Επικαιρότητα

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Σταυρικό το φετινό Πάσχα»

“Κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, έστω κι αν γίνεται στο όνομα της πίστης, αντιστρατεύεται το θέλημα του Θεού. Είναι καρπός εγωισμού” (Δημητριάδος Ιγνάτιος)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την Μεγάλη Πέμπτη (16 Απριλίου 2020), η Ιστοσελίδα της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού δημοσίευσε μία συνέντευξη που έδωσε ο μητρ. Δημητριάδος Ιγνάτιος στην Ιστοσελίδα Akroama.gr και ενώ προηγουμένως η Διοικούσα Εκκλησία είχε λάβει την δαιμονική και ανίερη απόφαση για ιερουργία «κεκλεισμένων τῶν θυρῶν» (1 Απριλίου 2020), αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο τους πιστούς από τις Ιερές Ακολουθίες, τη Θεία Λειτουργία και τη Θεία Κοινωνία κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ενώ ουσιαστικά ζούμε ένα πρωτόγνωρο διωγμό και διασυρμό των χριστιανών, ο μητρ. Δημητριάδος προκάλεσε βάναυσα κάθε ορθόδοξη συνείδηση καθώς δήλωσε ότι «ο λαός μας, όσο και οι Κληρικοί μας, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Ιεράς Συνόδου και στις εντολές της Πολιτείας» και ότι ένα από τα θαυμαστά της κρίσης ήταν ότι ο λαός μπόρεσε άμεσα «να προσαρμοστεί στα έκτακτα δεδομένα και να αυτοπεριοριστεί». Επίσης, τόνισε ότι η πίστη έχει αξία και είναι αληθινή όταν εκφράζεται με «πνεύμα υπακοής στην Εκκλησία και στους ταγούς Της», ενώ στο τέλος της συνέντευξης, υπογράμμισε ότι φέτος έχουμε την «μοναδική ευκαιρία» να ζήσουμε την Ανάσταση, πιο ουσιαστικά από κάθε άλλη φορά. 

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από αυτή την απαράδεκτη συνέντευξη μαζί με το αντίστοιχο σχολιασμό:

«Akroama.gr: – Πολλάκις, είτε από άμβωνος είτε σε δηλώσεις σας, έχετε καλέσει τον κόσμο να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και να μην αψηφά τα μέτρα για να προσέλθει στους Ναούς. Πολλοί, όμως, δεν συμμορφώνονται, όπως το ίδιο πράττουν και αρκετοί ιερείς. Είδαμε πρόσφατα τί συνέβη στην Κέρκυρα και το Κουκάκι. Ποιο είναι το μήνυμά σας προς αυτούς που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα;
Δημητριάδος Ιγνάτιος: – Ο λαός μας, όσο και οι Κληρικοί μας, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, έχει συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Ιεράς Συνόδου και στις εντολές της Πολιτείας. Και είναι κι αυτό ένα από τα θαυμαστά αυτής της κρίσης, πώς ένας λαός ατίθασος και αδούλωτος, όπως ο Ελληνικός, μπόρεσε τόσο άμεσα να προσαρμοστεί στα έκτακτα δεδομένα και να αυτοπεριοριστεί. Όλοι έχουν καταλάβει, πλέον, ότι πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατευτεί το πολύτιμο αγαθό της ανθρώπινης ζωής, που αποτελεί πανάκριβο δώρο του Θεού. Κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, έστω κι αν γίνεται στο όνομα της πίστης, αντιστρατεύεται το θέλημα του Θεού. Είναι καρπός εγωισμού. Η πίστη έχει αξία και είναι αληθινή, όταν εκφράζεται με πνεύμα υπακοής στην Εκκλησία και στους ταγούς Της, που έχουν την γνώση και την ευθύνη, τελικά».

