Επικαιρότητα

Το “άγιο φως” που σε καρβουνιάζει… Τα κάστανα του Βερολίνου…

εικόνα άρθρου: Το “άγιο φως” που σε καρβουνιάζει… Τα κάστανα του Βερολίνου…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

… Το φετινό σύνθημα της υποδοχής και διανομής του “Αγίου Φωτός” ήταν “Θάρρος για Ειρήνη” και είχε ως κεντρικό θέμα την καταπολέμηση της βίας, του ναζισμού και του ρατσισμού…

Όταν διώχνεις το Φως του Χριστού ασπαζόμενος την αίρεση, με τον καιρό δεν καταλαβαίνεις το κενό. Γιατί αυτομάτως παρουσιάζεται ένα άλλο, παρόμοιο φως, που σε ζεσταίνει και αυτό, σε θαμπώνει με την έντασή του και στο τέλος σε αποβλακώνει. Τότε σαν το κουνούπι σε έλκει και ακουμπώντας πάνω του, γίνεσαι μαύρο κάρβουνο, σαν τα ψημένα κάστανα του χειμώνα. Είναι αργά να πάρεις χαμπάρι πως δεν ήταν του Χριστού αυτό το φως!

Διαβάσαμε στο vimaorthodoxias.gr:


Διεκκλησιαστική εκδήλωση στον Καθεδρικό Ναό του Μονάχου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος οι εκκλησίες του Μονάχου παρέλαβαν στις 15 Δεκεμβρίου 2019 ένα μεγάλο κερί αναμμένο από την ιερή κανδήλα που ευρίσκεται στο μέρος όπου έκειτο η Φάτνη του Χριστού, στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ.

Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε αεροπορικώς από το Τέλ Αβίβ στη Βιέννη και ακολούθως με το σιδηρόδρομο στο Μόναχο, όπου και μοιράστηκε και άλλες γερμανικές πόλεις.
Την πρωτοβουλία της μεταφοράς του Φωτός της Φάτνης στην Ευρώπη είχε ήδη το 1986 η αυστριακή Ραδιοφωνία και τη διοργάνωσή της στη Γερμανία την έχουν αναλάβει ομάδες προσκόπων των εκκλησιών.

Το φετινό σύνθημα της υποδοχής και διανομής του Αγίου Φωτός ήταν “Θάρρος για Ειρήνη” και είχε ως κεντρικό θέμα την καταπολέμηση της βίας, του ναζισμού και του ρατσισμού και τη θαρραλέα επιδίωξη της ειρήνης, απανταχού της γης.

Η επίσημη υποδοχή του Αγίου Φωτός στο Μόναχο έλαβε χώρα στον Καθεδρικό Ναό (DOM) του Μονάχου στα πλαίσια ειδικής εκκλησιαστικής εκδήλωσης, με συμμετοχή του ρωμαιοκαθολικού βοηθού Επισκόπου Μονάχου Wolfgang Bischof, ως εκπροσώπου του Καρδιναλίου Μονάχου και προέδρου της Συνόδου των Καθολικών Επισκόπων της Γερμανίας, του Ευαγγελικού Επισκόπου Βαυαρίας και προέδρου της Ευαγγελικής Συνόδου της Γερμανίας Heinrich Bedford-Strohm και του Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση, Αρχιερατικού Επιτετραμμένου της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.