Επικαιρότητα

Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»

εικόνα άρθρου: Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»

«Υπεύθυνη αντιμετώπιση μιας κρίσιμης κατάστασης γίνεται. Γι’ αυτό, δεν πρέπει να συγκρίνουμε με άλλα καθεστώτα, ούτε να προκαλούμε εντάσεις, που θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα»…(Μητρ. Δημητριάδος)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αν κάποιος πιστός ορθόδοξος χριστιανός ερωτηθεί τι είναι το Πάσχα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, θα απαντήσει απλά και χωρίς να έχει ιδιαίτερες θεολογικές γνώσεις ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας! Είναι η ανάμνηση των Θείων Παθών με κορύφωση του Θείου δράματος τη Μεγάλη Παρασκευή, που τα διαδέχεται η χαρά και το μεγαλειώδες γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου μας! Αυτά λοιπόν θα απαντούσε κι ένα παιδί ή μια αγράμματη γιαγιά. Για τον κ.Ιγνάτιο όμως, το αληθινό Πάσχα είναι το πέρασμα στην κανονικότητα. Άποψη παντελώς εσφαλμένη και απαράδεκτη, αν θελήσουμε να είμαστε επιεικείς μαζί του.

Είναι γνωστός για τις πρωτοφανείς και εξωφρενικές απόψεις του ο κ.Ιγνάτιος. Εξάλλου όλα αυτά τα χρόνια της ποιμαντορίας του έχει ένα πλούσιο βιογραφικό από οικουμενιστικά και μεταπατερικά λεχθέντα και πραχθέντα. Οπότε ήταν εντελώς αναμενόμενες αυτές του οι απόψεις για το μείζον και φλέγον ζήτημα των σημερινών ημερών, την απόφαση δηλαδή της ΔΙΣ να κλείσει όλους τους Ιερούς Ναούς της Ελλάδας και να μην επιτρέπεται καμία ιεροπραξία παρουσία κόσμου, δηλαδή την τέλεση πριβέ Θείας Λειτουργίας κατά περιοχές, με την παρουσία μόνο Ιερέων και ψαλτών. 

Ας χρησιμοποιήσουμε όμως τα λόγια του, προσπαθώντας να υπερασπιστούμε την Ορθόδοξη Πίστη μας, μη κάνοντας εκπτώσεις ούτε αλλάζοντας τα νοήματά της και φυσικά θα εναντιωθούμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια αποδόμησής της.

Επειδή δυστυχώς, μετά τη φρικτή αυτή απόφαση της ΔΙΣ να γιορτάσουμε ένα Πάσχα, που δεν έχουμε ξαναζήσει μέχρι τώρα και ελπίζουμε να μην ξαναεπιτρέψει ο Κύριός μας να ξαναζήσουμε και στο μέλλον, ελπίζουμε και προσευχόμαστε με όλη μας την ψυχή να κυριαρχήσει η σύνεση εκεί στην ΔΙΣ τις επόμενες ώρες και να αγωνιστούν κι αυτοί μαζί μας, έτσι ώστε να ανοίξουν επιτέλους οι Ιεροί Ναοί και να μπορέσουμε όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί να γιορτάσουμε τις Άγιες τούτες μέρες μέσα στον Οίκο του Χριστού μας. Έστω κι αν χρειαστεί να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις για την υιοθέτηση εκείνων των υγειονομικών μέτρων που θα καθησυχάσουν τους μη έχοντες τη δυνατή πίστη να σκεφτούν τα αυτονόητα, ότι μέσα στους Ιερούς Ναούς δε διασπείρονται ιοί και μικρόβια, γιατί η Θεία Χάρης του Κυρίου μας δωρίζεται απλόχερα σε αυτούς που δεν Τον αμφισβητούν και λειτουργεί σαν ιαματικό φάρμακο.

Ευτυχώς όλη η εκκλησιαστική ιστορία βρίσκεται εκεί ανόθευτη, εδώ και χιλιάδες χρόνια, και διαψεύδει τον κ.Ιγνάτιο. Ευτυχώς που υπήρχαν και οι κρυπτοχριστιανοί τους πρώτους μετά Χριστόν αιώνες και προσευχόντουσαν για όλο τον κόσμο με θέρμη και αυταπάρνηση και με την παρηγοριά ότι οι τότε Ιερείς τους προσευχόντουσαν για όλους, έστω κι αν ήταν διωκόμενοι από την εξουσία της εποχής εκείνης. Πάντα στους λίγους κυνηγημένους κρυπτοχριστιανούς και διωκόμενους αποτειχισμένους φώλιαζε το θέλημα του Δεσπότη Χριστού μας και όχι στην τεράστια χλιαρή μάζα των φαρισαίων. Ευτυχώς πάντα υπήρχαν οι άνθρωποι σαν τον τελώνη που η μετάνοιά τους ήταν θυμίαμα στα μάτια του Θεού.

