Επικαιρότητα

«Δεν θα κλείσω ποτέ τις εκκλησίες», τονίζει ο Λευκορώσος Πρόεδρος

εικόνα άρθρου: «Δεν θα κλείσω ποτέ τις εκκλησίες», τονίζει ο Λευκορώσος Πρόεδρος

Με εμπιστοσύνη στον Θεό, εν αντιθέσει με τους Μητροπολίτες που εναποθέτουν τις ελπίδες τους στα μέτρα προστασίας που επιβάλλει ο χορός των μισθοφόρων επιστημόνων και των άθεων κυβερνώντων, ο κ. Λουκασένκο προέτρεψε τους πιστούς να πηγαίνουν στις Εκκλησίες.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε μία παγκόσμια κοινότητα που υποφέρει από τη σύγχρονη μάστιγα των υποτιθέμενων πανδημιών του τρόμου και της απειλής, μαζί με την εξαθλίωση και τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, η Ορθοδοξία και η πίστη στον Αληθινό Θεό αποτελεί το μοναδικό σωσίβιο του ανθρώπου, τη μόνη σωτήρια ελπίδα. Αυτήν την ελπίδα όμως, επισταμένως την αποκόβουν από την ανθρωπότητα οι ίδιοι οι πνευματικοί ταγοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, Πατριάρχες και Επίσκοποι και όσοι ιερείς και οι λοιποί του κλήρου τους ακολουθούν σε αυτήν την πνευματική εκτροπή. Απογυμνωμένοι από τη Θεία Χάρη και παραδομένοι στον παραλογισμό του κοσμικού πνεύματος, φάνηκαν ανάξιοι της θέσης τους και της αποστολής τους στον κόσμο.

Και όπως κάποτε οι Φαρισαίοι, αν και κατείχαν την εξουσία και το γράμμα του Νόμου, φάνηκαν ανίκανοι να αναγνωρίσουν την Αλήθεια, έτσι και τώρα οι φερόμενοι εκκλησιαστικοί ηγέτες μέσα στην αλαζονεία τους απεμπολούν την Αλήθεια και εγκολπώνονται το ψέμα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας. Την πίστη που επαίνεσε ο Κύριός μας στη Χαναναία ειδωλολάτρισσα και στον αλλοεθνή Ρωμαίο εκατόνταρχο, αυτήν τη σωτήρια πίστη τη βλέπουμε σε απλούς πιστούς.

Το «στώμεν καλώς» που δεν ακούστηκε από επισκοπικά χείλη, σε όλη αυτήν τη λαίλαπα που ξεκίνησε από τον περασμένο Μάρτη, το ακούσαμε από έναν κοσμικό ηγέτη, τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας. Διατρανώθηκε η δύναμη της πίστης, τότε που δεν έκλεισε τις Εκκλησίες ούτε για μία ημέρα, αλλά μαζί με τον λαό του, γιόρτασαν πανηγυρικά το Πάσχα αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της υποτιθέμενης πανδημίας δεν αποτράπηκε ο εκκλησιασμός. 

Η ακλόνητη πίστη του και η σταθερότητα που επέδειξε τότε, εξακολουθούν να τον διακρίνουν μέχρι και πρόσφατα, με μια νέα δήλωση που έκανε όπως πληροφορούμαστε από σχετικό άρθρο. Δήλωσε λοιπόν, ο Λευκορώσος Πρόεδρος ότι δεν πρόκειται να κλείσει τις Εκκλησίες, αλλά θα συνεχίσουν να παραμένουν ανοιχτές, έστω και αν πηγαίνει τώρα λιγότερος κόσμος. Αυτό πιθανότατα το υπαινίχθηκε εξαιτίας της ζημιάς που έχουν κάνει στον λαό της Λευκορωσίας οι αντίπαλοί του, οι οποίοι ποδηγετούνται από την παγκόσμια ελίτ. Έχουμε δει τον πόλεμο που του κάνουν με τις εξεγέρσεις και την κατασπίλωση του ονόματός του, όπως επίσης και τις άπειρες συκοφαντίες, μόνο και μόνο γιατί δεν άφησε τα όρνεα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης να κατασπαράξουν τον λαό του.

Δεν τον λυγίζουν όμως οι απειλές και οι τρομοκρατίες, διότι έχει σύμμαχο τον ίδιο τον Χριστό, τον Κύριο των δυνάμεων. Γιατί γνωρίζει ότι η βοήθεια θα έρθει Άνωθεν, όπως και στα μαύρα χρόνια του πολέμου. «Και τότε οι Εκκλησίες δεν έκλεισαν, αλλά ήταν το καταφύγιο των πιστών, έτσι και τώρα θα παραμείνουν ανοικτές», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναλογιζόμενος την ευθύνη που έχει απέναντι στον λαό του και με εμπιστοσύνη στον Θεό, εν αντιθέσει με τους Μητροπολίτες που εναποθέτουν τις ελπίδες τους στα μέτρα προστασίας που επιβάλλει ο χορός των μισθοφόρων επιστημόνων και των άθεων κυβερνώντων, ο κ. Λουκασένκο προέτρεψε τους πιστούς να πηγαίνουν στις Εκκλησίες. Έδωσε μάλιστα έμφαση στο γεγονός ότι μόνο με τη θερμή προσευχή των πιστών θα τελειώσει το θέμα του κορωνοϊού. Γινόμαστε ως εκ τούτου, βιωματικά μέτοχοι στον Αγιογραφικό λόγο «Tό Πνεῦμα ὅπου θέλει πνεῖ…» (Ιω. 3,8). Ελεύθερο σαν τον άνεμο κινείται και δεν περιορίζεται ούτε από χώρους, ούτε από τρόπους, ούτε από τίτλους, ούτε από εξουσίες. Δίνεται μόνο στους αληθινά πιστούς, και αληθινά πιστοί, είναι εκείνοι που ομολογούν την Αγία Ορθόδοξη πίστη χωρίς προσθήκες και αφαιρέσεις και αλλοιώσεις. Ατόφια και ακέραια, όπως μας την παρέδωσαν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας και οι Άγιοι Απόστολοι!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Λευκορωσία: Όπου υπάρχει πίστη!
Η επιχείρηση “εκκαθάριση μνήμης” στη Λευκορωσία είναι σε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.