Επικαιρότητα

Δύο σχόλια φίλων μας στο άρθρο: Μασονικού τύπου φληναφήματα από τον κ. Ιερώνυμο…

εικόνα άρθρου: Δύο σχόλια φίλων μας στο άρθρο: Μασονικού τύπου φληναφήματα από τον κ. Ιερώνυμο…

...Έχει διαστρεβλώσει τον Χριστό και την Εκκλησία Του και υπηρετεί ένα άλλο Χριστό, έναν αντί Χριστού δηλ. τον αντίχριστο…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Οι Φίλοι της Ιστοσελίδας μας Panayiotis και Δημήτριος Αθανασός, σχολίαζουν το άρθρο: Μασονικού τύπου φληναφήματα από τον κ. Ιερώνυμο στη συνάντηση με την κα. Σακελλαροπούλου


Panayiotis:

Η Εκκλησία υπηρετεί το θέλημα του Θεού και μέσω αυτού, όχι τον πεπτωκότα άνθρωπο και τις ανθρώπινες σωματικές ανάγκες του, όπως το εννοεί ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά την κατά Χριστόν σωτηρία του. Δηλ. διδάσκει και οδηγεί τον άνθρωπο να κάνει ταπείνωση και να υποτάσσει το θέλημά του στο θέλημα του Θεού τηρώντας τις θεϊκές εντολές.

τις ανθρώπινες σωματικές ανάγκες του, όπως το εννοεί ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά την κατά Χριστόν σωτηρία του. Δηλ. διδάσκει και οδηγεί τον άνθρωπο να κάνει ταπείνωση και να υποτάσσει το θέλημά του στο θέλημα του Θεού τηρώντας τις θεϊκές εντολές.

Όπως ακριβώς έκανε ο Κύριός μας στην ανθρώπινη ζωή Του έναντι του Θεού-Πατέρα. Κι αν συμβεί αυτό, τότε, ο άνθρωπος θεραπεύεται από την Εκκλησία και τα Μυστήριά της, αλλάζει οντολογικά και γίνεται θεάνθρωπος και υιός Θεού με αιώνια μακαρία ζωή. Αυτή ακριβώς είναι η υπηρεσία της προς τον άνθρωπο-η κατά Χριστόν, η κατά το θέλημά Του, ζωή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όχι μόνον τώρα αλλά και διαχρονικά, μας έχει αποδείξει με λόγια και πράξεις ότι αντιλαμβάνεται την Εκκλησία δηλ. το Σώμα Χριστού όχι ως τον Χριστόν επεκτεινόμενον εις τον αιώνα αλλά ως ένα ανθρωπιστικό, φιλανθρωπικό ίδρυμα με σκοπό την ικανοποίηση των πρακτικών, σωματικών αναγκών του ανθρώπου.

Για να περάσει καλά στην ανθρώπινη ζωή του, με επίπλαστη ειρήνη και αγάπη προς τους συνανθρώπους, χωρίς απαραίτητα με Χριστό και Ευαγγελισμό, χωρίς ασκητικότητα έναντι των παθών, χωρίς μαρτύριο και μαρτυρία Χριστού, με προσφερόμενη από διάφορα ιδρύματα ανακούφιση στον πόνο, στην θλίψη, στις ανάγκες κλπ. Ένας καθαρός ουμανισμός χωρίς καμιά χριστιανική πνευματικότητα και ασκητικότητα όπως πολύ επιτυχημένα αναλύεται και στο άρθρο, ένας ουμανισμός που αποτελεί και έναν από τους θεμέλιους λίθους του Οικουμενισμού.

Έχει διαστρεβλώσει τον Χριστό και την Εκκλησία Του και υπηρετεί ένα άλλο Χριστό, έναν αντί Χριστού δηλ. τον αντίχριστο.
Γιαυτό δεν έχει και κανένα πρόβλημα να κλείνει τους ναούς, να υποκύπτει και υπηρετεί την αντίχριστη, κοσμική εξουσία, να εισαγάγει βλάσφημα μέτρα υγειονομικής προστασίας μέσα στους αγιασμένους από τη Χάρι του Θεούς Ναούς μας και να εισηγείται “ελαφρά τη καρδία” την αλλαγή του τρόπου τέλεσης του Μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας.
Μόνον που στα Μυστήρια, ο τρόπος τέλεσής τους είναι το ίδιο το Μυστήριο και δεν μπορούν να διαχωριστούν. Όταν τα Μυστήρια δεν τελούνται σωστά, παύουν να είναι Μυστήρια αλλά απλές τελετές χωρίς Πνεύμα.

Ο Θεός να τον ελεήσει!


Δημήτριος Αθανασός:

Αφιερωμένο στον Αρχιεπίσκοπο κ Ιερώνυμο, στήν κ.Σακελλαροπούλου και σε όσους εμφορούνται με τις ίδιες απόψεις περί… τού ανθρώπου ως υπέρτατη αξία..

Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς
“Η υπέρτατη αξία, τό υπέρτατο κριτήριο είναι ο Θεάνθρωπος. Αυτός είναι η Αλήθεια, η Οδός καί η Ζωή, ο μοναδικός φίλος τού ανθρώπου καί αποκλειστικός οδηγός του προς τή σωτηρία..
Ο Ουμανισμός, είναι ο αντίποδας τού Ευαγγελισμού τού Θεανθρώπου.. Είναι η προβολή ενός παγκόσμιου ειδώλου , πού η σύνθεσή του έγινε μέ τέτοια απάτη , ώστε νά μπορεί νά μάς υποδουλώσει μέ ευκολία.”

Πρεσβείες τού Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς τού Νέου Ομολογητού , Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς, Αμήν.

Δείτε σχετικά:
Μασονικού τύπου φληναφήματα από τον κ. Ιερώνυμο στη συνάντηση με την κα. Σακελλαροπούλου

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.