Μιμούμενοι λοιπόν τους αγωνιστές Αγίους της Εκκλησίας μας που έδωσαν το αίμα τους, για να μπορούμε εμείς τώρα να ομολογούμε την Παντοδυναμία του Άγιου Τριαδικού Θεού, την οποία οι σημερινοί Ιεράρχες αμφισβητούν, αγωνιζόμαστε στον κοινό αγώνα με ό,τι μέσο διαθέτουμε,για να τηρήσουμε με θρησκευτική ευλάβεια και ακρίβεια το Θείο θέλημα, έτσι ώστε η αρμόδια Υπουργός Παιδείας να έχει αντιληφθεί την ανάγκη των πιστών να παρηγορηθούν μέσα στους Ιερούς Ναούς και να λατρέψουν Αυτόν που θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί τις μέρες αυτές που πλησιάζουν και να πάρει πολύ καλή θέση. Ας μας κατηχήσει ο Στρατηγός Μακρυγιάννης με τα σοφά και αγωνιστικά λόγια του… εσύ Κύριε θ’ αναστήσεις τους πεθαμένους Έλληνες, τους απόγονους αυτονών των περίφημων ανθρώπων όπου στόλισαν την ανθρωπότη με αρετή…..όταν μου πειράζουνε την πατρίδα μου και την θρησκείαν μου, θα μιλήσω, θα ‘νεργήσω κι ό,τι θέλουν ας μου κάμουν…”.

Ανοίξτε τους Ιερούς Ναούς να πλημμυρίσει με ψαλμωδίες όλη η πλάση, να φύγουν οι ιοί της ασέβειας, του πανικού και της αρρώστιας! Δώστε διαταγή για Ιερά Ευχέλαια, εξομολογήσεις, δεήσεις, λιτανείες! Επιτρέψτε το Άγιο Φως να μπει σε κάθε σπίτι, για να μας τονώσει και να μας θεραπεύσει! Δώστε τη δυνατότητα η Θεία Κοινωνία να ξαναγίνει το φάρμακο των φαρμάκων! Κάντε αυτό που διηγήθηκε ο Άγιος Ιάκωβος ο Τσαλίκης! Οι Ακολουθίες απομακρύνουν το διάβολο και κυρίως η Θεία Λειτουργία! Ο ίδιος ο διάβολος εξάλλου ομολόγησε ότι δεν μπορεί να μείνει κάπου, όπου ντουν ντουν χτυπούν συνέχεια οι καμπάνες και έχει Θεία Λειτουργία! Μη διχάζετε πλέον και σκανδαλίζετε το ποίμνιο, γιατί ούτε εσείς, ούτε εμείς οι πιστοί θέλουμε να δημιουργούνται επικίνδυνα γεγονότα και εντάσεις! Αποδείξτε μας ότι δε διώκεται η Ορθοδοξία και η Εκκλησία, εδώ και τώρα!

Διαβάσαμε στο ekklisiaonline.gr:


Δημητριάδος: «Δεν διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»

Προσκεκλημένος της εκπομπής Live news και του δημοσιογράφου κ. Νίκου Ευαγγελάτου, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ήταν σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε την κρισιμότητα των ωρών και των ημερών που διανύουμε, «άρα, μένουμε στο σπίτι και αυτή είναι η ευθύνη όλων μας».
Επεσήμανε ότι, «όλοι θέλαμε αλλιώς να ζήσουμε την φετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή και την Μεγάλη Εβδομάδα, που έρχεται, αλλά δεν θα την ζήσουμε έτσι. Διαισθάνομαι, όμως, ότι η πρόταση της Δ.Ι.Σ., που συνεδριάζει αύριο, θα είναι, τουλάχιστον ο Ιερέας και ο Ιεροψάλτης, να τελούν τις ακολουθίες, κεκλεισμένων των θυρών. Είναι και αυτό μια παρηγοριά, να γνωρίζει ο κάθε πιστός ότι ο Ιερέας του είναι εκεί και προσεύχεται για όλους…».