1) «Ο λαός μας, όσο και οι Κληρικοί μας, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, έχει συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Ιεράς Συνόδου και στις εντολές της Πολιτείας. Και είναι κι αυτό ένα από τα θαυμαστά αυτής της κρίσης, πώς ένας λαός ατίθασος και αδούλωτος, όπως ο Ελληνικός, μπόρεσε τόσο άμεσα να προσαρμοστεί στα έκτακτα δεδομένα και να αυτοπεριοριστεί» (Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος).

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με το ποιο είναι το μήνυμα του μητροπολίτη για αυτούς που δεν εφαρμόζουν τα (αντίχριστα) μέτρα που αποφάσισε η Διοικούσα Εκκλησία και η Πολιτεία (όπως ο π.Γεώργιος Σχοινάς στο Κουκάκι, ο οποίος ακολουθώντας την Ιερατική του συνείδηση κοινώνησε, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, παιδάκια και τους γονείς τους έξω από το ναό), ο μητρ. Δημητριάδος δήλωσε ότι «ο λαός μας, όσο και οι Κληρικοί μας, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, έχει συμμορφωθεί» καθώς και ότι ένα από τα θαυμαστά της κρίσης είναι ότι ο λαός μπόρεσε να «αυτοπεριοστεί». Η δήλωση όμως για αυτοπεριορισμό του λαού, μόνο θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί καθώς αυτή την περίοδο καταγράφηκε ένας πρωτόγνωρος και πρωτοφανής διωγμός και διασυρμός των χριστιανών από την Πολιτεία, με την αποδοχή και τη συναίνεση της Διοικούσας Εκκλησίας. Οι απαράδεκτες εικόνες περιπολικών και αστυνομικών να εισβάλλουν σε ιερούς Ναούς κατά το διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδας, μόνο ντροπή και αποτροπιασμό προκαλούν σε κάθε ορθόδοξο πιστό.

2) «Κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, έστω κι αν γίνεται στο όνομα της πίστης, αντιστρατεύεται το θέλημα του Θεού. Είναι καρπός εγωισμού» (Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος).

Η πρωτοφανής λήψη της εωσφορικής απόφασης για κλείσιμο των Ναών από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνισμού, της Ρωμιοσύνης, καθώς και η ευρεία αποδοχή αυτής της ανίερης απόφασης από πλευράς των Επισκόπων χωρίς σχεδόν καμία απολύτως αντίδραση, αποκάλυψε σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια τη βαθιά απιστία πολλών εκκλησιαστικών ταγών και κυρίως των Επισκόπων. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια λοιμική νόσος ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα κατά το παιδαγωγικό φιλάνθρωπο σχέδιο του Θεού. Όμως είναι η πρώτη φορά που Επίσκοποι της Εκκλησίας καταλαμβάνονται από το φόβο του θανάτου, που δείχνουν απιστία στη παντοδυναμία του Θεού και αντί να οδηγήσουν το λαό κάτω από τη σκέπη και την προστασία του Θεού, που μπορεί αυτοστιγμεί να καταπαύσει τη νόσο, τον οδηγούν μακριά από το Θεό, στη Λογική και στην Επιστήμη. 

Επίσης, ο παραμερισμός και η αγνόηση του Θεού με το κλείσιμο των Ιερών Ναών για να διαφυλαχθεί δήθεν το δημόσιο αγαθό της υγείας σημαίνει ότι τοποθετούμε την υγεία πάνω από τον Ύψιστο Θεό, λησμονώντας ταυτόχρονα ότι ο Θεός ως Παντοδύναμος μπορεί είτε να επέμβει και να εξαφανίσει τον ιό, είτε να επιτείνει και άλλο αυτή τη δοκιμασία.

