Ο Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο στις 23 Μαΐου

Ἐμεῖς δέν πιστεύουμε πώς εἶναι τόσο ἀθώα ἡ συνάντηση αὺτή. Αὐτό πού διακυβεύεται εἶναι ἡ ἀναγνώριση τῶν σχισματικῶν τῆς Οὐκρανίας ἀπό τήν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδας. Ὁ Πάπας τοῦ Φαναρίου ψάχνει ἀπεγνωσμένα συμμάχους στήν αντικανονική καί προδοτική του ἐνέργεια στό θέμα τῆς Οὐκρανικῆς Ἐκκλησίας. Ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ἀποτελεῖ ἕναν βασικό στόχο καθώς ἐπέχει ὑψηλἠ θέση στό ἐκκλησιαστικό status quo. Καί ὅπως φαίνεται, ὁ ἀρβανίτης ἀρχιεπίσκοπος κ. Ἰερώνυμος, δέ θά κρατήσει πολύ στίς πιέσεις… Ἤδη τόν τόνο τῆς κατάπτυστης μελλοντικῆς άναγνώρισης τοῦ σχίσματος στήν Ούκρανία ἀπό πλευρᾶς τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας, τήν ἔδωσε ὁ ὑποτιθέμενος παραδοσιακός μητροπολίτης Ναυπάκτου μέ ἕνα ἀπαράδεκτο κείμενο


— Σχολιασμός katanixi.gr —

Ευκαιρία «αδελφικής αναστροφής, αναθέρμανσης των σχέσεών μας και συζήτησης θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος για το κοινό καλό» χαρακτηρίζει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος την επερχόμενη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Στην επιστολή με την οποία αποδέχεται την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος να τελέσει τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας στο Δήλεσι Βοιωτίας στις 23 Μαΐου ο Οικουμενικός Πατριάρχης δείχνει και ο ίδιος να επιθυμεί να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στην Αθήνα και το Φανάρι.

«Ευχαριστούμε για την λεπτότητα να μη μας στείλετε ταχυδρομικώς την πρόσκληση αλλά να την αποστείλετε μέσω του πολύτιμου συνεργάτη σας Πρωτοσυγκέλλου Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών, τον οποίο εκτιμούμε πολύ» υπογραμμίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτηρίζει δε το έργο που πρόκειται να εγκαινιάσει, «συγκεκριμένη και απτή απόδειξη του ενδιαφέροντος και της μέριμνας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους συνανθρώπους μας ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό λαό».

ΠΗΓΗ