Αναφερόμενος στον προβληματισμό που υπάρχει, σχετικά με τον κίνδυνο συνάξεως μεγάλου αριθμού πιστών έξωθεν των Ναών, κατά την τέλεση των ιερών Ακολουθιών, έχοντας υπόψιν την εμπειρία των κατοίκων του Πηλίου, τούτον τον καιρό, επεσήμανε ότι, «τηρούνται αυστηρότατα τα μέτρα από όλους τους κατοίκους. Οι άνθρωποι έχουν απόλυτη συνείδηση της κατάστασης, είναι υπεύθυνοι και θα προφυλάξουν τις κοινότητές τους. Δεν θα κινδυνεύσουμε απ’ αυτό. Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, επίσης, ότι εμείς ως Εκκλησία, τηρήσαμε ό,τι η Πολιτεία μας ζήτησε, με θρησκευτική ευλάβεια και ακρίβεια. Νομίζω, λοιπόν, ότι ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδος, εάν δοθεί η δυνατότητα, μέσα σε κλίμα απολύτου εμπιστοσύνης, με την ευθύνη των Ιεραρχών και όλων των Κληρικών της Ελλάδος, να κάνουμε τις Ακολουθίες με κλειστές θύρες, θα δώσει την δυνατότητα, να βρούμε ένα μέτρο που δεν θα επιτρέψει είτε τον «κρυπτοχριστιανισμό», είτε την εκμετάλλευση της κατάστασης από κάποιους άλλους, με σκοπό να προκαλέσουν γεγονότα, που θα οδηγήσουν σε επικίνδυνες εξελίξεις. Δεν πρέπει ν’ αφήσουμε τέτοια περιθώρια. Πρέπει όλοι με ευθύνη να λειτουργήσουμε και είναι σημαντικό ότι η αρμόδια Υπουργός Παιδείας έχει αντιληφθεί την ανάγκη και έχει πάρει πολύ καλή θέση. Εξαρτάται, λοιπόν, από όλους μας, να προχωρήσουμε και να γιορτάσουμε ένα Πάσχα, με μοναδικές συνθήκες, που δεν θα ξαναζήσουμε στο μέλλον, που, όμως, αν το χειριστούμε υπεύθυνα, θα έρθει η στιγμή για να γιορτάσουμε το αληθινό Πάσχα, που θα είναι το πέρασμα στην κανονικότητα».

Ερωτηθείς, τί θα γίνει στην συνέχεια, αν η Κυβέρνηση δεν δεχθεί μια τέτοια λύση, παρατήρησε ότι «θα κάνουμε ό,τι μέχρι και τώρα. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Επισημαίνω όμως, ότι δεν πρέπει ν’ αφήσουμε περιθώρια να εκμεταλλευτούν κάποιοι μια ένταση, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα. Νομίζω, ότι θα κυριαρχήσει η σύνεση. Όλοι μας αγωνιζόμαστε τον κοινό αγώνα, για να είμαστε νικητές».

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «σήμερα δεν διώκεται ο Χριστιανισμός, δεν διώκεται η Εκκλησία. Υπεύθυνη αντιμετώπιση μιας κρίσιμης κατάστασης γίνεται. Γι’ αυτό, δεν πρέπει να συγκρίνουμε με άλλα καθεστώτα, ούτε να προκαλούμε εντάσεις, που θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Σημαίνουν οι καμπάνες στη Θεσσαλονίκη για να μην έρθουν στους Ναούς οι πιστοί!!!
– Ο Μητρ. Πειραιώς για την εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. για αναστολή της Θείας Λειτουργίας: «Μία ισορροπημένη πρόταση»
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος
– Δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί!
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)
– Θα κάνουμε τη Θεία Κοινωνία delivery ασχέτως αν ο πιστός μπορεί σωματικώς να παραστεί στη Θεία Λειτουργία;
– Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη. Ιδού το ΦΕΚ που «κλείνει» τις Εκκλησίες!
– Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας
– Ιερώνυμος για κορωνοϊό: Η Εκκλησία εφαρμόζει τις οδηγίες των ειδικών – Δεν έχουμε «μετρητή πίστης»
– π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου
– Άσπρο Μαύρο: Παπικο-ρωνοϊός

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.