Επικαιρότητα

Δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί!

«εκκλησιαστική απόφαση και εντολή να ανασταλούν όλες οι θρησκευτικές ιερουργίες, εκδηλώσεις και τελετές, μέχρι τέλους Μαρτίου»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Καλώς τον κι ας άργησε!
Την ίδια ώρα που ο Μητροπολίτης Βοστώνης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ήδη έχουν κλείσει τις Εκκλησίες στην Αμερική, προσφέροντας άλλοθι σε νεοφανείς “ακρίτες” της παγκοσμιοποίησης και της πανθρησκείας, δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί. Όταν όμως η εκκλησιαστική μας διοίκηση, ρίχνει μαύρο στη Θεία Λειτουργία για τους πιστούς, έχει ενδιαφέρον να επισημάνουμε το εωσφορικής σύλληψης εφεύρημα περί παραμονής ανοιχτών των ναών για ατομική προσευχή!

Έχουμε επίσημα ανακοινωθέντα και περισπούδαστες διατυπώσεις που σχεδόν πανηγυρίζουν για το θάρρος και την τόλμη να… παραμείνουν ανοιχτοί οι Ναοί για ατομική προσευχή. Σε λίγο αν τα φερέφωνα της μασωνοκίνητης εξουσίας, μας παρουσιάσουν κρούσματα της νόσου, από πιστούς που ασπάστηκαν τις εικόνες κλπ., οι νυν γενναίοι Ιεράρχες μια χαρά θα τις κλειδαμπαρώσουν. Άραγε γιατί πανηγυρίζουν; 

Φτάνει πια η κοροϊδία στα μούτρα του πιστού λαού. Έλεος. Η παροιμιώδης προθυμία τους (μάλλον με διατεταγμένη αποστολή μοιάζει), τους εκθέτει ανεπανόρθωτα και τους εγκαλεί για έλλειμμα Πίστης. Τίποτα λιγότερο.

Διαβάσαμε στο ant1news.gr:


Οικουμενικό Πατριαρχείο: τέλος οι λειτουργίες – μόνο ατομική προσευχή στους ναούς

Την αναστολή όλων των θρησκευτικών ιερουργιών, εκδηλώσεων και τελετών, μέχρι το τέλος Μαρτίου ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Όπως τονίζεται, από σήμερα για όλες τις επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου ισχύει «εκκλησιαστική απόφαση και εντολή να ανασταλούν όλες οι θρησκευτικές ιερουργίες, εκδηλώσεις και τελετές, μέχρι τέλους Μαρτίου, εκτός από την προσωπική προσευχή των Χριστιανών στους ναούς που θα παραμείνουν ανοικτοί όπως μέχρι τώρα».

Επίσης, διευκρινίζεται ότι «στα απανταχού Πατριαρχικά και Σταυροπηγιακά Μοναστήρια θα τελούνται κανονικά οι ιερές ακολουθίες από τις Αδελφότητες τους, δεν θα γίνονται όμως δεκτοί προσκηνυταί εκ του κόσμου».

Σημειώνεται επίσης ότι η απαγόρευση αυτή θα αναθεωρηθεί ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας που προκλήθηκε από τον κορονοϊό.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο απευθύνει «με έμφαση» έκκληση προς όλους να «περιορίσουν στο ελάχιστον τις εξόδους και τις μετακινήσεις τους και να μένουν στα σπίτια τους, για τη δική τους προφύλαξη και την προστασία του κοινωνικού συνόλου», ενώ παράλληλα υπογραμμίζεται η ανάγκη να υπακούσουν όλοι στις αποφάσεις και εντολές των αρμοδίων υγειονομικών αρχών «για το κοινό καλό».

Στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε από την Αρχιγραμματεία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου ύστερα από σύσκεψη των Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, τονίζεται επίσης ότι «το Οικουμενικό Πατριαρχείο παρακολουθεί την κατάσταση με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι των πιστών του και έναντι όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων». Επίσης, εξαίρεται το πνεύμα αυτοθυσίας με το οποίο εργάζονται οι υπεύθυνοι στον τομέα της υγείας και εκφράζεται η ευγνωμοσύνη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, «τόσο για τις υπεράνθρωπες και εξαντλητικές προσπάθειες τους να βοηθήσουν τους πάσχοντας συνανθρώπους, όσο και για τον κίνδυνο τον οποίο εν γνώσει τους διατρέχουν, συγχρωτιζόμενοι με τους προσβληθέντες από τον Covid-19».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)
– Θα κάνουμε τη Θεία Κοινωνία delivery ασχέτως αν ο πιστός μπορεί σωματικώς να παραστεί στη Θεία Λειτουργία;
– Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη. Ιδού το ΦΕΚ που «κλείνει» τις Εκκλησίες!
 Είναι εξοργιστικό να ακούς από χείλη Επισκόπων να μας παροτρύνουν να παρακολουθήσουμε από την τηλεόραση την Θ. Λειτουργία
– Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας
– Με μαγκιά για τη Θεία Κοινωνία από τον καθηγητή Σταμούλη
– Ιερώνυμος για κορωνοϊό: Η Εκκλησία εφαρμόζει τις οδηγίες των ειδικών – Δεν έχουμε «μετρητή πίστης»
– π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Τρέμουν τον Κορωνοϊό και στη Βηθλεέμ!
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου
– Τί μας είπε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον κοροναϊό!
– Άσπρο Μαύρο: Παπικο-ρωνοϊός

Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη κατά τον “Άγιο Ναυπάκτου”

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου Ο γνωστός για τις oικουμενιστικές του θέσεις Μητροπολίτης αναλύει το θέμα Με την παρουσίαση ενός σύγχρονου και “εντυπωσιακού” θέματος επέλεξε ο γνωστός για τις Οικουμενιστικές του θέσεις...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.