Επικαιρότητα

Δόξα σοι ο Θεός! Χαράς Ευαγγέλια! Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου ως Πανιερώτατος!

εικόνα άρθρου: Δόξα σοι ο Θεός! Χαράς Ευαγγέλια! Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου ως Πανιερώτατος!

“Παιδί μου διάλεξε, τι θέλεις να εφαρμόσεις; Τον νόμο του Κράτους ή τον νόμο του Χριστού… Αυτόν που θέλει να Κοινωνήσει Σώμα και Αίμα Χριστού”... (Μητροπολίτης Μόρφου)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δόξα σοι ο Θεός! Δόξα σοι ο Θεός! Δόξα σοι ο Θεός! Χαράς Ευαγγέλια!

Μεγάλη χαρά μας έδωσε σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, ο Μητροπολίτης Μόρφου, που έσπασε την δαιμονική “καραντίνα” της Ορθοδοξίας μας και τον ευλογοφανή γύψο που επέβαλαν στην λατρεία μας! Η χάρη της βαϊοφόρου φώτισε τον Σεπτό Ιεράρχη να βρει τρόπο να λατρευτεί ο Κύριος με λαό, όπως αρμόζει https://youtu.be/yCWvXAVRX8U και να διακηρύξει το πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις.

Στο προηγούμενο άρθρο της Κατάνυξης (μόλις προ ολίγων ωρών δημοσίευμα) γράφαμε δεικτικά ότι η πλάνη του εφησυχασμού φαίνεται ότι εμποδίζει τον Μητροπολίτη Μόρφου να υπηρετήσει μια σταθερή, αταλάντευτη και ευθύγραμμη ορθόδοξη στάση στις  τελευταίες κρίσιμες ιστορικές-εκκλησιαστικές στιγμές. Να που η επιβεβλημένη διαμαρτυρία μας, ο επιβεβλημένος έλεγχος έσκισε τους ουρανούς, πριν καν δημοσιευτεί, αλλοίωσε την δεξιά του Υψίστου, καθώς συνοδεύεται πάντα από έμπονη προσευχή και ενίσχυσε το ομολογιακό πνεύμα του Μητροπολίτου μας. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης της Κατάνυξης, αυτός είναι ο λόγος που ο πνευματικός μας π.Νικόλαος Μανώλης, έχει και προσωπικά αναλάβει αυτό το βαρύ έργο, όχι αυτοβούλως και ως έτυχε, αλλά καθηκόντως και κατόπιν ουράνιας κλίσης. Η φωνή της Κατάνυξης κρύβει την αγάπη των Aγίων και του ουρανού. Στόχος μας είναι η ένωση της φωνής μας με αυτή των Αγίων, η ανάδειξη της φωνής του ουρανού. Στόχος μας, από καλή ανησυχία, ήταν να ενεργοποιήσουμε την ειδική σχέση που έχει ο Πανιερώτατος Μόρφου με τους Αγίους, όπως ο Άγιος Νικηφόρος ο λεπρός

Αυτό που λέμε δεν είναι κομπορρημοσύνη, εμείς όσους αγαπάμε τους διεκδικούμε, όπως τους διεκδικεί ο ουρανός, καθώς οι ταπεινοί πάντα ωφελούνται από τον επιβεβλημένο έλεγχο και μάλιστα τρέφουν αισθήματα βαθύτατης ευγνωμοσύνης προς αυτούς που τους ελέγχουν εν Χριστώ. Δεόμαστε δε προς τον Κύριο να τον οδηγήσει στην τέλεια μορφή αγιοπατερικής αντίδρασης, στην ιερά Αποτείχιση, καθώς όπως αποδείξαμε σε παλαιότερο άρθρο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είναι Οικουμενιστής ολκής.

Συγχαίρουμε τον Μητροπολίτη που μιμείται για άλλη μια φορά τους Μακκαβαίους και τιμάει την ειδική σχέση που έχει μαζί τους κατά την πρόρρηση του Αγίου Παϊσίου. Όπως τον στηρίξαμε στην ομολογία που έκανε για το πάθος της ομοφυλοφιλίας, έτσι θα είμαστε κοντά του σε ό,τι ακολουθήσει της σημερινής ομολογιακής του κίνησης. 

Ας μην πτοεί το Μητροπολίτη μας η μικρή προσέλευση κόσμου. Ας εμμείνει και ο κόσμος θα ξεπεράσει το μούδιασμα και θα σπεύσει.

Άξιος και πανάξιος ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου ως Πανιερώτατος! Η χάρη όλων των Αγίων να τον ενισχύει και να τον σκεπάζει! Ευχόμαστε να τον μιμηθούν κι άλλοι!

Ελπίζουμε μόνο να μην υπάρξουν για διάφορους λόγους, παλινωδίες…

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από σχετικό βίντεο από NOIAZOMAI.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου ως Πανιερώτατος!

Ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ και εδώ.

Διαβάσαμε στο noiazomai.gr:


Ο ΜΟΡΦΟΥ “ΕΣΠΑΣΕ” ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ!