Διαβάζουμε σχετικά στο άρθρο του π.Θεοδώρου Ζήση με τίτλο «Γιατί πρέπει να ανοίξουν οι Ναοί το Πάσχα»: «Ὁ παραμερισμός τώρα καί ἡ ἀγνόηση τοῦ Θεοῦ μέ τό κλείσιμο τῶν ναῶν, γιά νά διαφυλαχθεῖ δῆθεν τό δημόσιο ἀγαθό τῆς ὑγείας σημαίνει ὅτι βάζουμε τήν ὑγεία πάνω ἀπό τόν Θεό· ἱεραρχώντας δηλαδή δύο ἀγαθά τόν σεβασμό πρός τόν Ὕψιστο Θεό καί τήν ὑποχρέωση νά διαφυλάξουμε τήν ὑγεία μας, προτιμοῦμε τό δεύτερο, τήν ὑγεία, πού τήν ἀποσυνδέουμε ἀπό τόν Θεό, ὁ ὁποῖος ὅμως ὡς παντοδύναμος μπορεῖ ἤ νά ἐπέμβει μέ τίς προσευχές μας καί νά ἐξαφανίσει τόν θανατηφόρο ἰό λόγῳ τῆς ἀπιστίας στήν παντοδυναμία του νά ἐπιτείνει καί ἄλλο τήν δοκιμασία, γιά νά ἀποδείξει τήν ἀδυναμία μας καί νά μᾶς ἀναγκάσει νά στραφοῦμε πρός Αὐτόν».

Τέλος, η κατάργηση της Πίστης καθώς και η προσαρμογή της στη Λογική και στην Επιστήμη, υποβιβάζει τη θεοΐδρυτη Εκκλησία σε ένα ανθρώπινο σωματείο που υπόκειται τις εντολές της κρατικής εξουσίας. Η δαιμονική απόφαση της Διοικούσας Εκκλησίας για κλείσιμο των Ναών αμφισβητεί τη άκτιστη Χάρη του Θεού που ενεργεί επί των κτισμάτων και όταν χρειασθεί, θαυματουργεί.

Διαβάζουμε σχετικά στο άρθρο του π.Θεοδώρου Ζήση με τίτλο «Η Λήμνος σώθηκε από λοιμική νόσο»:«Δέν μποροῦμε νά ὑποχρεώσουμε τούς ἀπίστους νά πιστεύσουν στήν Χάρη καί στήν Πρόνοια τοῦ Θεοῦ, δέν θά καταργήσουμε ὅμως καί τήν Πίστη οὔτε θά τήν προσαρμόσουμε στήν Λογική καί στήν᾽Επιστήμη, διότι τότε θά παύσει νά εἶναι Πίστη. Οὔτε θά ὑποβιβάσουμε τήν θεοΐδρυτη Ἐκκλησία σέ ἀνθρώπινο σωματεῖο πού ὑπόκειται στίς ἐντολές τῆς κρατικῆς κεφαλῆς. Κεφαλή τῆς Ἐκκλησίας εἶναι ὁ Χριστός καί ὄχι ὁ πρωθυπουργός. Ποῦ ξανακούσθηκε νά ἀποφασίζουν ὀλιγόπιστοι καί δειλοί ἀρχιερεῖς νά κλείνουν τίς ἐκκλησίες, νά δίνουν ἐντολή νά μή τελεσθοῦν οἱ Χαιρετισμοί, νά μή ἑορτασθεῖ ἡ μεγάλη Θεομητορική ἑορτή τοῦ Εὐαγγελισμοῦ, ἴσως σέ λίγο καί ἡ ἑορτή τοῦ Πάσχα; Λησμονοῦν ὅτι ὅπου συγκρούεται ἡ Πίστη μας μέ τίς ἐντολές τῶν κοσμικῶν ἀρχόντων, «πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις»5; Τόσο πολύ ἔχει ἐπηρεασθῆ ἡ ἡγεσία τῆς Ἐκκλησίας ἀπό τά κοσμικά κριτήρια καί ἀντί νά ἀλλάξει τόν κόσμο, γίνεται καί αὐτή κόσμος; Ὅταν ἀμφισβητοῦμε τήν ἄκτιστη Χάρη τοῦ Θεοῦ πού ἐνεργεῖ ἐπί τῶν κτισμάτων καί ὅταν χρειασθεῖ, θαυματουργεῖ, καί ἀντί νά ἐμπιστευόμαστε τόν Θεῖο Φωτισμό ἐπικαλούμαστε τόν Ὀρθό Λόγο καί τήν Ἐπιστήμη, τότε γινόμαστε νέοι Βαρλαάμ, Νεοβαρλαμίτες, τίς πλάνες τοῦ ὁποίου ἤλεγξε ὁ Ἅγιος Γρηγόριος Παλαμᾶς».

