Επικαιρότητα

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού, στην Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου

εικόνα άρθρου: Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού, στην Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

… καλικάντζαροι… καλικάντζαροι… καλικάντζαροι…

Εμπνεόμενοι από τον πνευματικό τους προϊστάμενο. Κατά το πως μαθαίνουν, έτσι πράττουν. Μητροπολιτικά! Προτιμούν να συστήνουν καλικατζάρους! Άλλωστε είναι πολύ εύκολο τη σημερινή εποχή να παραγνωρίσεις…

Διαβάσαμε στο proininews.gr:

————————————————————————–

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού, στην Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου

Για δεύτερη χρονιά επισκεφτήκαμε τα παιδιά της ενορίας του Ιερού Ναού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Ο πάτερ Παναγιώτης, φιλόξενος και ζεστός οικοδεσπότης της γιορτής προετοίμασε τον σκηνικό χώρο αλλά και την ατμόσφαιρα για να ξεκινήσουμε σωστά και γιορτινά.

Η Αδελαϊς ξεκίνησε την γιορτή μας και μας σύστησε στους καλικάντζαρους. Μας έδωσε τις χρήσιμες πληροφορίες ώστε να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Που ζούνε όλο τον χρόνο, με τι ασχολούνται, πότε ανεβαίνουν στον επάνω κόσμο, κλπ.

Στην συνέχεια άρχισαν οι ιστορίες και πιο συγκεκριμένα, η Βικτώρια μας είπε για τον Αρίδα, τον μυλώνα που άλλαξε η ζωή του όταν τον επισκέφτηκαν οι καλικάντζαροι στον μύλο του. Κι έπειτα με την Αρετή, γνωρίσαμε την καλή πλευρά των καλικαντζάρων αφού βοήθησαν μια πριγκιποπούλα που τα βρήκε σκούρα από έναν δράκο.

Τέλος στα παραμύθια έδωσε η Αδελαϊς που μας μίλησε για την συμφωνία που έκανε ένας πραματευτής με έναν καλικάντζαρο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Έως πότε εκούσιοι δεσμώτες μέσα στον κατάμαυρο, δαιμονικό κουρνιαχτό;

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Σημεῖο βρασμοῦ δέν ἔχει ἀπομείνει ἄραγε κανένα, πού νά μᾶς κάνει να σηκωθοῦμε καί νά ἀποφασίσουμε νά πετάξουμε ἀπό πάνω μας τόν ὑλικό καί πνευματικό ζυγό;"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.