Ο Πανιερώτατος και Πανγενναιώτατος Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, το λιοντάρι της Πίστης και της Πατρίδας, “έσπασε” την άθεη καραντίνα της Ορθοδοξίας και λειτούργησε πανυγηρικά την Κυριακή των Βαΐων στον Ι. Ν. Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος Περιστερώνα στην Κύπρο, κρούοντας τις καμπάνες, ανοίγοντας τις θύρες, περιφέροντας άφοβα και γεμάτος χαρά την Βαΐφόρο, υποδεχόμενος μετά βαΐων και κλάδων τον Χριστόπου άλλοι αρνούνται, “φοβούνται” ή πολεμούν για να μας χαλάσουν τον Πάσχα και την Ανάσταση, λίγο πριν την μεγάλη Ανάσταση της Ορθόδοξης Ρωμιοσύνης και της Βασιλεύουσας αυτής Πόλης!

 Στη συνέχεια τέλεσε την Θεία Λειτουργία έξω, στο προαύλιο του Ναού, ενώ όπως ήταν φυσικό, κάποιοι πιστοί συγκεντρώθηκαν τηρώντας τις αποστάσεις “δια τον φόβο των Ιουδαίων”… 

  Οι κάτοικοι, εκεί στην κόψη του Αττίλα, συγκινήθηκαν, έλαβαν δύναμη και ψυχή, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με κάποιους Αστυνομικούς, που έσπευσαν να διαπιστώσουν τι γίνεται και εισέβαλαν ασεβώς στον Ναό, την ώρα που διαβαζόταν από τον φλογερό Μητροπολίτης μας το ιερό Ευαγγέλιο, περί της θριαμβευτικής εισόδου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα… 

“Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ 

Μόλις τέλειωσε η Θεία Λειτουργία ο Μόρφου, που τόσην ώρα κρατούσε την υπομονή του, γνωρίζοντας πως κάποιοι γυρεύουν να τον “σταυρώσουν”, τα είπε έξω από τα δόντια, λέγοντας πως “η σημερινή Λειτουργία δεν θα ξεχαστεί ποτέ“, καταγγέλοντας κάποιους “ασεβέστατους Αστυνομικούς” που εισέβαλαν στον Ναό την ώρα που ιερού Ευαγγελίου!    

Σε έναν από αυτούς είπε μάλιστα:   
“Παιδί μου διάλεξε, τι θέλεις να εφαρμόσεις; Τον νόμο του Κράτους ή τον νόμο του Χριστού. Εμένα ο Χριστός αυτό μου λέει. Αυτόν που έρχεται κοντά μου δεν θα τον βγάλω έξω. Αυτόν που θέλει να Κοινωνήσει Σώμα και Αίμα Χριστού”…

ΘΑ ΄ΡΘΕΙ ΑΛΛΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ   

Ο Μόρφου προειδοποίησε όλους αυτούς που φοβούνται αυτήν την αρρώστια και τον θάνατο, αλλά και αυτούς που απαγορεύουν το φάρμακο της Θείας Κοινωνίας, πως θα έρθει και άλλη αρρώστια, την οποία πρόσφατα χαρακτήρισε πολύ χειρότερη από τον Κορωνοϊό (δείτε εδώ):
   “Το καλύτερο φάρμακο και γι΄ αυτήν την αρρώστια και για την επόμενη που έρχεται, είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού”;

[…]

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ 

Ο Μόρφου αναφέρθηκε δημόσια στον Αναστασιάδη και τον Μητσοτάκη, επικρίνοντάς τους εμμέσως πλην σαφώς για το κλείσιμο της Ζωής, ζητώντας τους με τρόπο να μην γίνονται συνεργοί στα σχέδια της Νέας Τάξης:
 “Η αληθινή, η αθάνατη ζωή, η ωραία ζωή είναι αλλού! Γι΄ αυτό γιορτάζουμε, κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριε Πρωθυπουργέ της Ελληνικής Δημοκρατίας, γι΄ αυτό γιορτάζουμε Πάσχα! Γιατί ενικήθηκεν ο θάνατος. Και ο νικητής του θανάτου είναι ο Χριστός. Γιατί ενικήθηκεν η αμαρτία μας. Γιατί ενικήθηκεν ο Διάβολος που μας πειράζει, όλως ιδιαιτέρως αυτές τις μέρες και οι εκπρόσωποί του, οι άνθρωποι οι μυστικοί της Νέας Τάξης πραγμάτων.  
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Άλλοι ξέρουν λίγο, άλλοι περισσότερο, άλλοι κάνουν πως δεν ξέρουν”…

[…]

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Γιατί συστοιχήθηκε ο μητροπολίτης Μόρφου με τις ανόητες αποφάσεις Πολιτείας και Εκκλησίας να κλείσουν τις Εκκλησίες;
 Αλήθεια, από Αποτείχιση στην Κύπρο πώς πάτε; Κορωνοϊός: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσεύχονται!
– Εκδόθηκε η αντίχριστη υπουργική απόφαση. Ένοχη η διοικούσα εκκλησία!
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Γιατί πρέπει να ανοίξουν οι Ναοί το Πάσχα
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ανοιχτές παραμένουν οι εκκλησίες στη Βουλγαρία
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– Κανονικά η Θεία Κοινωνία λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σερβία
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!
– Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος
– Δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί!

Σχετικά άρθρα

Έως πότε εκούσιοι δεσμώτες μέσα στον κατάμαυρο, δαιμονικό κουρνιαχτό;

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Σημεῖο βρασμοῦ δέν ἔχει ἀπομείνει ἄραγε κανένα, πού νά μᾶς κάνει να σηκωθοῦμε καί νά ἀποφασίσουμε νά πετάξουμε ἀπό πάνω μας τόν ὑλικό καί πνευματικό ζυγό;"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.