Επικαιρότητα

Δεν έχουν τέλος τα “ερωτοτροπήματα” Μόσχας και Βατικανού

εικόνα άρθρου: Δεν έχουν τέλος τα “ερωτοτροπήματα” Μόσχας και Βατικανού
της Ειρήνης Ιωαννίδου

O νέος Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ επισκέφθηκε το Βατικανό…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


O νέος Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος επισκέφθηκε το Βατικανό μετά από πρόσκληση του Πάπα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 στο Αποστολικό Μέγαρο της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τις σχέσεις Ορθοδόξων-Παπικών, καθώς και τις πολιτικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο.

Εδώ παρατίθεται ένα σύντομο βιογραφικό του κ. Αντωνίου, αν και το δείγμα γραφής που ήδη έχει δώσει προδιαγράφει μία μελλοντική τραγικά οικουμενιστική πορεία.

Δυστυχώς, η πανούργα Δύση με τις ευχές του Πάπα επιχειρεί να υποτάξει μέχρι και τον τελευταίο ορθόδοξο πιστό, ενώ οι Ρώσοι Οικουμενιστές πιάνονται σαν τα ποντίκια στη φάκα και αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Ξεχνούν την ιστορία τους, τον πολιτισμό τους και κυρίως ξεχνούν την ιερή τους πίστη. Προδίδουν το ποίμνιο που τους εμπιστεύτηκε ο Θεός, τον ρωσικό λαό που κυνηγήθηκε και υπέφερε τόσα πολλά, αλλά δεν γύρισε την πλάτη στην Ορθή Δόξα και δόξασε τον Θεό στις κατακόμβες. 

Ας προσέξουν οι Ρώσοι Οικουμενιστές το κρίμα που βαρύνει τον τράχηλό τους! Ας προσέξουν το φίδι που τρέφουν τον κόρφο τους, τον τρισκατάρατο Πάπα. «Ἀκούσατε ταῦτα, οἱ ἱερεῖς, καί προσέχετε, ἐνωτίζεσθε, διότι πρός ὑμᾶς ἐστί τό κρίμα» (Ὠσηέ, Ε´, 1).

Όμως, δεν προδίδουν μόνο την ιερή ποίμνη του Χριστού, προδίδουν και τους θεοφόρους Αγίους που γέννησε η χώρα τους. Ο όσιος Θεοδό­σιος του Κιέβου, έγραψε εν μέσω του 11ου αιώνα «περί της χριστιανικής και της λα­τινικής πίστεως» τα εξής: «Τη λατινική πίστει μη προσελκύεστε, μηδέ τα έθιμα αυτών κρατείτε, την Ευχαριστίαν αυτών φεύγετε και παν δόγμα αυτών φεύγετε, και βδελύσσεσθε τα ήθη αυτών και τηρείτε τας θυγατέρας υμών, μη εκγαμίζετε αυτάς προς αυτούς, μηδέ λαμβά­νετε [γυναίκας] παρ’ αυτών, μηδέ αδελφοποιείσθε, μηδέ ασπάζεσθε, μηδέ υποκλίνεσθε, μη εσθίετε, μηδέ πίνετε εκ κοινού σκεύους μετ’ αυτών, μηδέ τα φαγητά απ’ αυτών λαμβάνετε… Δεν προσήκει, τέκνον, να αινέσεις την αλλότριον πίστιν. Εάν τις αλλότριον πίστιν αινεί, την ιδικήν του βλασφημεί. Εάν δε αινή εναλλάξ και τας δύο, και την ιδικήν του πίστιν και την αλλότριον, διπλόπιστος τοιούτος εγένετο, και πλησίον αιρέσεως εστίν».

Το σίγουρο είναι πως, αν και η Μόσχα έχει κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με το Φανάρι, πασχίζει να πάρει τα ηνία στον άνευ όρων αγώνα ένωσης με τον Πάπα. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η απομάκρυνση του Μητρ. Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα
Ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ θολώνει τα νερά, αλλά η επιθυμία για την ψευδοένωση φαίνεται
Τι συμβαίνει μεταξύ Πάπα και Ρωσίας;

Σχετικά άρθρα

Ο Πατριαρχικός Ναός στο Φανάρι κέντρο αντικανονικών συμπροσευχών μετά αιρετικών επισκόπων

Λουθηρανός αρχιεπίσκοπος «εκκλησιάστηκε» σε Θεία Λειτουργία, Παπικός επίσκοπος παρέστη στο Μ. Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα

Τραγικοί υμνητές του Καζαντζάκη

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρών σε εκδήλωση τιμής του Κρητικού συγγραφέα Το να προβάλλουν και να τιμούν τον Καζαντζάκη λογοτέχνες, φιλόλογοι, και γραμματιζούμενοι λογής λογής, είναι ένα αναπόφευκτο...

Συναντήθηκαν οι παγκόσμιοι Άρχοντες του Οικουμενικού θρόνου στην Αθήνα και άφησαν πολλά αναπάντητα ερωτήματα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Προβλημάτισε δυσάρεστα η επιλογή της 29ης Μαΐου, ημέρας μνήμης της Άλωση της Πόλης, για την σύγκλιση της 1ης Συνόδου Κορυφής των Παγκόσμιων Αρχόντων

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.