Ο.Χ.Σ. Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το Περιοδικό της Ι. Μητρόπολης Φλωρίνης και η απάντηση της στην Κατάνυξη

εικόνα άρθρου: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το Περιοδικό της Ι. Μητρόπολης Φλωρίνης και η απάντηση της στην Κατάνυξη

Πως απάντησε η μητρόπολη για την απρέπειά της απέναντι στον Άγιο Γεώργιο!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το Περιοδικό Μητρόπολης Φλωρίνης και η απάντηση εκ μέρους της Μητρόπολης 

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ

Μοναστηρίου 183, ΤΚ 54627,  Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310515786 – 6983501754
Θεσσαλονίκη, 28-2-21

Θέμα: Η Μητρόπολη Φλωρίνης βλασφημεί τους Αγίους μας με το περιοδικό της “Σάλπιγξ Ορθοδοξίας”

Κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού βιώνουμε θλίψεις, απογοητεύσεις και προδοσίες εκ μέρους της διοικούσας Εκκλησίας, αλλά η αγανάκτηση και η αποστροφή που νιώθουμε αντικρίζοντας το περιοδικό της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, “Σάλπιγξ Ορθοδοξίας”, δεν περιγράφεται με λόγια. 

Στο εξώφυλλο της έκδοσης του Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020 (τεύχη 115 – 119) εικονίζεται φιγούρα έφιππου Αγίου με ιατρική λευκή στολή, μάσκα στο πρόσωπο, στηθοσκόπιο και αντί δόρατος να κρατά σύριγγα εμβολίου, με την οποία κεντά σφαίρα με ακίδες, δηλαδή τον covid – 19. 

Άραγε, ποιο μήνυμα θέλουν να περάσουν οι δημιουργοί της εν λόγω εικόνας; Ότι οι επιστήμονες που κατασκεύασαν τα εμβόλια και οι υγειονομικοί είναι οι σύγχρονοι Άγιοι; Μα αυτό είναι βλασφημία κατά του Θεού και των Αγίων Του, κατά της αγιαστικής χάριτος του Παναγίου Πνεύματος! Ή ότι η εκκλησία και η επιστήμη συνεργάζονται για την αντιμετώπιση της ασθένειας του κορωνοϊού; Αυτό και αν είναι βλασφημία! Μετά από ένα έτος ολοσχερούς απαγόρευσης της λειτουργικής ζωής, υποχρεωτικής μασκοφορίας εντός των ναών, που συνιστά βλασφημία και πρακτικό βαρλααμισμό, μετά την υποταγή των επισκόπων στην επιχείρηση “Ελευθερία”, ποιός δεν καταλαβαίνει ότι η Εκκλησία υποτάχθηκε πλήρως στον Καίσαρα, στον οποίο έδωσε και τα του Καίσαρος και τα του Θεού; Μόνο οι επίσκοποι και οι συν αυτοίς, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται ότι εξαιτίας τους κλονίζεται το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η Εκκλησία, το θεμέλιο της πίστης. 

Αλλά και μόνο η χρησιμοποίηση της εικόνας του Aγίου με τρόπο που δεν συνάδει προς τον ιερό της χαρακτήρα συνιστά βλασφημία. Αν η Εκκλησία αντιμετωπίζει με τέτοιο επιπόλαιο και βλάσφημο τρόπο τα ιερά πρόσωπα των Aγίων, πώς θα σταθεί απέναντι σε όσους την χλευάζουν δημόσια; Ποιά είναι η λεπτή γραμμή που χωρίζει τoν Άγιο Γεώργιο “τον Εμβολιαστή και Μασκοφόρο” από τον πατέρα “Παστίτσιο” και την Παναγία “την Αρουραία”, των προηγούμενων βλάσφημων δημιουργών;  

