Επικαιρότητα

Διδάκτωρ Οικουμενισμού ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

εικόνα άρθρου: Διδάκτωρ Οικουμενισμού ο Αμερικής Ελπιδοφόρος
Άρθρο της Κωνσταντίνα Κοσμίδου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Σε μια ομιλία εφ’ όλης της οικουμενιστικής ύλης ο Αμερικής Ελπιδοφόρος παίζει το παιχνίδι του Πατριάρχη

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορος στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρος στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο.

Η κεντρική ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τίτλο «Διαχείριση κρίσεων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο» έπλεξε το εγκώμιο του Οικουμενικού Πατριάρχη, όπως συνηθίζεται από τους Οικουμενιστές:

«Και ασφαλώς η τιμή ανάγεται σε ένα πρόσωπο, τον οιακοστρόφο του θεσμού, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος, ως ο μακροβιότερος Πατριάρχης στην ιστορία της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, οδηγεί και σήμερα την κιβωτό αυτής της Ορθοδοξίας σε υπήνεμα λιμάνια, ξεπερνώντας κρίσεις και φουρτούνες της σύγχρονης ιστορίας, διαχειριζόμενος με σοφία την παγκόσμια Ορθοδοξία».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις κρίσεις που έχει διαχειριστεί τις τελευταίες δεκαετίες το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως αυτή του κορωνοϊού. Είπε συγκεκριμένα: «Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης πρώτος έδωσε το παράδειγμα με τον δημόσιο εμβολιασμό του σε πείσμα των περί του αντιθέτου σκληρών φωνών που δαιμονοποιούσαν τον εμβολιασμό. Και πρέπει να τονίσω πως αυτή η επιλογή του δεν ήταν αναίμακτη».

Επίσης έκανε αναφορά στη διαχείριση του οικολογικού προβλήματος και τον αγώνα που κάνει ο κ. Βαρθολομαίος για την προστασία του περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας ότι «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει στρατηγική στην αντιμετώπιση των κρίσεων και των διαφόρων προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία και την Ορθοδοξία».

Φυσικά τοποθετήθηκε και για το Ουκρανικό θέμα αναφέροντας πως «υπήρξαν αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοκατηγορούμενες δικαιοδοσίες».

Εμφανώς, ελέγχει δημοσίως το Πατριαρχείο Μόσχας: «Μετά την ανειλικρινή στάση του Πατριαρχείου Μόσχας, αφού και την τελευταία στιγμή δεν παρέστη στην οικουμενική σύνοδο της Κρήτης, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του Ουκρανικού, λύση που ακολούθησαν το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και οι Εκκλησίες της Ελλάδος και της Κύπρου. Οι αδελφές Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν ακολουθούσαν τον παραλογισμό της Μόσχας και μνημονεύουν τον Πατριάρχη Μόσχας, ενώ το Πατριαρχείο Μόσχας είναι απομονωμένο. Και κάνει λάθη τακτικής, όπως πρόσφατα με την εισπήδηση στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, εξαγοράζοντας τους φτωχούς ιερείς της Αφρικής».

Η ρητορική αυτή που χρησιμοποιεί δεν συνιστά προσπάθεια προσέγγισης και λύσης του προβλήματος αλλά προσπάθεια δικαιολόγησης της Πατριαρχικής ρήσης: «Σκασίλα μου».

Συνεχίζει τον λόγο του: «Η Εκκλησία της Μόσχας οφείλει να εγκαταλείψει τις φαντασιώσεις και να σεβαστεί και να ευθυγραμμιστεί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες» τονίζοντας μάλιστα τον σημαντικό ρόλο της συνοδικότητας της Εκκλησίας στη διαχείριση κρίσεων.

Tόνισε ακόμη ότι «Οι εθνοφυλετικές εξάρσεις δεν βοηθούν και οι Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δικαιολογούν καμία αιματοχυσία» και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Οι Εκκλησίες οφείλουν να εργάζονται για την αποκατάσταση της ειρήνης, ακολουθώντας το παράδειγμα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη που οδηγεί δεκαετίες τώρα την Ορθοδοξία σε ήρεμα λιμάνια».

Η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη έκανε λόγο για το ποιόν και το έργο του κ. Ελπιδοφόρου: «Ο Αρχιεπίσκοπος δίνει βήμα και στο λόγο του άλλου, ακόμη και αν δεν είναι δημοφιλής. Όταν μιλάμε για καταλλαγή, για διάλογο, για αλληλοκατανόηση, για αποδοχή του άλλου, είναι σημαντικό να ακούγονται αυτές οι φωνές, για να μπορέσει η κοινωνία μας να συνεχίζει να προάγεται και να πηγαίνει μπροστά. Σεβασμιώτατε, σας θέλουμε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας, όχι μόνο για το έργο σας, αλλά και γιατί η πορεία και όσα έχετε κάνει έχουν κοινά με την εξέλιξη του πανεπιστημίου. Ένα πανεπιστήμιο που κατατάσσεται στα υψηλότερα επίπεδα των νεότερων πανεπιστημίων».

Σε μια ομιλία εφ’ όλης της Οικουμενιστικής ύλης ο Αμερικής Ελπιδοφόρος παίζει το παιχνίδι του Πατριάρχη. Ακολουθείται μια μεθοδευμένη τακτική και από τους δυο, όπου ο ένας καλύπτει τα νώτα του άλλου. Η δική τους «διαχείριση κρίσεων» δεν εμφανίζει κανένα κοινό με την γραμμή των Αγίων Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας! Τα δικά τους συνοδικά και συλλογικά μέτρα απειλούν και διαιρούν το πλήρωμα της Εκκλησίας. Τα δικά τους «ήρεμα λιμάνια» και η δική τους «αποδοχή του άλλου» οδηγούν στη μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη αίρεση που έχει να αντιμετωπίσει η Ορθοδοξία μας, αυτή του Οικουμενισμού! 
Μη λησμονούμε τα λόγια του μακαριστού πνευματικού μας π. Νικολάου Μανώλη: «Εν καιρώ κινδυνευούσης Πίστεως, μας βαραίνει το χρέος της ομολογίας Πίστεως. Ας γίνουμε ρωμαλέοι στρατιώτες του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού και αντάξιοι υπερασπιστές των Αγίων Πατέρων μας, για να μην πληχθούμε ποτέ από την ανία της εκκοσμίκευσης και τη λήθη των φιλοαιρετικών».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Απροκάλυπτη και ολομέτωπη πλέον η επίθεση…
Νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 2ον)
Το σύμβολο της Πανθρησκείας: Ο Ελπιδοφόρος

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.