Επικαιρότητα

Διγενής: Ανάξιοι! (Έκτακτο Προσκλητήριο)

εικόνα άρθρου: Διγενής: Ανάξιοι! (Έκτακτο Προσκλητήριο)

Γράφει ο Διγενής
αρθρογραφεί για katanixi.gr

«῞Οταν οὖν ἴδητε τὸ βδέλυγμα τῆς ἐρημώσεως τὸ ρηθὲν διὰ Δανιὴλ τοῦ προφήτου ἑστὼς ἐν τόπῳ ἁγίῳ ὁ ἀναγινώσκων νοείτω….»(Ματθ.24,15).

Τον είδαμε τον ψευδοεπίσκοπο της Δύσης τον πάπα, τους καρδιναλίους του αλλά και τους νούντσιους του, να τριγυρνάνε ελεύθερα κι ανεμπόδιστα μέσα σε ορθόδοξες εκκλησιές και σε ορθόδοξες (και όχι πανορθόδοξες) διασκέψεις, που αποκαλούνται «άγιες σύνοδοι».

Είδαμε ορθόδοξους επισκόπους να φιλούν το χέρι του, και να γίνονται αρχιεπίσκοποι (ο Αμερικής).

Είδαμε ορθόδοξους αρχιεπισκόπους (πρώην Αυστραλίας) να «καταργούν» την άμωμο σύλληψη του Κυρίου.

Και αντ’ αυτών να αφορίζονται κήρυκες του Ευαγγελίου (Ν.Σωτηρόπουλος).

Είδαμε φιλόδοξους και φίλαρχους επισκόπους (Λαγκαδά) να φέρνουν παλαιοκαθολικές ιέρειες να διδάξουν ιερομονάχους της μητρόπολης. Και συνεχίζοντας την αντιορθόδοξη δράση τους, να χειροτονούν ιερομονάχους μάγους. Και να ψεύδονται αρνούμενοι το συμβάν, όταν βοούν και οι πέτρες. Αφού βαφτίσουν πρώτα με παπικό τρόπο, καταργώντας την Αγία Γραφή.

Είδαμε άλλους επισκόπους (Λάρισας) να εκδίδουν συγχωροχάρτια για τους μασόνους και να συγχρωτίζονται με αυτούς.

Είδαμε άλλο επίσκοπο (Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως) να συνπροσεύχεται με ιμάμη.

Είδαμε κάποιους αρχικά μαχόμενους επισκόπους να αλλάζουν τροπάρι.

Είδαμε το περιβόλι της Παναγίας να βγάζει τριβόλια κι αγκάθια.

Είδαμε ιερείς που έκαναν απλώς, ό,τι υπαγόρευαν οι κανόνες των Πατέρων, να διώκονται μέχρις εσχάτων.

Βλέπουμε ότι το λιβάδι της ορθοδοξίας ρυπαίνεται από μιαρούς, βλάσφημους εργάτες του κακού.

Ο Οικουμενικός Πατριἀρχης και η Ορθόδοξη Ιεραρχία (όχι μόνο στην Ελλάδα και τη Ρωσία) άνοιξε της πόρτες της στάνης, να μπούνε οι λύκοι.

Και όπου βρεθούν και όπου σταθούν μολύνουν άγιους τόπους, θυσιαστήρια, εκκλησιές, «βήματα» του Αποστόλου Παύλου, λείψανα Αγίων, θαυματουργές εικόνες.

Επίκειται η έλευση του Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη (18 και 19 Οκτωβρίου), όπου σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στον Ι. Ν. Παναγίας Αχειροποιήτου, το σημαντικότερο σωζόμενο δείγμα παλαιοχριστιανικής βασιλικής στην Ελλάδα, θα τελεσθεί συλλείτουργο όπου στα δίπτυχα θα μνημονευθεί, ως 15ος Προκαθήμενος, ὁ σχισματικός ψευδομητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος.

Θα είναι ένα καίριο και συμβολικό χτύπημα στην Ορθοδοξία, δεδομένου του εορταστικού κλίματος των ημερών.

Στο κέντρο της εορτάζουσας Θεσσαλονίκης, της Βυζαντινής πρωτεύουσας του έθνους, της πόλης των Αγίων και του Γρηγορίου του Παλαμά, του λιονταριού της Ορθοδοξίας, θα λάβει χώρα μια ύβρης, μια προσβολή του ευλαβούς λαού, της παράδοσης της Εκκλησίας, των όσων πρεσβεύει η Θεσσαλονίκη, του ίδιου του Χριστού.

