτικα θέματα και ερωτήματα (Μέρος Β’)

εικόνα άρθρου: Χριστουγεννιάτικα θέματα και ερωτήματα (Μέρος Β’)
Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

Δεύτερο μέρος της σειράς μαθημάτων με αφορμή την μεγάλη εορτή της ενανθρωπίσεως του Σωτήρος με θέματα που μας ενδιαφέρουν όλους…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ξεκινώντας την δεύτερη ομιλία του ο Ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ και διαπρεπής πατρολόγος πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης κάνει μια μικρή αλλά περιεκτική αναφορά στον χαιρετισμό “Χριστός Ετέχθη”.

Στη συνέχεια, μετά το εξαιρετικό κείμενο του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου που παρουσίασε στο πρώτο μάθημα, έκανε αναφορά σε ένα δεύτερο εξαιρετικό κείμενο για τη γιορτή της ενανθρωπίσεως του Σωτήρος, εκείνο του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού του πρώτου Δογματικού Θεολόγου και υμνογράφου της Εκκλησίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • Πότε ήλθε το πλήρωμα του χρόνου και απέστειλε ο Θεός τον Υιόν του;
  • Τι ήταν το αστέρι που ακολούθησαν οι Μάγοι;
  • Πού προσκύνησαν οι Μάγοι τον Χριστό;
  • Πως επέτρεψε ο Θεός να σφαγούν 14000 νήπια;

Δείτε το Α’ Μέρος εδώ

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ μίλησε με θέμα: “Χριστουγεννιάτικα θέματα και ερωτήματα”

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής», στη Μοναστηρίου 183, 2ος όροφος – Τηλέφωνο επικοινωνίας του συλλόγου: 2310 515786.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Άγιος Αθανάσιος ο Νέος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. Ο βίος του Αγίου Αθανασίου, οι αρετές του, το έργο του ως Επίσκοπος, τα θαύματά του, Πως προστάτευε το ποίμνιό του από τον παπισμό, Τι έκανε σε ένα χωριό όπου συνηθιζόταν η καύση των νεκρών

Ο ετοιμαζόμενος κοινός εορτασμός του Πάσχα με τους ετεροδόξους απορρίπτεται διαχρονικά από τους Ορθοδόξους (2024)

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. «Ἡ Α΄ ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενική Σύνοδος ἐπέβαλε τόν κοινό ἑορτασμό μέ τούς Ὀρθοδόξους καί ὄχι μέ τούς αἱρετικούς»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.