Η Μητρόπολη Φλωρίνης, και κάθε Μητρόπολη στην Ελλάδα, ας φροντίσει για το ποίμνιό της, που υγιαίνει, νοσεί ή πεθαίνει ερήμην της Εκκλησίας. Ας κάνει, τουλάχιστον, όσα προστάζει ο Κύριος δια του Ιακώβου του Αδελφοθέου για τους ασθενείς, και ας αφήσει κατά μέρος τις βλάσφημες εικαστικές αλληγορίες: “…ἀσθενεῖ τις ἐν ὑμῖν; προσκαλεσάσθω τοὺς πρεσβυτέρους τῆς ἐκκλησίας, καὶ προσευξάσθωσαν ἐπ’ αὐτὸν ἀλείψαντες αὐτὸν ἐλαίῳ ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ Κυρίου· καὶ ἡ εὐχὴ τῆς πίστεως σώσει τὸν κάμνοντα, καὶ ἐγερεῖ αὐτὸν ὁ Κύριος· κἂν ἁμαρτίας ᾖ πεποιηκώς, ἀφεθήσεται αὐτῷ”. ( Καθολ.Επιστ.Ιακώβου 5,14-15).

Το ΔΣ του Συλλόγου


Η Κατάνυξη επικοινώνησε με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, πανοσιολογιώτατο π. Νικηφόρο Μανάδη, ο οποίος απευθυνόμενος στα μέλη του Ορθοδόξου Χριστιανικού συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής και στους αναγνώστες της Κατάνυξης δήλωσε:  

“ Πάντως όσα διάβασα, εγώ δεν τα σκέφτηκα καθόλου. Όσα διάβασα. Ναι, δεν τα σκέφτηκα καθόλου αυτά, όλα αυτά τα οποία μου καταλογίζουν, μας καταλογίζουν. Γράφουν, σέρνουν, βρίζουν. Μόνο αυτό σημείωσε. Ο υπεύθυνος του περιοδικού δηλώνει ότι όσα γράφονται, δεν τα σκέφτηκε καθόλου. Αυτό γράψτε μονάχα. Τίποτα άλλο”. Στην ερώτηση με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε η εικόνα, απάντησε “μόνο αυτό γράψε, μόνο αυτό γράψε, αδελφέ μου. Τίποτα άλλο”.

Επιμείναμε λίγο περισσότερο ρωτώντας ποιο ήταν το σκεπτικό.Η γελοιογραφία του κυρίου Χατζόπουλου είναι γνωστή από πέρυσι τον Μάρτιο, το να υιοθετηθεί όμως από ένα επίσημο μέσο μιας Μητροπόλεως προκάλεσε πικρία και σκανδαλισμό. Απάντησε: “ Ούτε εναντίον του Αγίου Γεωργίου, ούτε εναντίον του Αγίου Δημητρίου, ούτε ασέβεια, ούτε απρέπεια. Να γράψετε: ο πάτερ Νικηφόρος δήλωσε ότι όλα αυτά τα οποία γράφτηκαν, αυτός δεν τα σκέφτηκε καθόλου. Εντελώς καθόλου”.

Ερωτηθείς δε μήπως εκ των υστέρων από τις αντιδράσεις σκέφτεται να ανασκευάσει, απάντησε με μια παροιμία: “Εκ των υστέρων, βροχή περασμένη κάπα δε χρειάζεται, δεν ήξερα ούτε μπορούσα να υπολογίσω όλες αυτές τις αντιδράσεις, το βρίσιμο και τα λοιπά. Δε σκέφτηκα τίποτα από όλα αυτά. Να το γράψεις αυτό!”

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ 2023 Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής 

Αφιερωμένα στον μακαριστό ομολογητή πνευματικό πατέρα των μελών του συλλόγου, π. Νικόλαο Μανώλη… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Τα ημερολόγια του 2023, του συλλόγου μας “Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής” αποτελούν ένα κάλεσμα γνωριμίας...

Ο.Χ.Σ Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής: Προσπάθεια εξοικείωσης του ορθόδοξου πληρώματος με παπικές λειτουργικές πρακτικές

“Ως ορθόδοξος Σύλλογος, συγχαίρουμε τους πιστούς οι οποίοι αντέδρασαν ακαριαία και απέτρεψαν την συνέχιση της παρωδίας και στεκόμαστε στο πλάι τους αγωνιστικά”… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.