Επικαιρότητα

Δεν έγιναν Άγιοι λόγω ρουσφετιού, κυνηγώντας μία υπογραφή ενός ανάξιου Πατριάρχου (μα άξιου κάθε αισχύνης)…

…ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είχε προαναγγείλει τις αγιοκατατάξεις των τριών Αγιορειτών κατά την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος τον περασμένο Οκτώβριο…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά τη συνεδρίασή της για το μήνα Μάρτιο προέβη στην επίσημη καταχώρηση στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας τριών σύγχρονων Αγίων γερόντων του Αγίου Όρους.

Οι τρεις Άγιοι γεροντάδες είναι οι εξής:
α) Δανιήλ Κατουνακιώτης (η μνήμη του εορτάζεται στις 7 Σεπτεμβρίου)
β) Ιωσήφ Ησυχαστής (η μνήμη του εορτάζεται στις 16 Αυγούστου)
γ) Εφραίμ Κατουνακιώτης (η μνήμη του εορτάζεται στις 27 Φεβρουαρίου)

Οι παραπάνω γέροντες τιμώνταν ως Άγιοι από τη συνείδηση του πιστού λαού ακόμα και πριν την οσιακή κοίμησή τους. Ωστόσο, η αναγνώρισή τους και η καταχώρισή τους στο επίσημο Αγιολόγιο της διοικούσης Εκκλησίας αποτελεί μία ακόμη αγαλλίαση και ανάπαυση στο πλήρωμα της Εκκλησίας.

Τι γίνεται όμως όταν οι αγιοκατατάξεις γίνονται από αιρετίζοντες Πατριάρχες μόνο και μόνο για να γλυκάνουν το λαό και να τον παραπλανήσουν; Τι γίνεται όταν χρησιμοποιούν παραποιημένα τα λόγια και τον βίο ενός Αγίου για να λαϊκίζουν; Μήπως κρύβεται πονηριά πίσω από τις Αγιοκατατάξεις αυτές;

Ο κ. Βαρθολομαίος δεν χάνει ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τον Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή ως επίκληση στην αυθεντία για να υποστηρίξει το πρωτείο του, ως Πάπας της Ανατολής. Έτσι και στο απεσταλμένο γράμμα του στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου με αριθμό πρωτοκόλλου 1143/20.1.1 γράφει: “Και όντως, ο μακάριος ούτος ανήρ υπήρξε διάκονος της καταλλαγής, διότι εις περίοδον ερίδων και αποσχιστικών κινήσεων μεταξύ των μοναχών του Αγίου Όρους εξ αιτίας του ημερολογιακού ζητήματος, υπερημύνθη σθεναρώς της ενότητος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, έχων δε την πληροφορίαν ότι «η Εκκλησία ευρίσκεται εις το Οικουμενικόν Πατριαρχείον της Κωνσταντινουπόλεως», απέκοψε πάσαν κοινωνίαν μετά των ζηλωτών, διδάσκων την υπακοήν εις τον εκάστοτε Πρώτον της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ήτοι τον Οικουμενικόν Πατριάρχην, τον και Επίσκοπον της Αγιωνύμου Πολιτείας.”

Η απάντηση ωστόσο βρίσκεται στο βιβλίο του αγίου γέροντος Εφραίμ φιλοθεΐτου με τίτλο «ο γέροντας μου Ιωσήφ ο Ησυχαστής και Σπηλαιώτης». Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου και στο κεφάλαιο Ι.3.ια. «Περί ημερολογίου», περιγράφεται η κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο αλλαγής του ημερολογίου. Ο Άγιος Ιωσήφ είχε διακόψει το μνημόσυνο του Πατριάρχου!!! Ωστόσο, μετά τη διακοπή αναγνώρισης της Χάριτος του νέου ημερολογίου από τους παλαιοημερολογίτες, ο Άγιος απομακρύνθηκε από το σχίσμα που προκάλεσαν οι παλαιοημερολογίτες και επανέφερε στην αδελφότητά του τη μνημόνευση του Πατριάρχου. Ο Άγιος Ιωσήφ, σε σχέση με τους ζηλωτές παλαιοημερολογήτες, ναι μεν άκουσε φωνή να του λέει “η Εκκλησία ευρίσκεται εις το Οικουμενικόν Πατριαρχείον της Κωνσταντινουπόλεως”, αλλά ποτέ δεν αναγνώρισε την βλάσφημη και αιρετική διδασκαλία περί Πρώτου άνευ ίσων!!! Ας αναλογιστούμε επίσης πως η πληροφορία του Θεού στον Άγιο αφορούσε μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό για το οποίο ζήτησε βοήθεια ο Άγιος μέσω της προσευχής!

