Ο πόλεμος κατά της Ορθοδοξίας μαίνεται και η ΔΣΟ αποτελεί ένα ακόμα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια της αντίχριστης πολιτικής εξουσίας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) και μέλος της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μαζί με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ και μέλος της Ρωσικής Δούμα, Sergei Gavrilov, πραγματοποίησαν σειρά επισκέψεων στην Αθήνα κατά το διήμερο 24 και 25 Μαΐου 2021 με τον Πρωθυπουργό, την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Στις 25 Μαΐου, κατά την επίσκεψη τους στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος επαίνεσε την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη στάση που τήρησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Κατά την προσφώνηση του προς τον Αρχιεπίσκοπο δήλωσε: «Και θα πρέπεινα επαινεθεί η Εκκλησία της Ελλάδος, η ιεραρχία της οποίας συνετέλεσε σε σημαντικό βαθμό ώστε να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, προσαρμόζοντας ανάλογα και τις λειτουργικές ανάγκες. Με τις αποφάσεις που λάβατε και τα λόγια νουθεσίας μειώθηκαν δραστικά οι επιδράσεις από τις φωνές εκείνες των κάθε φύσεως και προελεύσεως αρνητών, οι οποίες παραπλανούσαν και επέφεραν ταχύτερη διάδοση της ασθένειας».

Συνεχίζοντας την προσφώνηση του, υπογράμμισε ότι με τη δοκιμασία της πανδημίας του κορωνοιού, έγινε πιο διακριτή η σχέση της θρησκείας και της επιστήμης και ότι δεν πρέπει να γίνονται συγχύσεις και προσπάθεια αλληλοκατάργησης μεταξύ τους: «Με αυτή την δοκιμασία έγινε πιστεύω ακόμη πιο διακριτή η σχέση επιστήμης και θρησκείας, όπου δεν πρέπει να γίνονται συγχύσεις και προσπάθεια αλληλοκατάργησης».

Δυστυχώς απέναντί του είχε τον συγκεκριμένο Αρχιεπίσκοπο που αναζητά αυτούς τους κούφιους επαίνους από την πολιτεία και τους κοσμικούς οργανισμούς. Αν απέναντι στους επικεφαλής της ΔΣΟ βρισκόταν ένας ορθόδοξος Ιεράρχης θα απαντούσε ότι υπάρχουν δύο ειδών αρνητές, οι αρνητές του κορωνιού και οι αρνητές της Θείας Χάριτος. Και επιστήμες υπάρχουν δύο ειδών, η επιστήμη με αρετή και επιστήμη χωρίς αρετή. Με την πρώτη η Εκκλησία δεν έχει κανένα πρόβλημα και την θεωρεί δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Με την δεύτερη έχει πόλεμο γιατί αυτή η επιστήμη χωρίς αρετή είναι πανουργία και μισεί τον Χριστό και την Εκκλησία του.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Καλεί τον Πάπα ο Μητσοτάκης για να εξασφαλίσει την καταστροφή του Έθνους μετά το…
Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη. Ιδού το…
Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Καμία αλλαγή στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας