Επικαιρότητα

Δίδυμες “εκκλησίες”! Μια μητριά τις γέννησε! Ιδρύεται “Αρχιεπισκοπή Αχρίδος και πάσης Μακεδονίας”

εικόνα άρθρου: Δίδυμες “εκκλησίες”! Μια μητριά τις γέννησε! Ιδρύεται “Αρχιεπισκοπή Αχρίδος και πάσης Μακεδονίας”

… Οι πρώτοι οι οποίοι θα πρέπει να απολογηθούν για αυτό, είναι οι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος οι οποίοι αποδέχθηκαν το δήθεν προνόμιο του Οικ. Πατριάρχη να δίνει ελεύθερα αυτοκεφαλίες σε σχισματικούς ή μη…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε πρόσφατη συνέντευξη ο πρωτοπρ. π.Θεόδωρος Ζήσης δήλωσε:
Προσπαθεί να αποκτήσει πλειοψηφία στον εκκλησιαστικό κόσμο ο Βαρθολομαίος, δημιουργώντας δικές του εκκλησίες. Θα προσπαθήσει να αποδυναμώσει τόσο τη σερβική, όσο και τη ρωσική εκκλησία. Προσέθεσε ως 15η την σχισματική αυτοκέφαλη εκκλησία της Ουκρανίας. Ετοιμάζεται να δώσει αυτοκέφαλο στην 16η την «Αρχιεπισκοπή Αχριδών».

Διαβάσαμε στο oukraniko.blogspot.com:


Η Μακεδονία μας αποκτά σύντομα “Αρχιεπίσκοπο”. Ιδρύεται “Αρχιεπισκοπή Αχρίδος και πάσης Μακεδονίας”

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του oukraniko το αίτημα που έχει υποβάλει η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο σχετικά με την χορήγηση αυτοκεφαλίας, αναφέρεται στην ίδρυση “Αρχιεπισκοπής Αχρίδος και πάσης Μακεδονίας”.

Η πληροφορία του oukraniko επιβεβαιώνεται και από τον Βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότη Μηταράκη ο οποίος δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ότι “σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, το όνομα που έχει ζητήσει η Εκκλησία των Σκοπίων από το Πατριαρχείο είναι Αρχιεπισκοπή Αχρίδος & Πάσης Μακεδονίας. Αναμένουμε να δούμε τα σχετικά επίσημα έγγραφα…”

Και μόνο το γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποδέχεται τέτοιο έγγραφο και δεν το επιστρέφει ως απαράδεκτο, αποτελεί σαφέστατη ένδειξη ότι το Πατριαρχείο πλέον υπακούοντας στην υπερδύναμη παίζει με τα εθνικά θέματα και στρέφεται σαφέστατα εναντίον της Ελληνικής Εκκλησίας. Μάλιστα δίνει συνέχεια σε αυτό το απαράδεκτο έγγραφο με τον πιο επίσημο τρόπο, υποδεχόμενος στο Φανάρι του πολιτικούς του κρατιδίου και καλώντας το Πατριαρχείο Σερβίας να συνεργαστεί.

Οι πρώτοι οι οποίοι θα πρέπει να απολογηθούν για αυτό, είναι οι  Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος οι οποίοι κατά την έκτακτη Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος της 12ης Οκτωβρίου του 2019, αποδέχθηκαν το δήθεν προνόμιο του Οικουμενικού Πατριάρχη να δίνει ελεύθερα αυτοκεφαλίες σε σχισματικούς ή μη, ανεξάρτητα από την βούληση της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας στην οποία ανήκουν.

Είναι άξιο παρατηρήσεως το γεγονός ότι το Φανάρι ανακοίνωσε προώθηση της αυτοκεφαλίας των Σκοπίων, αμέσως μετά την ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ότι δεν θα συμμετάσχει στην Πανορθόδοξη Σύναξη στην Ιορδανία. Έτσι το Φανάρι έχει εξασφαλίσει ότι το θέμα της «Μακεδονικής» Εκκλησίας που δημιουργείται δεν θα τεθεί από Έλληνα Αρχιεπίσκοπο σε Πανορθόδοξη συζήτηση.

Με την αναγνώριση των σχισματικών των Σκοπίων από το Φανάρι, οι ελληνικές Μητροπόλεις της Ανατολικής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας θα αποκτήσουν σύντομα «Αρχιεπίσκοπο», ο οποίος θα έχει έδρα στη λεγόμενη «Βόρεια Μακεδονία» και ο οποίος θα διεκδικεί πάντοτε το «χαμένο» ή και «καταπιεσμένο από τους Έλληνες» ποίμνιο.

Η επόμενη κίνηση του Φαναρίου μετά τα Σκόπια, θα είναι το Μαυροβούνιο και μετά θα φθάσει οπωσδήποτε στις νέες χώρες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
π. Θεόδωρος Ζήσης: Ψευτοαυτοκέφαλο και στη σχισματική εκκλησία των Σκοπίων από τον Βαρθολομαίο!
Η Σερβική Εκκλησία αποφάσισε να επαναλάβει το διάλογο με την Εκκλησία των Σκοπίων
Στο πλευρό των σχισματικών των Σκοπίων οι ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.