Επικαιρότητα

Δύναται λαϊκός να διαμαρτυρηθεί στον Επίσκοπο του;

εικόνα άρθρου: Δύναται λαϊκός να διαμαρτυρηθεί στον Επίσκοπο του;

Πως μία διαμαρτυρία είχε τόσο λάθος κατάληξη στη Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. Άραγε θα ανασκευάσει ο οικείος Μητροπολίτης;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από την κ. Αργυρώ Μπουγατσά, το ακόλουθο κείμενο:


Θα ήθελα να εκφράσω ένα προσωπικό μου παράπονο…

Στις 21.4.2021 επικοινώνησα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, κ. κ. Στέφανο.
Μετά από αρκετές προσπάθειες για δια ζώσης επικοινωνία μαζί του για την λειτουργία των εκκλησιών, μιλήσαμε τηλεφωνικά.
Του εξέφρασα τους προβληματισμούς μου και τον παρακάλεσα να ενεργήσει δημόσια  για τις αθεολόγητες αλλαγές που γίνανε εις βάρος των Ιερών Κανόνων και της παράδοσης αιώνων στους κόλπους της Εκκλησίας μας, όπως πολύ θαρραλέα έπραξε ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ.
Δυστυχώς όμως, από την αρχή ήταν αρνητικός στα λεγόμενα μου και οι απαντήσεις του ήταν  αδιάφορες και υποτιμητικές προς το πρόσωπο μου.

Δέχομαι ότι είναι δύσκολοι καιροί και ο νους μας έχει κυριευθεί από άγχος και ανασφάλεια. Δεν είχα σκοπό ούτε να τον προσβάλλω, ούτε να τον επικρίνω, απλά ήθελα να του εκφράσω την αγωνία μου και την εσωτερική μου ανάγκη να αγωνιστώ για τα αυτονόητα που σιγά σιγά παύουν να ισχύουν.
Δυστυχώς όμως, αντιμετωπίστηκα ως κάποιο γραφικό άτομο, χωρίς σκέψη και προσωπικότητα.
Έφτασε δε, στο σημείο να μου βάλει το επιτίμιο της ακοινωνησίας, επειδή του εξέφρασα έντονα την στεναχώρια μου για όλα αυτά που συμβαίνουν και που απασχολούν το σύνολο των πιστών αυτές τις ημέρες.
Κάτι πολύ λυπηρό και υπερβολικό για έναν συνετό Ποιμενάρχη. Όσοι δηλαδή, δεν συμφωνούν και εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους, θα πρέπει να τιμωρούνται;
Έτσι άραγε επιβάλλονται τα επιτίμια, για λόγους προσωπικούς ή για παρατυπίες σε σοβαρά θέματα πίστεως, όπως ορίζουν και οι Ιεροί κανόνες; 

Εύχομαι ο Θεός να φωτίσει τους Ποιμένες μας να πάρουν τις σωστές αγιοπατερικές, Ορθόδοξες αποφάσεις, έχοντας οι ίδιοι φρόνημα αγωνιστικό, έτσι ώστε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να μην γίνει αλλοίωση της Παράδοσης, της Εκκλησιαστικής Τάξης, των Ιερών Κανόνων αλλά και του Ορθού δόγματος, με την ελπίδα σύντομα η Ορθόδοξη Εκκλησία μας να λάμψει ξανά και να φτάσει ψηλά, στο ύψος που της αναλογεί.

Καλή Ανάσταση!!!

Αργυρώ Μπουγατσά
Καβάλα 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.