εικόνα άρθρου: Διεθνές Οικολογικό Σχολείο στην Κρήτη
Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου

Η ΟΑΚ μαζί με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών


Η Αρχή της Ινδίκτου την 1η Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την ιερά Παράδοση σηματοδοτεί την αρχή του εκκλησιαστικού έτους και τιμάται από την Εκκλησία μας. Τελείται η ακολουθία της Αρχής της Ινδίκτου σε συνδυασμό με τη θεία λειτουργία για την ευλογία του εκκλησιαστικού έτους. Οι νεωτεριστές ταγοί της Εκκλησίας του Φαναρίου θέλησαν να μετατρέψουν την ευλογημένη αυτή ημέρα σε ακόμη μία κοσμική εορτή αποκαλώντας την ως ημέρα της Οικολογίας (1).

Η πρωτοπορία της καημένης Κρήτης

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) γνωστή για τις αγαπητικές σχέσεις της με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και “εμπνεόμενη” από τη μεταπατερικότητα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου προβαίνει σε πρωτοπόρες πρακτικές. Η δημιουργία Διεθνούς Οικολογικού Σχολείου από ιδέα γίνεται πράξη για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2023 με συμμετοχές από όλο τον κόσμο!

Διοργανωτές

Διοργανωτής είναι το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών (World Council of Churches – WCC), το ECEN (European Christian Environmental Network) και το Ινστιτούτο Θεολογίας και Οικολογίας της ΟΑΚ, υπό την Διεύθυνση του Αντωνίου Καλογεράκη. Η δράση αυτή ακολουθεί κατά γράμμα τα λεγόμενα του γνωστού και ως Πράσινου Πατριάρχη που έχει βαλθεί να αποθεώσει τη φύση! Άνδρο των Οικουμενιστών έχει μετατραπεί η μεγαλόνησος και συνεχίζεται με το εγχείρημα αυτό..

Ο Ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης στο κήρυγμά (2) του επί την εορτή της αρχής της Ινδίκτου αναφέρει τα εξής:

«Οι Οικολόγοι ζητούν οι ίδιοι να σώσουν το περιβάλλον. Αυτοί θα σώσουν το περιβάλλον; Αυτοί θα σώσουν τον κόσμο; Αν ο Θεός δεν σώσει τον κόσμο, κανένας δεν μπορεί να σώσει τον κόσμο. Την ευθύνη για την σωτηρία του κόσμου, δεν την έχουμε εμείς οι άνθρωποι. Εμείς έχουμε την ευθύνη της σωτηρίας της ψυχής μας. Το να σώσουμε τον κόσμο δεν ανήκει σε εμάς, αυτό είναι στα χέρια του Θεού. Και να θέλαμε εμείς να καταστρέψουμε τον κόσμο, με τις καταστροφές τις φυσικές, δεν θα μπορούσαμε. Θα μας εμπόδιζε ο Θεός. Μόνον ο Θεός είναι εκείνος ο οποίος ή θα καταστρέφει το περιβάλλον για να μας παιδαγωγεί ή είναι εκείνος που διασώζει το περιβάλλον.»

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Oρθοδοξία και Οικολογία – Πατερικές θέσεις 
Οικολογία και Οικουμενισμός… Νέο τρεντ οι πράσινες ενορίες
Οι πράσινες σοφιστείες του κ. Βαρθολομαίου


Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.