Επικαιρότητα

Δυστύχημα στα Τέμπη: Συλλυπητήρια και από τον Πάπα 

εικόνα άρθρου: Δυστύχημα στα Τέμπη: Συλλυπητήρια και από τον Πάπα 
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Βροχή καταφθάνουν από όλα τα σημεία της γης ευχές συμπαράστασης και προσευχές για τα θύματα…


Ο σχολιασμός δραματικών ειδήσεων τη στιγμή που η οδύνη ξεχειλίζει ενέχει ρίσκα και δικαιώνεται μόνο από το αγαθό κίνητρο. Να βρούμε το κουράγιο να αντλήσουμε λίγη παρηγοριά και να στηριχτούμε από την πίστη μας στον Θεό. 

Προσευχόμαστε για τα θύματα, για τους τραυματίες και τις οικογένειές τους. 

Είναι προφανές πως η σφοδρότητα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας και συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο αριθμός των θυμάτων που συνεχώς αυξάνει, το δράμα των οικογενειών τους, η αγωνία των τραυματισμένων και ο Γολγοθάς της αποκατάστασης των φανερών αλλά κυρίως των μυστικών τραυμάτων, που άφησε πίσω της η ανείπωτη τραγωδία, δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Στην ανθρωποφάγο αρένα των ΜΜΕ προστίθενται εδώ και καιρό οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί ο πόνος γίνεται οργή και όταν επιχειρούν να εκφράσουν τη λύπη ή τη συμπαράστασή τους οι πολιτικοί, τότε ο διάλογος θυμίζει ρωμαϊκή αρένα. 

Είναι γεγονός πως το να εκφράσει ένα δημόσιο πρόσωπο τα συλλυπητήριά του είναι αυτονόητο και μάλιστα ως χρέος.

Κάποια πρόσωπα, όμως, μοιραία σηκώνουν και το βάρος του συμβολισμού. Ένα από τα πρόσωπα του οποίου τα συλλυπητήρια φέρουν ειδικό βάρος είναι ο Πάπας.

Μετά το Σχίσμα του 1054 μ.Χ., στην εκκλησιαστική ιστορία, οι πάπες ως αλάθητοι αλλοίωσαν την ορθή πίστη και κηρύττουν έναν έτερον “Χριστό”, μια αίρεση. Ένας αιρεσιάρχης οδηγεί τις ψυχές που τον εμπιστεύονται στην απώλεια.

Αυτό από μόνο του προσδίδει μια τραγικότητα στη στιγμή: Εκφράζει τη λύπη του για το σωματικό θάνατο δεκάδων, ο υπεύθυνος για τον πνευματικό θάνατο μυριάδων….

Καλή μετάνοια!   

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI


          

Σχετικά άρθρα

Προς Δημητριάδος Ιγνάτιο: ποια τα καθήκοντα του Επισκόπου σε αυτή την κοινωνία;

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη. Ο κ.Ιγνάτιος, μιλώντας για τα Τέμπη με διάθεση παρηγορητική και πατερική, ξέχασε τι έλεγε για το κλείσιμο των εκκλησιών το Πάσχα του 2020, λόγους αντίθετους από τους σημερινούς και απόλυτα ασύμβατους προς την ορθόδοξη πίστη…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.