3) «Η πίστη έχει αξία και είναι αληθινή, όταν εκφράζεται με πνεύμα υπακοής στην Εκκλησία και στους ταγούς Της, που έχουν την γνώση και την ευθύνη, τελικά». (Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος).

Ο μητρ. Δημητριάδος τονίζει ότι η πίστη έχει αξία και είναι αληθινή όταν εκφράζεται με πνεύμα υπακοής στην (διοικούσα) Εκκλησία και στους ταγούς της. Η υπακοή όμως στους Επισκόπους έχει ως βασική και αναγκαία προϋπόθεση ότι οι Επίσκοποι υπακούουν στο Χριστό, στο Ευαγγέλιο και στους Αγίους και ότι είναι αληθινοί ποιμένες. Διαφορετικά, οι Επίσκοποι αυτοί είναι ψευδοποιμένες και ψευδοδιδάσκαλοι, προβατόσχημοι λύκοι που κατασπαράσσουν οι ίδιοι τα πρόβατα και σε αυτή την περίπτωση η ανυπακοή σε αυτούς τους Επισκόπους είναι αγία.

Παραθέτουμε σχετικά από το άρθρο του π. Θεοδώρου Ζήση με τίτλο «Η Λήμνος σώθηκε από λοιμική νόσο»:
«Ὑπακοή σέ ὅσους ὑπακούουν στό Χριστό καί στούς Ἁγίους. Διαφορετικά ἡ ἀνυπακοή εἶναι ἁγία.
[…]
ὑπακοή στούς ἐπισκόπους καί στούς ἱερεῖς, πνευματικούς καί ἡγουμένους, εἶναι ὄντως μεγάλη χριστιανική ἀρετή, ὑπό μία ὅμως προϋπόθεση· ὅτι καί αὐτοί ὑπακούουν στό Χριστό, στό Εὐαγγέλιο, στούς Ἁγίους, εἶναι ἀληθινοί ποιμένες καί ὄχι ψευδοποιμένες καί ψευδοδιδάσκαλοι οὔτε προβατόσχημοι λύκοι πού κατασπαράσσουν οἱ ἴδιοι τά πρόβατα. Εἶναι γεμᾶτο τό Εὐαγγέλιο ἀπό συστάσεις τοῦ Κυρίου καί τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων νά μήν ἀκολουθοῦμε τούς κακούς ποιμένες· ἡ ἐκκλησιαστική ἱστορία εἶναι γεμάτη ἐπίσης ἀπό παραδείγματα πατριαρχῶν καί λοιπῶν κληρικῶν πλανεμένων, πού ζητοῦσαν καί αὐτοί ὑπακοή στίς πλάνες καί στίς ἑτεροδιδασκαλίες τους. Ἄν δέν ὑπῆρχαν οἱ φωτισμένοι Ἅγιοι Πατέρες καί οἱ μεγάλοι Ὁμολογητές νά ἀγωνισθοῦν ἐναντίον τους καί νά ἀποκαλύψουν τίς πλάνες καί τίς αἱρέσεις τους, ὥστε νά καταδικασθοῦν στήν συνέχεια ἀπό τίς Ἅγιες Συνόδους, οἰκουμενικές καί τοπικές, θά εἶχε κατορθώσει ὁ Διάβολος νά διαλύσει τήν Ἐκκλησία μέ τίς αἱρέσεις, τά σχίσματα καί τήν ἠθική διάβρωση καί ἐκκοσμίκευση».

