Επικαιρότητα

Διαίρει και βασίλευε. Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και η διαίρεση της κοινωνίας

εικόνα άρθρου: Διαίρει και βασίλευε. Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και η διαίρεση της κοινωνίας

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε όλες τις δομές υγείας, η αναστολή εργασίας, η παύση του μισθού και τα πρόστιμα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Κυβέρνηση έχοντας κάνει σφοδρά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, τολμά και σφίγγει τον κλοιό της υποχρεωτικότητας. Παρά το μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, παρά τις έντονες αντιδράσεις απλών πολιτών και επιστημόνων για το τραγικό σενάριο της υποχρεωτικότητας, ανακοινώθηκαν νέα, σκληρότερα μέτρα τα οποία «μαστιγώνουν» τους μη εμβολιασμένους.

Ο Βασίλης Κικίλιας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησαν στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλες τις δομές υγείας. Έως την 1/09 όλο το προσωπικό στις δομές υγείας θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση. Έως τις 16 Αυγούστου όλοι οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας υγείας, είτε υγειονομικοί είτε διοικητικοί θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί. Διαφορετικά, θα μπαίνουν σε αναστολή εργασίας και θα παύεται η καταβολή του μισθού τους. Για τους παραβάτες τα πρόστιμα θα αγγίζουν τα 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν οι εργαζόμενοι, οι δημόσιοι φορείς θα προσλαμβάνουν προσωπικό σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται.

O υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι έως 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών. Έδωσε οδηγίες για τους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας (εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα), για τα κέντρα διασκέδασης, για τα πανηγύρια και τους αθλητικούς αγώνες.

O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε για την εφαρμογή που θα χρησιμοποιείται για την επαλήθευση των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Η ανακοίνωση των μέτρων προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση ενός μεγάλου τμήματος του Ελληνικού λαού που αντιδρά στην φαλκίδευση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του και δεν θέλει να εμβολιαστεί. Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας έδειξαν ότι η κοινωνία αντιλαμβάνεται πως πίσω από το υγειονομικό παραπέτασμα κρύβονται άλλες σκοπιμότητες. Η κυβέρνηση μας οδηγεί σε καταστάσεις που περιγράφονται με τα μελανότερα χρώματα στην Αποκάλυψη. Θα δεχτεί η Ελληνική κοινωνία να αποβάλλει ένα μεγάλο μέρος της που δεν θελει να εμβολιαστεί; Θα χωριστούν οι πόλεις μας, οι γειτονιές μας, οι χώροι εργασίας μας, οι οικογένειές μας σε εμβολιασμένους πολίτες πλήρων δικαιωμάτων και σε απόκληρους παρίες, σε ανεμβολίαστους υπηκόους δεύτερης κατηγορίας; Η κυβέρνηση με τα μέτρα, την προπαγάνδα και τον ψυχολογικό πόλεμο το επιδιώκει. Όμως φωνή λαού, οργή Θεού…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Πιστοποιητικό εμβολιασμού και αποφυγή διακρίσεων μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων
– Η “Κάρτα Ελευθερίας” και το νέο απαρτχάιντ
– Νέα κανονικότητα: Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID
– Κυβερνητική κοροϊδία: αντί υποχρεωτικότητα, προνόμια!

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.