Επικαιρότητα

Δελτίο Τύπου της Συνόδου ή Συμβόλαιο θανάτου για την Εκκλησία μας;

Τους προτείνουμε ανεπιφύλακτα να αλλάξουν επάγγελμα γιατί ως επαγγελματίες φέρονται και σίγουρα όχι ως Λειτουργοί του Υψίστου.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Συνήλθε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) …διαβάζουμε και μέσα μας αντηχούν τα λόγια: «Πρωΐας δὲ γενομένης συμβούλιον ἔλαβον πάντες οἱ ἀρχιερεῖς καὶ οἱ πρεσβύτεροι τοῦ λαοῦ κατὰ τοῦ Ἰησοῦ ὥστε θανατῶσαι αὐτόν» Ματθ. 27,1  

Είναι γεγονός, όμως, ότι έχει προετοιμαστεί η καρδιά μας, έχει σκληραγωγηθεί, έχει επανειλημμένα ταπεινωθεί και έχει πονέσει από την ορφάνια που βιώνει τους τελευταίους μήνες εντονότερα, από τη μητριά πια Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Να σημειώσουμε, βέβαια, πως δεν πάψαμε λεπτό να προσευχόμαστε να φωτίσει ο καλός μας Θεός τους νόες των Μητροπολιτών να πράξουν τα αυτονόητα. Δεν σταματήσαμε, επιπλέον, να ελπίζουμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων η Ιεραρχία. Όμως, αποτελεί κοινό τόπο ότι η επικαιρότητα παρουσιάζονταν κάθε φορά σκληρή και αδίστακτη με τις αποφάσεις, τις συνεδριάσεις, τα δελτία τύπου και τις συμπεριφορές των Ιεραρχών. 

Δυστυχώς, από τις παραπάνω ενέργειες εξέλειπε η Χάρις! Μάλιστα, η σαρκική, χωμάτινη και κοσμική κατά πάντα ΔΙΣ, απέχουσα μιλίων από το θυσιαστικό, αγιοπατερικό και μυρίπνοο πνεύμα της Ορθοδοξίας, μας παρουσίασε ένα ακόμα κίβδηλο Δελτίο Τύπου, άψογα εναρμονισμένο με τα κελεύσματα της κοσμικής εξουσίας.

Εύλογα, ο καθένας μας θα μπορούσε να προσδοκά η ΔΙΣ να ελέγξει την κοσμική εξουσία για όλο αυτόν τον κατατρεγμό και την απαξίωση προς το σώμα της Εκκλησίας μας. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην αρνησίθεη συμπεριφορά της, για το διασυρμό της πίστης μας. Στο αντίποδα, και μετά λύπης μας διαπιστώνουμε πως η Ιεραρχία, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, υποδέχεται με ελπίδα το διάγγελμα του Πρωθυπουργού…και τον συγχαίρει μάλιστα. Γιατί τον συγχαίρει όμως; Η απάντηση εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα πειθήνια όργανα τα οποία απαρτίζουν την ηγεσία της Εκκλησίας μας. Αναμφίβολα, οι τιμές και οι έπαινοι που δέχονται είναι αρκετοί για τους σύγχρονους λυκοποιμένες, τους μισθωτούς φύλακες της πίστης μας, ώστε να επαίρεται ακόμα περισσότερο ο αλλαζόνας νους τους.  

Συμπερασματικά λοιπόν, ανακαλύπτουμε τη μεγάλη πνευματική κυβίσθηση που κάνουν οι Μητροπολίτες, διότι τολμούν να αναγνωρίσουν δημόσια τη συμβολή της Υπουργού Παιδείας. Φυσικά, αναφερόμαστε στην Υπουργό η οποία άδειασε τους Ναούς από τους πιστούς και με χαρά είχε προαναγγείλει ότι φέτος οι χριστιανοί δεν θα γιορτάσουν Πάσχα, προτού καλά καλά βγει το πόρισμα της «πανδημίας». Ταυτόχρονα, απαγόρευσε ακόμα και τον σεμνό ήχο της καμπάνας να ακουστεί. Και για να μιλήσουμε ξεκάθαρα, δεν άφησε τελικά ίχνος χριστιανικό να μην το έχει καταπατήσει. Την ίδια στιγμή, βέβαια, έδινε άδεια λειτουργίας σε τζαμιά. 

