Επικαιρότητα

Δεν ήταν μόνο ο Λαγκαδά Ιωάννης. Ο ένας μετά τον άλλον Έλληνας Ιεράρχης, ενώνεται με τους σχισματικούς

εικόνα άρθρου: Δεν ήταν μόνο ο Λαγκαδά Ιωάννης. Ο ένας μετά τον άλλον Έλληνας Ιεράρχης, ενώνεται με τους σχισματικούς

Μπροστά στα μάτια μας ο ένας μετά τον άλλον Έλληνας Ιεράρχης ενώνεται με τους σχισματικούς, διαπράττοντας μια ασύλληπτη προδοσία

Στην παραπάνω φωτογραφία από το συλλείτουργο στον Λαγκαδά με τον σχισματικό «επίσκοπο» Τσερνιβέσκι Γερμανότης OCU -παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος- βλέπουμε ξεκινώντας από τα δεξιά τους: Λαγκαδά ΙωάννηΤρίκκης ΧρυσόστομοΒεροίας ΠαντελεήμοναΆρτης Καλλίνικο, Σχισματικό Γερμανό (2ος από αριστερά), και άκρη αριστερά δεν γνωρίζω.

Στις αρχές του 2019, όταν το ένα μετά το άλλο Αγιορείτικο Μοναστήρι ενωνόταν με τους σχισματικούς, ο Αρχιεπίσκοπος Βερέγιας Αμβρόσιος, Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχαςέγραψε:

«Μπροστά στα μάτια μας, το ένα μετά το άλλο Αγιορείτικο Μοναστήρι ενώνεται με τους σχισματικούς, διαπράττοντας μία ασύλληπτη προδοσία κατά των Ορθοδόξων στην Ουκρανία, οι οποίοι εκδιώκονται, εκβιάζονται, ξυλοκοπούνται και εξωθούνται από τις εκκλησίες τους. Η Ξενοφώντος, η Παντοκράτορος και η Νέα Εσφιγμένου έχουν ήδη εισέλθει σε κοινωνία με σχισματικούς και αυτοχειροτόνητους, σφίγγοντας τα χέρια των διωκτών της Εκκλησίας στην Ουκρανία … Πόσο πανούργα χλευάζει τους ανθρώπους ο εχθρός της ανθρωπότητας !». 

Λίγους μήνες αργότερα ο εχθρός της ανθρωπότητας χλευάζει και τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον ίδιο τρόπο. Ο ένας μετά τον άλλον ενώνονται με τους σχισματικούς, διαπράττοντας μία ασύλληπτη προδοσία.


Φαίη

ΠΗΓΗ

Διαβάστε σχετικά
Η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε De facto την Ουκρανική Εκκλησία
Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, αναγνωρίζει τους σχισματικούς της Ουκρανίας

Σχετικά άρθρα

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.