Όσον αφορά τώρα τον Άγιο γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη γνωρίζουμε από τον καθηγητή κ. Δημήτριο Τσελεγγίδη τη θέση του Αγίου μέσω ενός θαυμαστού προσωπικού γεγονότος. Ο Άγιος ερωτηθείς από τον κ. Τσελεγγίδη για το τι είναι ο Οικουμενισμός απεκρίθη: “Πῆγα στό κελλί μου καί προσευχήθηκα καί ρώτησα τόν Χριστό νά μέ πληροφορήσει τί εἶναι ὁ Οἰκουμενισμός. Πῆρα τήν ἀπάντησή του, ἡ ὁποία εἶναι, ὅτι ὁ Οἰκουμενισμός ἔχει πνεῦμα πονηρίας καί κυριαρχεῖται ἀπό ἀκάθαρτα πνεύματα”. Η πιστοποίηση ήταν η εξής, όπως την περιγράφει ο ίδιος: “Μετά τήν προσευχή γέμισε τό κελλί μου ἀπό ἀφόρητη δυσωδία, ἡ ὁποία μοῦ ἔφερνε ἀσφυξία στήν ψυχή, δέν μποροῦσα νά ἀναπνεύσω πνευματικά”.

Συνεπώς, να τονίσουμε και να υπενθυμίσουμε πως όσο οι επιτήδειοι κληρικοί και Πατριάρχες εκμεταλλεύονται τους Αγίους για να ενισχύσουν τα σχέδιά τους, άλλο τόσο η βιοτή των Αγίων μας πάντα θα δείχνει το δρόμο προς την Αλήθεια Του Κυρίου. Ούτως ή άλλως δεν έγιναν Άγιοι λόγω ρουσφετιού κυνηγώντας μία υπογραφή ενός ανάξιου Πατριάρχου (μα άξιου κάθε αισχύνης), αλλά κυνηγώντας τη Χάρη του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Διαβάζουμε στο orthodoxianewsagency.gr:


Αγιοκατατάξεις Οσίων Γερόντων Ιωσήφ του Ησυχαστού- Δανιήλ Κατουνακιώτη- Εφραίμ Κατουνακιώτη

Την αγιοκατάταξη του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή, του Γέροντα Εφραίμ του Κατουνακιώτη και του Γέροντα Δανιήλ του Κατουνακιώτη ανακοίνωσε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά την πρώτη ημέρα των τακτικών της συνεδριών για τον μήνα Μάρτιο.

Η συνεδρίαση της Αγία και Ιεράς Συνόδου συνεχίζεται και σήμερα.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου, η οποία συνέρχεται από χθες, στο πλαίσιο των τακτικών συνεδριών της για τον μήνα Μάρτιο, ανέγραψε στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας τους μεγάλους πνευματικούς του Αγίου Όρους, Μοναχούς Δανιήλ Κατουνακιώτη και Ιωσήφ Ησυχαστή, και τον Ιερομόναχο Εφραίμ Κατουνακιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είχε προαναγγείλει τις αγιοκατατάξεις των τριών Αγιορειτών κατά την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος τον περασμένο Οκτώβριο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Σχόλιο για τις πρόσφατες αγιοκατατάξεις από τον εμπνευστή του Σχίσματος στη σύγχρονη εποχή της Εκκλησίας
Η επίσημη αγιοκατάταξη του ιερομονάχου Σωφρονίου του Έσσεξ
Η επίσημη Αγιοκατάταξη του Γέροντα Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου
Πως ένας χρεωκοπημένος πατριάρχης εκποιεί τον ανεκτίμητο θησαυρό της Αγίας του Χριστού Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.