Επικαιρότητα

Δεν είναι ψιλά γράμματα: Συλλείτουργο σχισματικών Ουκρανών με παπικό “ιερέα” 

εικόνα άρθρου: Δεν είναι ψιλά γράμματα: Συλλείτουργο σχισματικών Ουκρανών με παπικό “ιερέα” 
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Είναι αυτοί οι σχισματικοί, στους οποίους ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε “Τόμο Αυτοκεφαλίας” και τους υποδέχτηκαν μετά τιμών στην Ελλάδα, οι εξής…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Στις 14 Οκτωβρίου 2022, ο ψευδοαρχιεπίσκοπος Τερνοπόλεως και Κρεμένετς Νέστωρ ιερούργησε στο χωριό Μεντίν (χωριό της περιοχής Τερνοπόλ της Ουκρανίας).

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Επισκοπή δεν γίνεται καμία αναφορά για συλλείτουργο με παπικό πρεσβύτερο, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ίδια Επισκοπή και δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας. 

Δεν θα μας ένοιαζε καθόλου αυτή η πληροφορία, ΕΑΝ η Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και της Κύπρου, ΔΕΝ αναγνώριζαν τους σχισματικούς Ουκρανούς. ΔΕΝ θα μας ένοιαζε καθόλου η είδηση, ΕΑΝ σε Ορθόδοξους ιερούς ναούς και μοναστήρια δε γίνονταν μιαρά συλλείτουργα με τους αχειροτόνητους και σχιματικούς ρασοφόρους. 

Δυστυχώς, όμως. Είναι αυτοί οι αχειροτόνητοι σχισματικοί, στους οποίους ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε “Τόμο Αυτοκεφαλίας” και τους υποδέχτηκαν μετά τιμών στην Ελλάδα. Η λίστα είναι θλιβερή: Μιαρά «συλλείτουργα» και «συμπροσευχετικές» παρουσίες με Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Κρήτης – Η λίστα της αισχύνης.

 Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να πέσουν οι μάσκες και να αποδειχθεί με κάθε επισημότητα, ποιος ο ρόλος της “εκκλησίας” του αχειροτόνητου σχισματικού Ντουμένκο και ποια η ευθύνη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το σχίσμα που προκάλεσε στην Ορθοδοξία.

Δεν θα αντιδράσει κανένας Ορθόδοξος Πατριάρχης ή Αρχιερέας πάλι;

Πόσο κοντά είναι πια η κόκκινη γραμμή του κοινού ποτηρίου για την διακοπή μνημόνευσης των οικουμενιστών Πατριαρχών, Αρχιεπισκόπων,  Επισκόπων, Μητροπολιτών;

Ποιος είναι εντός Εκκλησίας τελικά;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
ΟΛΟΚΛΗΡΗ H ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου»
Ουκρανικό Αυτοκέφαλο- Ώρα μηδέν για την Εκκλησία της Ελλάδας [ΒΙΝΤΕΟ 2019]
Την ένωση με τον Παπισμό κρύβει το ουκρανικό ζήτημα
Ευσεβείς πόθοι και ασεβή ράσα….

Σχετικά άρθρα

Αχειροτόνητος Ντουμένκο-Ουνίτες-Παπικοί προσεύχονται στο Κίεβο παρουσία του Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Ο προκαθήμενος της σχισματικής «Εκκλησίας» Επιφάνιος καθώς και ο Ουνίτης επικεφαλής εκφώνησαν προσευχές Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Την 15η Ιουλίου 2024, ο αχειροτόνητος «Μητροπολίτης» Κιέβου Ντουμένκο Επιφάνιος, ο επικεφαλής των Ουνιτών της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.