Επικαιρότητα

Δάσκαλε που δίδασκες… Ο Ιερώνυμος διδάσκει Συνοδικότητα σε παπικούς θεολόγους

εικόνα άρθρου: Δάσκαλε που δίδασκες… Ο Ιερώνυμος διδάσκει Συνοδικότητα σε παπικούς θεολόγους
του Ευάγγελου Κωνσταντίνου

Σκοπός του ταξιδιού αυτού, είναι το αίτημα των Παπικών για την υιοθέτηση της Συνοδικότητας στους θεσμούς και στη ζωή τους


Τον Ορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκαν έξι καθηγητές και σαράντα φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων μαζί με τον κοσμήτορά τους Ludovic Danto συνοδευόμενοι από τον Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο – καθηγητή του ΕΚΠΑ. Φυσικά ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Περιστερίου ήταν ο υπεύθυνος για τον συντονισμό των επισκέψεων των Παπικών φοιτητών και καθηγητών. 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αρχιεπισκοπής: «οι Καθηγητές και οι φοιτητές τις προηγούμενες μέρες επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη και είχαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ενώ κατά την παραμονή τους στην Αθήνα θα επισκεφθούν Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Νομική και την Θεολογική Σχολή Αθηνών, αλλά και τον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και το Βυζαντινό Μουσείο. σκοπός του ταξιδιού τους στην Κωνσταντινούπολη και στην Αθήνα είναι να αντιληφθούν πώς λειτουργεί η έννοια της Συνοδικότητας, με αφορμή το πρόσφατο αίτημα της Ρωμαιο-Καθολικής Εκκλησίας (sic) για υιοθέτηση της Συνοδικότητας στους θεσμούς και την ζωή αυτής της Εκκλησίας. Για τον λόγο αυτόν, ζήτησαν να παρακολουθήσουν ειδικά μαθήματα σχετικά με την Συνοδικότητα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ιδιαίτερα στην Θεολογική και την Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ». 

Δοθέντος ότι οι παπικοί σπουδαστές έρχονται με αγαθή προαίρεση και ειλικρινή δίψα για κατανόηση της ορθόδοξης Συνοδικότητας, αστόχησαν στον προορισμό τους. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι και στις δύο Εκκλησίες, Κωνσταντινουπόλεως και Ελλάδος, οι προκαθήμενοί τους ασκούν ενός ανδρός αρχή. 

Ειδικά ως προς την Εκκλησία της Ελλάδος το σύστημα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ αρχιεπισκοποκεντρικό. Ο Ιερώνυμος με ένα νεύμα, με ένα λόγο, ποδηγέτησε την Εκκλησία στα χρόνια του κορονοϊού, στην αποδοχή των διαφορετικοτήτων, των Πρεσπών, της αλλαγής των Θρησκευτικών και κυρίως στο Κολυμπάρι και το Ουκρανικό. Και στις εκλογές νέων Επισκόπων το Άγιο Πνεύμα είναι εκποδών από τη Σύνοδο, με τα πάντα να είναι κανονισμένα προσυνοδικά, για να το πούμε κομψά. 

Οπότε, αν οι παπικοί σπουδαστές περίμεναν πραγματικά να μάθουν κάτι από Συνοδικότητα από τον Ιερώνυμο, τζάμπα τα εισιτήρια που πληρώσανε για να έρθουν από το Παρίσι στην Αθήνα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:|
Συνοδικότητα ή φασισμός;
Ο Μητρ. Περιστερίου Πρόεδρος σε Οικουμενιστικό φορέα που ειδικεύεται στην φαλκίδευση του κανονικού δικαίου
«Επιστημονική Εσπερίδα» στην Ι. Μητρόπολη Περιστερίου φιλοξενεί ουνίτες και παπικούς
Βλασφημία η αποβολή του Εσταυρωμένου πίσω από την Αγία Τράπεζα

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.