Επικαιρότητα

Δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για Ουκρανικό – Αλβανίας Αναστάσιο

εικόνα άρθρου: Δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για Ουκρανικό – Αλβανίας Αναστάσιο

Σε απάντηση προσφάτων δημοσιευμάτων, τα οποία κάνουν λόγο για άρνηση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου να συμμετάσχει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος σε συζητήσεις με τους υπόλοιπους Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών σχετικά με το Ουκρανικό θέμα, ως μη εκφράζων τις απόψεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου,  ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία αυτών των συναντήσεων, δηλώνει τα εξής:

  1. Δεν δεχθήκαμε καμία τέτοια εντολή ή σύσταση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο περί μη συμμετοχής του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου στις συναντήσεις με τους υπόλοιπους Πρωθιεράρχες για το Ουκρανικό θέμα.
  2. Όχι μόνο δεν δεχθήκαμε τέτοια εντολή ή σύσταση, αλλά εγώ ο ίδιος προσωπικά κρατούσα συνεχώς ενήμερο τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας για όλες τις μέχρι τώρα συναντήσεις μου με τους Προκαθήμενους της Μέσης Ανατολής, με τους οποίους είχα συνάντηση μέχρι στιγμής, αλλά και ο ίδιος ο άγιος Αλβανίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους τρεις Προκαθημένους των παλαιφάτων Πατριαρχείων της Μέσης Ανατολής κατά την συνάντησή μας στην Κύπρο.
  3. Εντός των προσεχών ημερών συν Θεώ θα ταξιδέψω στη Σερβία, Βουλγαρία και Ελλάδα, όπου θα έχω συναντήσεις με τους Προκαθημένους των Εκκλησιών αυτών, γεγονός για το οποίο είναι πλήρως ενήμερος ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας.

Εν κατακλείδι, δηλώνω ότι τέτοια δημοσιεύματα δεν ωφελούν και αν πράγματι ενδιαφέρονται κάποιοι για το καλό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αγαπούν πραγματικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη, οφείλουν να αντιμετωπίζουν τα θέματα αυτά με ιδιαίτερη προσοχή. Να αφήνουν απερίσπαστους τους Πρωθιεράρχες να φέρουμε σε πέρας το έργο που αναλάβαμε με τη σύμφωνη γνώμη του Οικουμενικού Πατριάρχη, το οποίο ευελπιστούμε συν Θεώ να φέρει θετικό αποτέλεσμα για το καλό της Ορθοδοξίας και προς δόξαν Θεού. Συνιστούμε σε όλους να επιδείξουν σεβασμό και να μην διαδίδουν ανυπόστατες πληροφορίες προς εντυπωσιασμό.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.