Φτάνουμε στο σημείο να απορήσουμε αν εκεί στην Ιεραρχία εξακολουθούν να έχουν σώας τας φρένας, καθώς τα όσα επίσημα ανακοινώνουν δεν τολμούν να ειπωθούν ούτε από ένα νήπιο. Ποια είναι αυτή η χαρά που νιώθουν οι Ιεράρχες και την εκφράζουν στον Πρωθυπουργό, γιατί σίγουρα δεν είναι η χαρά του Χριστού μας! Πιθανότατα, χαίρονται επειδή τους εκμηδένισε ο κ. Μητσοτάκης, τους έκανε ανύπαρκτους και ανυπόστατους, όταν τίποτα από όσα πρότεινε η Ιεραρχία -πιεζόμενη πάντα από τον πιστό λαό- δεν έθεσε σε εφαρμογή. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν δέχτηκε ούτε μια υποχώρηση στα αρχικά σχέδια των ειδικών συμβούλων του. Τελικά αχρείαστη κρίνεται η επιστολή του Μακαριωτάτου, καθώς πια είχε παρέλθει η μεγαλύτερη εορτή της χριστιανοσύνης, η Ανάσταση του Κυρίου μας, με άδειους ναούς, με ακοινώνητους πιστούς. 

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, όμως, θα ήταν ένα μικρό φως, μια μικρή ελπίδα αν η επιστολή αυτή είχε Ορθόδοξο ανδρείο φρόνημα, και απαιτούσε χωρίς υποχωρήσεις, πλέον, το άνοιγμα των ναών αυτήν την έσχατη στιγμή μαζί με τα κομμωτήρια έστω, αλλά με κανέναν περιορισμό προτάσσοντας την Αγιαστική Χάρη που υπάρχει και διαπερνά ό,τι βρίσκεται μέσα στον χώρο της Εκκλησίας μας.  

Αλλά, προς μεγάλη μας θλίψη και απογοήτευση, το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος βαδίζει στην ίδια υποτελική, αντορθόδοξη, αντιπατερική, οικτρά δουλική και απόλυτα χοϊκή γραμμή που χάραξε εξαρχής. Ίχνος πίστης δεν διαφαίνεται, χριστιανικής μαρτυρικής γενναιότητας και ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός είναι απών. Έχουν ξεκαθαρίσει πλέον ποιοι είναι και τους έχουμε πάρει χαμπάρι. Γι’ αυτούς ο Χριστός μας δεν σώζει, δεν αγιάζει, δεν είναι ο Κύριος των δυνάμεων, δεν είναι ο αγιάζων τα σύμπαντα. Γι’ αυτούς τους Ιεράρχες βαρύνουσα σημασία έχουν οι προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας και τα συμπεράσματα των ειδικών. Ω γενεά άπιστη και μοιχαλίδα! 

Και σα να μην έφταναν όλα τα δεινά που προξένησε η αντίθεη κυβέρνηση με τις πλάτες των Ιεραρχών, η Σύνοδος τους ενισχύει και τους στηρίζει να κάνουν ακόμα περισσότερα, να βλάψουν ακόμα περισσότερο την Εκκλησία. Κανένα φρένο προς τον γκρεμό, δυστυχώς!

Τελειώνοντας, είναι ανάγκη να αναφερθεί η θλιβερή διαπίστωση της παντελούς έλλειψης αυτογνωσίας και μεταμέλειας της Ιεραρχίας σε όλο αυτό που έχει επιφέρει η ίδια με τις λαθεμένες της κινήσεις και αποφάσεις που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν το Σώμα του Χριστού μας, το Σώμα της Εκκλησίας. Δεν έχουν καν το θάρρος να ομολογήσουν ότι έσφαλλαν κατά τα ανθρώπινα έστω, ή να σιωπήσουν με σκυμμένο κεφάλι. Απεναντίας, η έπαρση που τους διακατέχει τους ωθεί να δείξουν και μεγαλοκαρδία και να συγχωρέσουν τους χριστιανούς που αντέδρασαν σε όλο αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξαν οι Ιεράρχες της Εκκλησίας μας… Τους προτείνουμε ανεπιφύλακτα να αλλάξουν επάγγελμα γιατί ως επαγγελματίες φέρονται και σίγουρα όχι ως Λειτουργοί του Υψίστου.

Δείτε σχετικά:
Όταν η πολιτική των «ηπίων τόνων» γίνεται «νανούρισμα» για τον πιστό λαό
– π.Νικόλαος Μανώλης, Διαολεμένο Ιερατείο [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
Το άνοιγμα των Εκκλησιών ζητούν οι Κύπριοι γιατροί για να αντιμετωπισθούν τα ψυχικά νοσήματα από τον Κορωνοϊό!
Η κατάργηση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας έγινε από ανθρώπινες ενέργειες κι όχι από το Θεό
– Συνοδικά παραμύθια…
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Εγκύκλιος Περί της τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.