Αλλά και ο ναός που θα μολυνθεί απ’ τους εργάτες του κακού, τους ριψάσπιδες της πίστεως έχει συμβολικό νόημα.
Το 1345, σφαγιάστηκαν στο εσωτερικό του ναού Ζηλωτές της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι τον 14ο και 15ο αιώνα η λιτανευτική πομπή την παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου περνούσε από το ναό της Αχειροποιήτου, καθώς η λατρεία του πολιούχου της πόλης ήταν συνδεδεμένη με τη λατρεία της Παναγίας.

Σύμφωνα με κείμενο του λόγου του Κωνσταντίνου Αρμενόπουλου νομοφύλακα και κριτή στη Θεσσαλονίκη από το 1347, η λατρευτική εικόνα της Θεοτόκου, της οποίας ο εικονογραφικός τύπος δεν προσδιορίζεται, μεταβάλλεται κατά τρόπο θαυματουργικό σε όρθια δεομένη χωρίς το βρέφος, εξαιτίας του αμαρτήματος (το οποίο δεν έγινε γνωστό) του κτήτορα που δεν αναφέρετε ποιος ήταν. Επειδή αυτή η μεταβολή έγινε χωρίς την επέμβαση κάποιου ζωγράφου, η εικόνα ονομάζεται Αχειροποίητος, όπως και ο ναός στον οποίο έλαβε χώρα το θαυματουργό γεγονός.

Μήπως τώρα η Παναγιά τώρα, σηκωθεί και φύγει απ’ την εικόνα;

Μας έχουν συνηθίσει πλέον με τις παρεκτροπές τους.
Έχουμε αποκτήσει οικειότητα και δεν μας πολυενοχλούν ή μας σοκάρουν (όπως εξάλλου και με την πολιτική, τους πολέμους, τη βία).

Αδελφοί μην εξοικειώνεστε με την πολλαπλή σταύρωση του Κυρίου από αιρεσιάρχες και αιρετικούς πλέον Πατριάρχες και επισκόπους.

Ορθώστε ανάστημα.

Ας δηλώσουμε παρουσία στον Ιερό Ναό της Αχειροποιήτου στις 19 Οκτωβρίου.

Έξω στους δρόμους, κυνηγημένοι ίσως απ’τη αστυνομία, εμποδισμένοι απ’τα μέτρα ασφαλείας, να βροντοφωνάξουμε ΑΝΑΞΙΟΙ!

Ανάξιοι που αναγνώρισαν μυστήρια στους αιρετικούς υβριστές του Χριστού.

Ανάξιοι που μνημονεύουν σχισματικούς αυτοχειροτόνητους ψευδοεπισκόπους.

Ανάξιοι που μετατράπηκαν από ποιμένες σε λύκους.

Από κήρυκες του Ευαγγελίου σε κράχτες της νέας τάξης πραγμάτων.

Από επισκόπους σε διπλωμάτες.

Σαθρά όργανα της πανθρησκείας και του οικουμενισμού.

Ας δημιουργήσουμε τριγμούς στα θεμέλια της νεοταξικής εκκλησίας.

Είμαστε ο τελευταίος θεματοφύλακας της πίστεως.

Ο Άϊ Δημήτρης με το άτι του, θα εποπτεύει τους παρευρισκόμενους αγωνιστές. Θα κρατάει σημειώσεις για να μας υπερασπιστεί την ημέρα της κρίσεως.

Ας μη λείψει κανείς.

Δεν έχει να κάνει με το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Ούτε με το μέγεθος του πλήθους καθ΄ ὀτι η «μικρὰ ζύμη ὅλον τὸ φύραμα ζυμοῖ »(Γαλ. 5:9)). Αλλά με το χρέος.

Γιατί «Τό νά ἐφησυχάζει κανείς, ὅταν τό κινδυνευόμενον εἶναι ἡ Πίστις, τοῦτο εἶναι ἴδιον τῆς ἀρνήσεως, τό δέ νά ἐλέγχει, εἶναι ὁμολογία εἰλικρινής.» (Άγιος Βασίλειος ο Μέγας)

Σχετικά άρθρα

Συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς ο Μητροπολίτης Σουηδίας με αφορμή την επέτειο της δεκαετούς αρχιερατείας του

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Δε βιώνεται έτσι η Ορθοδοξία… με την καταπάτηση των κανόνων και την μύηση σε μία καινούργια «πίστη», αυτή του Οικουμενισμού

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.