Επικαιρότητα

Δοξολογία Αγίων… παρουσία αιρετικών από τον Μητροπολίτη Ιταλίας

εικόνα άρθρου: Δοξολογία Αγίων… παρουσία αιρετικών από τον Μητροπολίτη Ιταλίας

Είναι τραγελαφικό να αποδίδει κανείς στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο την υποψία, έστω και έμμεσα, πως θα προσκολλώνταν στην παποκρατίζουσα Δύση…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Με πρωτοβουλία της ελληνικής πρεσβείας, στον ναό του Αγίου Κλήμεντα (San Clemente) της Ρώμης, τελέστηκε δοξολογία στην μνήμη των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Στο υπόγειο του ναού, βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Κυρίλλου.

Πρώτα πρώτα αξίζει να σημειωθεί ότι οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος ήταν φωτιστές των Σλάβων μεν, Θεσσαλονικείς στην καταγωγή δε. Σύμφωνα με τον Ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, π. Θεόδωρο Ζήση: «Υπάρχει αυτή η περίεργη θέση των Σλαβολόγων οι οποίοι προσπαθούν από τη μία πλευρά να οικειοποιηθούν τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο και από την άλλη πλευρά εν μέρει δικαιολογημένα να στεναχωρήσουν εμάς τους Έλληνες οι οποίοι διεκδικούμε την καταγωγή -ορθώς την διεκδικούμε- των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου από τη Θεσσαλονίκη. Ήσαν Θεσσαλονικείς, Έλληνες στην καταγωγή, εντούτοις δεν είχαμε δείξει τον ανάλογο προς τους δύο αυτούς μεγάλους Αγίους, τους φωτιστάς των Σλάβων. Από την άλλη πλευρά, οι Σλάβοι γιατί προβάλλουν ότι τιμούν τους Αγίους; Αλίμονο αν δεν τους τιμούσαν. Αφού σε αυτούς οφείλουν τα πάντα. Οφείλουν το αλφάβητο, τη γλώσσα, τον πολιτισμό. Είναι φωτισταί των Σλάβων. Επομένως, εκ μέρους των Σλάβων η τιμή η οποία αποδίδεται στους Αγίου Κύριλλο και Μεθόδιο είναι απολύτως δικαιολογημένη. Ακόμη και η μεγαλύτερη τιμή από εμάς, διότι εμείς ήμασταν φωτισμένοι. Εμείς ήμασταν χριστιανοί, δεν μας εφώτισαν οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος. Εστάλθησαν από την Κωνσταντινούπολη προς τον κόσμο των Σλάβων. Αλλά είναι γνωστή τακτική ιδιαίτερα των Βουλγάρων επιστημόνων, οι οποίοι τους βουλγαροποιούν και τους σλαβοποιούν όλους. Από χρόνια προσπαθούσαν να κατοχυρώσουν την άποψη ότι οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος δεν ήσαν Ελληνικές καταγωγής, ήσαν σλαβικής καταγωγής. Και βέβαια διεψεύδοντο ακόμη και από δικούς τους επιστήμονες».

Η άνομη αυτή δοξολογία τελέστηκε από τον μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπο. Το παρόν έδωσαν ο υφυπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, Μίροσλαβ Βαχόφσκι και εκπρόσωποι 26 ξένων πρεσβειών.

Η πρέσβης της Ελλάδας, Κάτια Γεωργίου, η οποία ήταν και αυτή παρούσα, είπε τα παρακάτω: «Με την αποστολή και την θυσία τους, οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος συνεχίζουν να μας διδάσκουν ότι η αλήθεια εν Χριστώ είναι αποτέλεσμα της διακονίας προς τον συνάνθρωπό μας, ακρογωνιαίος λίθος πραγματικής αδελφοσύνης και σεβασμού της ιερότητας της ανθρώπινης ζωής.