Τέλος, παραθέτουμε τον επίλογο αυτής της συνέντευξης, στην οποία ο μητρ. Δημητριάδος δήλωσε ότι φέτος έχουμε τη «μοναδική ευκαιρία» να ζήσουμε την Ανάσταση «πιο ουσιαστικά από κάθε άλλη φορά»:
«Akroama.gr:  Η Ανάσταση του Θεανθρώπου θα εορταστεί, έστω και μακριά από τους Ναούς. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε, Σεβασμιώτατε, σε όλους τους πιστούς, που με θλίψη και πόνο παρακολουθούν από μακριά φέτος τα Άγια Πάθη;
Δημητριάδος Ιγνάτιος: Η Ανάσταση του Κυρίου μας είναι ένα βαθειά εσωτερικό γεγονός, που δεν σχετίζεται με ήθη και έθιμα, ούτε με συνήθειες που ταιριάζουν στην Παράδοση του κάθε λαού. Έχουν κι αυτά την αξία τους, ασφαλώς, αλλά δεν είναι η ουσία. Αυτή την εσωτερική εμπειρία ουδείς μπορεί να μας στερήσει. Έχουμε την μοναδική ευκαιρία να την ζήσουμε, φέτος, πιο ουσιαστικά από κάθε άλλη φορά»

Πριν λίγες μέρες, το πλήθος των πιστῶν, το πλήρωμα της Εκκλησίας που συναποτελούν μαζί με τους κληρικούς το σώμα του Χριστού, την Εκκλησία, βρήκε τις πόρτες των Ναών κλειδωμένες και παρέμεινε τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας αλειτούργητο και ακοινώνητο. Δεν μπόρεσε να εορτάσει στους Ιερούς Ναούς το θρίαμβο της Ανάστασης και τη νίκη εναντίον του κακού και του θανάτου, γιατί αυτό ενοχλεί τον Διάβολο. Καθώς αυτή η αντίχριστη κατάσταση αμαύρωσε τον εορτασμό της Ανάστασης και σηματοδότησε ένα νέο διωγμό των χριστιανών, ο μητρ. Δημητριάδος δήλωσε ότι φέτος έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να ζήσουμε την Ανάσταση «πιο ουσιαστικά από κάθε άλλη φορά»

Αυτές οι δηλώσεις μόνο πίκρα και αγανάκτηση δημιουργούν, καθώς ένα μήνα νωρίτερα (12 Μαρτίου 2020), ο μητρ. Δημητριάδος δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν θα σταματήσουνε να λειτουργούνε και ότι δεν μπορεί να στερήσει τη Θεία Κοινωνία γιατί αυτό είναι το κατ’ εξοχήν έργο των Επισκόπων και των ιερέων:
[3:52] «Ένα πράγμα έχουμε πει: ότι δεν θα σταματήσουμε να λειτουργούμε. Τι σημαίνει να λειτουργώ; Σημαίνει να τελώ το Μυστήριο της Ευχαριστίας, γιατί κι ένας άνθρωπος να νιώθει την ανάγκη να κοινωνήσει για τους δικούς του λόγους, γιατί αυτό είναι το κατ’ εξοχήν έργο των Επισκόπων και των ιερέων, δε μπορώ να του στερήσω τη Θεία Κοινωνία».

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από σχετικό βίντεο από AKROAMA 998FM VOLOS.

