Επικαιρότητα

Διαθρησκειακή Συνάντηση του Μπαχρέιν: Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Πάπας στο δρόμο προς την ένωση

εικόνα άρθρου: Διαθρησκειακή Συνάντηση του Μπαχρέιν: Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Πάπας στο δρόμο προς την ένωση

«Με τη βοήθεια του Θεού, θα αποκαταστήσουμε την πλήρη ενότητα μεταξύ μας» (Πάπας Φραγκίσκος)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στην Οικουμενιστική Διαθρησκειακή Συνάντηση «Bahrain Dialogue Forum» (3-5 Νοεμβρίου) και την πρωτεύουσα του Βασιλείου του Μπαχρέιν, μετέβη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, τον αρχιδιάκονο του Οικ. Θρόνου Ιωάννη Χρυσαυγή και τον κωδικογράφο της Ι. Συνόδου, διάκονο Οικουμένιο.

Το Διαθρησκειακό Φόρουμ διοργανώθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Ισλαμικών Ζητημάτων του Βασιλείου του Μπαχρέιν, σε συνεργασία με το Μουσουλμανικό Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων, ενώ εκτός από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στη Πανθρησκειακή Συνάντηση παρέστησαν:

– Ο Πάπας Φραγκίσκος, 

– Ο Μεγάλος Ιμάμης του Al-Azhar από την Αίγυπτο, Καθηγητής Ahmed Al-Tayeb,

– Σημαντικός αριθμός θρησκευτικών ηγετών από όλο τον κόσμο.


Πάπας Φραγκίσκος: Mε τη βοήθεια του Θεού, θα αποκαταστήσουμε την πλήρη ενότητα μεταξύ μας

Την 3η Νοεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την ομιλία του στη Διαθρησκειακή Συνάντηση, επιτέθηκε σε όσους εναντιώνονται στους διαθρησκειακούς διαλόγους (που αποδομούν όμως την Ορθόδοξη Πίστη και Εκκλησιολογία) αναφέροντας: 

«Η αντίθεση στον οικουμενικό ή διαθρησκειακό διάλογο συνήθως προέρχεται από φόβο και άγνοια ή μισαλλοδοξία στη θρησκευτική διαφορετικότητα. Αντίθετα, ο αυθεντικός και ειλικρινής διαθρησκειακός διάλογος αναγνωρίζει τις διαφορές μεταξύ των θρησκευτικών παραδόσεων […] ».

Μία μέρα αργότερα, την 4η Νοεμβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε το όραμα του για πλήρη ενότητα. Κατά την ομιλία του στον Παπικό Ναό «Our Lady of Arabia» υπό την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου (τον οποίο αποκάλεσε ως «Παναγιώτατο αγαπητό αδελφό») καθώς και ενός πλήθους αιρετικών Παπικών, Μονοφυσιτών και Αρμενίων «Επισκόπων» και «κληρικών», ο Πάπας ανέφερε ότι:

«Συνεπώς, είναι σωστό να πούμε ότι αυτό που μας ενώνει υπερβαίνει κατά πολύ αυτό που μας χωρίζει και ότι, όσο περισσότερο ταξιδεύουμε σύμφωνα με το Πνεύμα, τόσο περισσότερο θα οδηγηθούμε στην επιθυμία και, με τη βοήθεια του Θεού, θα αποκαταστήσουμε την πλήρη ενότητα (“full unity”) μεταξύ μας».


Το πολυπολιτισμικό μοντέλο της Νέας Εποχής και της Πανθρησκείας του Αντιχρίστου

Με τη συμμετοχή του στα παγκόσμια, οικουμενιστικά και Διαθρησκειακά φόρουμ, ο Πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος ενισχύει το μασονοκίνητο συγκρητισμό, οικοδομεί μεθοδικά το πολυπολιτισμικό μοντέλο της Νέας Εποχής και της Πανθρησκείας του Αντιχρίστου, και προωθεί την ένωση με το ψέμα και την πλάνη. 

Ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης σημείωνε στο βιβλίο με τίτλο «Διαθρησκειακές συναντήσεις – Ἄρνηση τοῦ Εὐαγγελίου και προσβολή τῶν Ἁγίων Μαρτύρων» σχετικά με τους στόχους των Διαθρησκειακών Συναντήσεων:

«Και από την άλλη επιδιώκουν να ενισχύσουν τον συγκρητισμό, την ανάμειξη πολιτισμών και θρησκειών, την οικοδόμηση του πολυπολιτισμικού μοντέλου της Νέας Εποχής, της Πανθρησκείας του Αντιχρίστου. Η εποχή του Ιχθύος (Ιησούς Χριστός Θεού Υιός) τελείωσε με το τέλος της δεύτερης χιλιετίας, και αρχίζει τώρα από το 2001 η εποχή του Υδροχόου, του Αντιχρίστου, ο οποίος βέβαια ως μοναδικό και αποκλειστικό στόχο έχει να ισοπεδώσει και να εξισώσει τις θρησκείες, ώστε να παύσει να ισχύει η διακήρυξη του Ευαγγελίου ότι μόνον ο Χριστός είναι το φως του κόσμου, η αλήθεια και η ζωή, και να παραμείνουν έτσι οι άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σκότος και στην πλάνη».

Αποδομώντας τα Ιερά και τα Όσια της αποκαλυμμένης Αλήθειας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο κ. Βαρθολομαίος καθίσταται εχθρός του Υιού του Θεού, και θέτει τον εαυτό του εκτός της Εκκλησίας Του.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ: Από την αίρεση του Κολυμπαρίου στο Ουκρανικό σχίσμα και στην «Ένωση των Εκκλησιών»

Σχετικά άρθρα

Ο Πατριάρχης συνεορτάζει την εκατονταετηρίδα της Εκκλησίας της Εσθονίας

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Μάλλον ο Πατριάρχης είναι αυτός που χρησιμοποιεί κυριολεκτικά τους ιερούς κανόνες σαν κανόνια τελικά και παίρνει κανονικά μέρος στον πόλεμο κατά της Ρωσίας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.