Για τον λόγο αυτό, η αποστολή τους με στόχο τον ευαγγελισμό, σεβάστηκε την πολιτιστική ταυτότητα των Σλάβων, διότι το Ευαγγέλιο είναι πηγή σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης, ως εικόνα του Θεού. Μόνον έτσι θα καταλάβουμε ότι κάθε πόλεμος είναι μόνον εμφύλιος πόλεμος και απόρριψη της ιερότητας του ανθρώπου, όπως έχει διακηρύξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

Αρχικά σε μία τέτοιου είδους αιρετική φιέστα, βλάσφημη προς τους μεγάλους Αγίους, δεν θα μπορούσε να μην υμνηθεί ο πρωτεργάτης της παναίρεσης του Οικουμενισμού και εκθεμελιωτής της Ορθόδοξης πίστης, Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Κάθε εκκλησιαστικό ατόπημα, έγκλημα και παράβαση των κανόνων συντελείται με την επίκληση του ονόματός του.

Είναι τραγελαφικό όμως να αποδίδει κανείς στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο την υποψία, έστω και έμμεσα, πως θα ακύρωναν την ιστορία των Σλάβων, τον πολιτισμό τους και κυρίως την πίστη την Αληθινή και θα προσκολλώνταν στην παποκρατίζουσα Δύση. Ή ακόμη πως θα οραματίζονταν τον Σλαβικό λαό, διπλά στον τρισκατάρατο Πάπα και την Ευρώπη. Τέτοιου είδους υπόνοιες επέτρεψε να εννοηθούν ο Μητροπολίτης Πολύκαρπος, ο ταλαίπωρος αυτός Μητροπολίτης που αναγνωρίζει τον Πάπα ως Προκαθήμενο και Πατριάρχη του.

Τότε, ο μακαριστός π. Νικόλαος Μανώλης είχε σχολιάσει πολύ εύστοχα το ποιόν του συγκεκριμένου Μητροπολίτη: «Ο κ. Πολύκαρπος θεωρεί ήδη τον Πάπα Ρώμης τον Πατριάρχη του στην Ιταλία. Είναι παράξενο που ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος κατά κανόνα επιβάλλει το αξίωμά του και επιτάσσει υπακοή στο αιρετικό θέλημά του, ούτε τον μάλωσε ούτε τον εγκάλεσε. Αυτό εξηγείται καθώς ο μητροπολίτης Ιταλίας μίλησε σαν γνήσιος Ουνίτης και ο Πατριάρχης χρησιμοποιεί την Ουνία σαν όχημα για τον Οικουμενισμό».

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι οι παρατρεχάμενοι του διδύμου Πάπα και Βαρθολομαίου, τα άβουλα όντα της Αίρεσης, εκτελούν εντολές άνωθεν. Το νέο όχημα του εκλατινισμού των Σλάβων, της αποκαθήλωσης του ορθόδοξου φρονήματος, της εγκαθίδρυσης της ανομίας και της αμαρτίας που είναι οι σημαίες του ευρωπαϊκού κόσμου, είναι η αγιοποίηση των δυτικών σταυροφόρων. Ας μην λησμονούμε το σχετικό άρθρο του π.Θεοδώρου Ζήση μέσα από το οποίο αφήνει έκθετους τους ανιστόρητους και αθεολόγητους δυτικόφρονες. Το άρθρο έχει τίτλο «Δυτικοί “Σταυροφόροι” εναντίον της Ορθόδοξης Ρωσίας».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο πόλεμος ξεμπροστιάζει τον πλανεμένο Πατριάρχη
Μηδενική αντίδραση στις συμπροσευχές
Ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας εμπαίζει τους μάρτυρες της Πίστεως
Βλασφημία Μεγάλη Παρασκευή made in USA 

Σχετικά άρθρα

Θρονικό  πανηγύρι στο Φανάρι

Γράφει ο Μέτοικος Ο Χριστός μόνο εν τω μέσω αυτών δεν ήταν!  Και στο φετινό θρονικό πανηγύρι «πεπληρωμένος χαράς» ο π.Βαρθολομαίος «ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς τον αγαπητό [του] αδελφό...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.