Επικαιρότητα

Διαδικτυακή συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου της Αγγλικανικής Κοινωνίας με την Ορθόδοξη Εκκλησία

εικόνα άρθρου: Διαδικτυακή συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου της Αγγλικανικής Κοινωνίας με την Ορθόδοξη Εκκλησία

Στη μακρά πορεία του διαλόγου ορθοδόξων και αγγλικανών συναντάμε ακόμη και την αναγνώριση των χειροτονιών των αγγλικανών “ιερέων” από τον αρχιοικουμενιστή Πατριάρχη Μελέτιο Μεταξάκη…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στο σάιτ της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου διαβάζουμε την είδηση- ανακοίνωση ότι στις 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου της Αγγλικανικής Κοινωνίας με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Η επιτροπή αυτή συνεδριάζει κάθε χρόνο σε ολομέλεια και φέτος η ετήσια αυτή συνάντηση θα λάμβανε χώρα στην Αθήνα, αλλά λόγω κορωνοϊού δεν κατέστη αυτό δυνατό, κι έτσι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Ανανεώθηκε πάντως το ραντεβού για το 2021, μεταξύ 18 και 25 Οκτωβρίου.

Η συνάντηση αυτή παρήγαγε αποτελέσματα: εκτός από τη μεταφορά των νέων των δύο Εκκλησιών, από κοινού επεξεργασία του υπό έκδοση κειμένου σχετικά με την οικολογία με τίτλο “«Διαχειριστές της Δημιουργίας» (Stewards of Creation)” και επεξεργασία κειμένου σχετικά με θέματα ηθικής και του τέλους της ζωής. 

Στην ανακοίνωση το σάιτ της Μητροπόλεως μας πληροφορεί ότι : “Η Επιτροπή συνάχθηκε με προσευχή και θα συνεχίσει να προσεύχεται με ελπίδα για την Εκκλησία και τον κόσμο, στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, αφουγκραζόμενη το βιβλικό χωρίο «Τοῦ δὲ πλήθους τῶν πιστευσάντων ἦν ἡ καρδία καὶ ἡ ψυχὴ μία, καὶ οὐδὲ εἷς τι τῶν ὑπαρχόντων αὐτῷ ἔλεγεν ἴδιον εἶναι, ἀλλ’ ἦν αὐτοῖς ἅπαντα κοινά». (Πραξ. 4,32).

Είναι πραγματικά ανατριχιαστικός ο τρόπος που οι συμμετέχοντες σε αυτού του είδους τους πονηρούς διαλόγους διαφημίζουν το πνεύμα της πλάνης που τους διακατέχει! Δεν είναι αυτή μια απλή επιτροπή διαλόγου με ορθόδοξο ιεραποστολικό χαρακτήρα, κατά τα πρότυπα του διαλόγου του Ιησού με την Σαμαρείτιδα, με σκοπό την επαναφορά στην ορθή πίστη! Είναι μια επιτροπή που παρανόμως συμπροσεύχεται, θωρώντας εαυτούς και αλλήλους Εκκλησίες, με κολυμπαρίστικη πλέον επικύρωση. Είναι μια επιτροπή που γέμει δαιμονίων, που ψιθυρίζουν στους δεκτικούς πλανεμένους νόες ότι αποτελούν ένα πλήθος πιστών των οποίων η καρδιά και η ψυχή είναι μία και ότι σε αυτή την ομήγυρη τα πάντα είναι κοινά, Άκουσον! άκουσον! Πού ακούστηκε ότι μπορεί ποτέ να είμαστε ομόψυχοι με αιρετικούς, άπιστους και εχθρούς του Χριστού που παραποιούν το Ευαγγέλιο, παραποιούν την πίστη και παραποιούν το πρόσωπο του Χριστού! Πού ακούστηκε ότι μπορεί να αναμιγνύεται η ευσέβεια με την ασέβεια! Δυστυχώς, οι ορθόδοξοι που συμμετέχουν σε αυτού του είδους τους διαλόγους μολύνουν τη δική τους πίστη και καθίστανται αφοριστέοι, σύμφωνα με τον Ι΄ Κανόνα των Αγ. Αποστόλων «ει τις ακοινωνήτω, καν εν οίκω συνεύξηται, ούτος αφοριζέσθω». Όταν ο Κανόνας επιβάλλει αφορισμό σε όποιον «καν εν οίκω συνεύξηται» με ακοινώνητον (αιρετικό ή αφορισμένο), προφανώς εννοεί την απλή συμπροσευχή και όχι την τέλεση Θ. Λειτουργίας, όπως λανθασμένα και πονηρά εισηγείται ο κ. Φειδάς, δίνοντας άλλοθι σε κρίσιμα για τη σωτηρία αμαρτήματα. 

Τα λόγια είναι βεβαίως περιττά, όταν στην μακρά πορεία του διαλόγου ορθοδόξων και αγγλικανών, την οποία μπορεί κανείς να μελετήσει με λεπτομέρειες εδώ, συναντάμε ακόμη και την αναγνώριση των χειροτονιών των αγγλικανών “ ιερέων” από τον αρχιοικουμενιστή Πατριάρχη Μελέτιο Μεταξάκη! Το οικουμενιστόμετρο έχει πιάσει κόκκινο δυστυχώς και στις μέρες μας, επί των ημερών του έτερου Οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίου Αρχοντώνη! Ευτυχώς που ακόμη δεν έχουμε δεχθεί την χειροτονία ιερέων γυναικών, αλλά όσο συνομιλεί κανείς με την αίρεση και μάλιστα συμπροσευχόμενος, αφήνει τη μόλυνση να δρά τυφλά και ανεξέλεγκτα και τίποτα δε μας εγγυάται την παρείσφρυση και αυτής της πλάνης στους ξέφραγους νόες. 

Κύριε, σώσον τους ευσεβείς!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Μασκοφορεμένη χειροτονία… Μια αβάστακτη αλήθεια
Ο μητρ. Βελγίου κ.Αθηναγόρας χωρίς αιδώ και φόβο Θεού, έλαβε ανίερες και βλάσφημες αποφάσεις
– Ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στον μητρ. Βελγίου Αθηναγόρα
– Στην επίσημη Δοξολογία για την εθνική εορτή του Βελγίου ο Μητρ. Βελγίου
– Απαρηγόρητοι και οι πιστοί του Λουξεμβούργου. Αχ! Αυτός ο μπαγάσας ο κορωνοϊός
Ανακοινωθέν της Διεθνούς Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου Αγγλικανών και Ορθοδόξων
Ανακοινωθέν Συνάντησης Συντακτικής Επιτροπής Ορθοδόξων-Αγγλικανών 27-28.06.2019

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.