Επικαιρότητα

Διαχριστιανικός Οικουμενισμός και η εκκλησιοποίηση των αιρέσεων

εικόνα άρθρου: Διαχριστιανικός Οικουμενισμός και η εκκλησιοποίηση των αιρέσεων

Το σκοτεινό πνεύμα της Ψευδοσυνόδου της Κρήτης διαπνέει τα ανώτατα εκκλησιαστικά κλιμάκια…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Από τη στιγμή που η Ψευδοσύνοδος της Κρήτης αναγνώρισε συνοδικά τις αιρέσεις ως «Εκκλησίες», το σύνολο των Ορθοδόξων Εκκλησιών και Πατριαρχείων πρωτοστατεί σε Οικουμενιστικές κινήσεις. Εμφορούμενο από Οικουμενιστικό πνεύμα προσεγγίζει το ψέμα και την πλάνη, ενώ χωρίς καμία αιδώ, προωθεί το διαχριστιανικό και διαθρησκειακό Συγκρητισμό, με απώτερο στόχο την αναγνώριση και αποδοχή των αιρέσεων ως «Εκκλησιών».

Επιπρόσθετα, οι ανακοινώσεις που εκδίδονται από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες και τα Πατριαρχεία αποκαλύπτουν τις προθέσεις που κρύβονται πίσω από τις διαχριστιανικές και διαθρησκειακές συναντήσεις. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα παρατίθενται εν συντομία τρεις διαχριστιανικές συναντήσεις στις οποίες συμμετείχε η Ι. Μητρόπολη Βελγίου κατά το μήνα Οκτώβριο. Στις πληροφορίες που αντλούνται από τις σχετικές ανακοινώσεις της επίσημης Ιστοσελίδας της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου, ο όρος «Εκκλησία» χρησιμοποιείται στοχευμένα και επανειλημμένα για να περιγράψει τις -καταδικασμένες από Ιερές Συνόδους- αιρέσεις.

α) Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας: «Εκκλησίες» οι αιρέσεις, «επιφανείς εκπρόσωποι» οι αιρετικοί

Ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας, στην αναφορά που έκανε στον αφιερωματικό τόμο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για τη συμπλήρωση τριάντα ετών από την εκλογή του Πατριάρχη Κων/πόλεως Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό Θρόνο, χαρακτήρισε τις αιρέσεις του Παπισμού, του Προτεσταντισμού και του Αγγλικανισμού ως «Εκκλησίες», εξισώνοντας τες με τη Μία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, δηλαδή την Ορθόδοξη Εκκλησία. Συγκεκριμένα, ο κ. Αθηναγόρας αναφερόμενος στη δράση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ανέγραψε στον αφιερωματικό τόμο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας:

«(Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος) Ἦλθε ἐν συνεχείᾳ εἰς συναντήσεις μετ´ἐπιφανῶν ἐκπροσώπων τῶν ἄλλων Ἐκκλησιῶν, τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς, τῆς Προτεσταντικῆς καὶ Ἀγγλικανικῆς, γνωρίζων τὸν διάλογον ἀπὸ τῆς νεαρᾶς του ἡλικίας».

β) Διαθρησκειακή συνάντηση του Συμβουλίου Διαλόγου και υποχρεωτική λήψη μέτρων σε όλες τις «Εκκλησίες»

Στις 25 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες ψηφιακή συνάντηση του Συμβουλίου Διαλόγου μεταξύ της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης του Βελγίου και των ανωτάτων εκπροσώπων των αναγνωρισμένων θρησκειών και φιλοσοφικών πεποιθήσεων (Laïcité).

Πρόεδρος στη συνάντηση ήταν ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Alexander De Croo και εκ μέρους των θρησκειών συμμετείχαν εκπρόσωποι από:

  • Παπική Εκκλησία
  • Ενωμένη Προτεσταντική Εκκλησία Βελγίου
  • Ευαγγελικὲς Εκκλησίες
  • Ἀγγλικανικὴ Ἐκκλησία
  • Ορθόδοξη Εκκλησία (εκπροσωπούμενη από τον Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα)
  • Κεντρική Διοίκηση Ισραηλιτών Βελγίου
  • Εκτελεστικό Οργανο Μουσουλμάνων Βελγίου
  • Βουδιστική Ένωση Βελγίου

Ο Πρωθυπουργὸς του Βελγίου αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοΐού τόνισε ότι τα ισχύοντα μέτρα πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόζονται και ότι η χρήση της μάσκας προσώπου θα είναι και πάλι υποχρεωτική σε όλες τις «εκκλησίες» και γενικώτερα στους χώρους λατρείας.

γ) Συνάντηση της Συντακτικής Επιτροπής του Διαλόγου με την Αγγλικανική «Εκκλησία» στην Ιεράπετρα Κρήτης

Το διάστημα 18-23 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στην Ιεράπετρα Κρήτης η συνάντηση της Συντακτικής Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Αγγλικανών. Στη συνάντηση αυτή ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας συμμετείχε ως Ορθόδοξος Πρόεδρος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ενώ από Αγγλικανικής πλευράς, ο «Αρχιεπίσκοπος» Ρίτσαρντ Κλαρκ συμμετείχε ως ο αντίστοιχος Αγγλικανός. Η σχετική ανακοίνωση της Ι. Μητρόπολης Βελγίου σημείωσε ότι Επιτροπή ασχολήθηκε με θέματα ευθανασίας και του τέλους της ζωής και ότι ξεκίνησε τη μελέτη θεμάτων σχετικά με τη δωρεά οργάνων, μεταμοσχεύσεως και περί γάμου:

«Η επιτροπή επεξεργάστηκε το επόμενο κείμενο περί ευθανασίας και του τέλους της ζωής και ετοίμασε το κείμενο αυτό για την επόμενη ολομέλεια. Επίσης η επιτροπή άρχισε την μελέτη των επόμενων θεμάτων: περί δωρεάς οργάνων και μεταμοσχεύσεως και περί γάμου».

Η Ψευδοσύνοδος της Κρήτης εφαλτήριο για την εκκλησιοποίηση όλων των αιρέσεων

Το σκοτεινό πνεύμα της Ψευδοσυνόδου της Κρήτης διαπνέει τα ανώτατα εκκλησιαστικά κλιμάκια. Ένας από τους βασικούς στόχους της Ψευδοσυνόδου που δυστυχώς επετεύχθη, ήταν η συνοδική αποδοχή της παναίρεσης του Οικουμενισμού και η εκκλησιοποίηση όλων των αιρέσεων. Μέσω των διαχριστιανικών και διαθρησκειακών συναντήσεων/διαλόγων διαβρώνεται με τον πιο ύπουλο τρόπο το δόγμα και το ήθος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς αναμιγνύεται η πλάνη των αιρέσεων, με την αποκεκαλυμμένη αλήθεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στο δρόμο προς την Πανθρησκεία, η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να πάψει να ορθοτομεί τον λόγο της Αληθείας και να εξισωθεί με τις αιρέσεις.

άνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Μητρόπολη Βελγίου: ορατότης μηδέν
Σαν δεν ντρέπονται! Χειροτονία νέου βοηθού επισκόπου στο Βέλγιο με παρουσία αιρετικών συμπροσευχομένων!
– Ο μητρ. Βελγίου κ.Αθηναγόρας χωρίς αιδώ και φόβο Θεού, έλαβε ανίερες και βλάσφημες αποφάσεις
– Ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στον μητρ. Βελγίου Αθηναγόρα

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.