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Σταυρικό το φετινό Πάσχα»

Ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Διαβάσαμε στο imd.gr:


Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Το φετινό θα είναι ένα Σταυρικό Πάσχα»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα akroama.gr

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα akroama.gr και στην δημοσιογράφο Κατερίνα Λαμπρονίκου παραχώρησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρεται στον Σταυρικό χαρακτήρα του φετινού Πάσχα, στις ιδιάζουσες και πρωτοφανείς συνθήκες, στις οποίες καλείται να προσαρμοστεί ο ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός και στέλνει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, επικειμένης της Ανάστασης.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου έχει ως εξής:

[…]

Akroama.gr: Πολλάκις, είτε από άμβωνος είτε σε δηλώσεις σας, έχετε καλέσει τον κόσμο να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και να μην αψηφά τα μέτρα για να προσέλθει στους Ναούς. Πολλοί, όμως, δεν συμμορφώνονται, όπως το ίδιο πράττουν και αρκετοί ιερείς. Είδαμε πρόσφατα τί συνέβη στην Κέρκυρα και το Κουκάκι. Ποιο είναι το μήνυμά σας προς αυτούς που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα;

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Ο λαός μας, όσο και οι Κληρικοί μας, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, έχει συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Ιεράς Συνόδου και στις εντολές της Πολιτείας. Και είναι κι αυτό ένα από τα θαυμαστά αυτής της κρίσης, πώς ένας λαός ατίθασος και αδούλωτος, όπως ο Ελληνικός, μπόρεσε τόσο άμεσα να προσαρμοστεί στα έκτακτα δεδομένα και να αυτοπεριοριστεί. Όλοι έχουν καταλάβει, πλέον, ότι πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατευτεί το πολύτιμο αγαθό της ανθρώπινης ζωής, που αποτελεί πανάκριβο δώρο του Θεού. Κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, έστω κι αν γίνεται στο όνομα της πίστης, αντιστρατεύεται το θέλημα του Θεού. Είναι καρπός εγωισμού. Η πίστη έχει αξία και είναι αληθινή, όταν εκφράζεται με πνεύμα υπακοής στην Εκκλησία και στους ταγούς Της, που έχουν την γνώση και την ευθύνη, τελικά.

[…]

Akroama.gr:  Η Ανάσταση του Θεανθρώπου θα εορταστεί, έστω και μακριά από τους Ναούς. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε, Σεβασμιώτατε, σε όλους τους πιστούς, που με θλίψη και πόνο παρακολουθούν από μακριά φέτος τα Άγια Πάθη;

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Η Ανάσταση του Κυρίου μας είναι ένα βαθειά εσωτερικό γεγονός, που δεν σχετίζεται με ήθη και έθιμα, ούτε με συνήθειες που ταιριάζουν στην Παράδοση του κάθε λαού. Έχουν κι αυτά την αξία τους, ασφαλώς, αλλά δεν είναι η ουσία. Αυτή την εσωτερική εμπειρία ουδείς μπορεί να μας στερήσει. Έχουμε την μοναδική ευκαιρία να την ζήσουμε, φέτος, πιο ουσιαστικά από κάθε άλλη φορά. Στην Ανάσταση δεν ταιριάζει θλίψη, ούτε απελπισία. Είναι ανείπωτη χαρά, εξαίσια ευδαιμονία, είναι  δύναμη ακατάλυτη, που νικά τον πόνο, σκορπίζει την θλίψη, θριαμβεύει επί του θανάτου. Αυτή την Ανάσταση πρέπει να προσδοκούμε και όταν έρθει, θα την ζήσουμε, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, ως Ορθόδοξοι και Έλληνες. 

Δείτε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– π.Νικόλαος Μανώλης, Διαολεμένο Ιερατείο [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Ο κ.Σωτήρης Τσιόδρας πριν λίγες μέρες μας ξάφνιασε δυσάρεστα, υιοθετώντας μία αινιγματική και διφορούμενη στάση
– Εγκύκλιος Περί της τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Δόξα σοι ο Θεός! Χαράς Ευαγγέλια! Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου ως Πανιερώτατος!
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.