Επικαιρότητα

Δελτίο Τύπου σχετικά με την καθολική εφαρμογή της μάσκας προσώπου στα παιδιά, ως μέτρου προφύλαξης από τον Covid-19

εικόνα άρθρου: Δελτίο Τύπου σχετικά με την καθολική εφαρμογή της μάσκας προσώπου στα παιδιά, ως μέτρου προφύλαξης από τον Covid-19

Πρόκειται για στρατηγική, που δεν συστήνεται αδιακρίτως από κανέναν και, προπάντων, από τους σοβαρούς διεθνείς Οργανισμούς Υγείας, από τους οποίους, αντίθετα, εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από το «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:


Δελτίο Τύπου σχετικά με την καθολική εφαρμογή της μάσκας προσώπου στα παιδιά, ως μέτρου προφύλαξης από τον Covid-19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά»

Το Υπουργείο Παιδείας με πρόσφατη οδηγία του ορίζει ως υποχρεωτική την εφαρμογή της μάσκας προσώπου στα σχολεία και σε όλους τους χώρους για τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω και τους εκπαιδευτικούς. Κατόπιν αυτού του μέτρου που επέβαλε το Υπουργείο το κίνημα υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά», για λόγους επιστημονικής συνέπειας, και σεβασμού στην υγεία και την προσωπικότητα των παιδιών και των εκπαιδευτικών, κρίνει κατάλληλο να επισημάνει τα παρακάτω που αφορούν στη χρήση μάσκας ως μέτρου προφύλαξης από τον Covid-19.

  1. Τα παιδιά νοσούν λιγότερο από τους ενήλικες και δεν συμβάλλουν σε αξιόλογο βαθμό στην επέκταση της επιδημίας.
  2. Τα παιδιά δυσκολεύονται στην αξιόπιστη εφαρμογή της μάσκας, ώστε η εφαρμογή της από αυτά δεν δύναται να θεωρηθεί αξιόπιστος τρόπος αποφυγής μετάδοσης του ιού.
  3. Η μάσκα, εν δυνάμει, δημιουργεί προβλήματα στην καρδιοαναπνευστική λειτουργία, στη μαθησιακή διαδικασία και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, ανεξάρτητα από το εάν υπάρχει ή όχι παθολογικό υπόβαθρο. Εάν υπάρχει παθολογικό υπόβαθρο στο παιδί ο προβληματισμός στην εφαρμογή της είναι ακόμη πιο σοβαρός.
  4. Πρόκειται για μέτρο που δεν υποστηρίζεται επαρκώς επιστημονικά, υπάρχει έκκληση για περαιτέρω μελέτες, ενώ υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την πρόκληση ζημίας στην υγεία.
  5. Η εφαρμογή της συστήνεται, καταρχήν, ως μέσο φραγμού στον ιό, αλλά το μέτρο οφείλει να προσαρμόζεται, ανάλογα, στις συνθήκες και τις ανάγκες και να αξιολογείται τόσο αρχικά όσο και σε τακτική βάση για πρώιμη ανίχνευση δυνητικής βλάβης στα παιδιά.
  6. Οι περισσότερες Ευρωπαϊκές Χώρες, για τους ανωτέρω λόγους, δεν επέβαλαν την υποχρεωτική και γενικευμένη χρήση της μάσκας και μάλιστα από την ηλικία του νηπιαγωγείου.

Με βάση τα ανωτέρω επιστημονικά στοιχεία, θεωρούμε πως η καθολική εφαρμογή της μάσκας από το νηπιαγωγείο, ως μέτρο πρόληψης εξάπλωσης του ιού Covid-19,

  • δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά,
  • δεν επιβεβαιώνεται από την παρούσα εμπειρία,
  • εγκυμονεί κινδύνους για τους ευαίσθητους πληθυσμούς παιδιών και
  • προκαλεί δυνητικά βλάβες στα υγιή παιδιά.

Πρόκειται για στρατηγική, που δεν συστήνεται αδιακρίτως από κανέναν και, προπάντων, από τους σοβαρούς διεθνείς Οργανισμούς Υγείας, από τους οποίους, αντίθετα, εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις.

Το κίνημα «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά», επιθυμώντας να προστατεύσει τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, δηλώνει πως είναι αντίθετο στην αδιάκριτη και καθολική εφαρμογή της μάσκας στο σχολείο.

Καλούμε τους γονείς, τους Συλλόγους γονέων και κάθε αρμόδιο να ενημερωθούν και να επιδιώξουν την προστασία των παιδιών τους με μέτρα αποτελεσματικότερα, ασφαλέστερα, και τεκμηριωμένα επιστημονικά.

Καλούμε την επιστημονική επιτροπή Δημόσιας Υγείας που αποφάσισε την καθολική επιβολή της μάσκας στα παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την κρισιμότητα των επιδημιολογικών στοιχείων που την οδήγησαν σε αυτό το μέτρο.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει άμεσα τις εντολές που έχει δώσει, σχετικά με την επιβολή της μάσκας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να σταματήσει να εκφοβίζει τους γονείς και το διδακτικό προσωπικό.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Και οι 12 ήταν υπέροχοι (12 γιατροί μιλούν για τα μέτρα κατά του Covid-19)
Η μάσκα του Φαρισαίου υποκριτού – σύγχρονη μάσκα κορωνοϊού
Ο Αγιασμός του μασκαρά
Στοχοποιούνται τα παιδιά μας – Αντίδραση γονέων στην υποχρεωτική εφαρμογή της μάσκας στα σχολεία
Από τα 12 έτη το όριο προσαρμογής προς τους ενήλικες στη χρήση της μάσκας
Σοβαρότατος ο κίνδυνος τουλάχιστον για τα παιδιά, όταν φορούν τη μάσκα
Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά
Η παράνοια στην Ταϊλάνδη
Οι μάσκες προσώπου πόσο επικίνδυνες μπορεί να είναι;
Υποχρεωτικά η μάσκα-υποχρεωτικά και το εμβόλιο;
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ: Κρύβουν την θεραπεία του κορωνοιού για να προωθήσουν τα σκοτεινά σχέδιά τους!!
Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 3ο από 3)
Οι λοιμωξιολόγοι έγιναν λειτουργιολόγοι και οι λειτουργιολόγοι έγιναν λαγοί
Γιατί τα μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά;

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.