Επικαιρότητα

Διευθυντής του Τομέα Πατερικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή ο μητροπολίτης Μεσσηνίας

εικόνα άρθρου: Διευθυντής του Τομέα Πατερικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή ο μητροπολίτης Μεσσηνίας

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, ο μητρ. Μεσσηνίας εξελέγη για την τρέχουσα ακαδημαική περίοδο Διευθυντής του Τομέα Πατερικών Σπουδων, Ιστορίας Δογμάτων και Συμβολικής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Μεσσηνία: Διευθυντής τμήματος της Θεολογικής ο Μητροπολίτης

Διευθυντής του Τομέα Πατερικών Σπουδών, Ιστορίας Δογμάτων και Συμβολικής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εξελέγη για την τρέχουσα ακαδημαική περίοδο ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος.

Η θητεία του κ.Χρυσοστόμου λήγει στις 31 Αυγούστου του 2020 και στα γνωστικά αντικείμενα του τομέα εντάσεται η έρευνα και η ανάλυση του περιεχομένου της διδασκαλίας των Πατέρων της Εκκλησίας, η διατύπωση των δογματικών αληθειών της πίστεως από τις Οικουμενικές Συνόδους και οι ιστορικές διαφοροποιήσεις από την ενότητα της Πατερικής παραδόσεως και της πίστεως της Εκκλησίας.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Κων/πόλεως Βαρθολομαίος: Θα μεταβούμε μαζί με τον Πάπα στη Νίκαια το 2025 για ένα ιστορικό εορτασμό της επετείου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε παπικά ιστολόγια (The Tablet, The Pillar) η οργανωτική επιτροπή για τον προγραμματισμό του εορτασμού αποτελείται από τέσσερις Παπικούς και τέσσερις Ορθοδόξους

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.