Επικαιρότητα

Ε… ΟΧΙ… ΡΕ…!!!

εικόνα άρθρου: Ε… ΟΧΙ… ΡΕ…!!!

Της Αργυρής Γεωργιάδου, πτυχιούχου Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
αποκλειστικά για την https://katanixi.gr/

“Όποιος όμως υπερασπίζεται τον Χριστό διώκεται!”

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Ε… ΟΧΙ… ΡΕ…!!!

Γράφει η Αργυρή Γεωργιάδου

…Βροντοφώναξε στις ημέρες μας ένα παλληκάρι ονόματι Κωνσταντίνος Βαθιώτης, καθηγητής του ποινικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο οποίος και παραιτήθηκε της θέσης αυτής για να γίνει πειστικός στον αγώνα που ανέλαβε διαδικτυακά, να αφυπνίσει εμάς, το «πόπολο», που ως πρόβατα επί σφαγή σκύβουμε το κεφάλι και προσκυνούμε τον Καίσαρα, τους πολιτικούς δηλαδή, οι οποίοι απροκάλυπτα τώρα πια προσκυνούν οι ίδιοι άλλους κυρίους και όχι τον Χριστό.

Μου θύμησες, Κωνσταντίνε, όταν σε άκουσα για πρώτη φορά στο διαδίκτυο τον εθνεγέρτη Παπαφλέσσα, αυτόν τον ήρωα ειδικά, που κατά την έκφραση του σύγχρονου ιστορικού Σαράντου Καργάκου, επρόκειτο για έναν φλογερό ρασοφόρο που χωρίς αυτόν δε θα ήταν δυνατό να ξεκινήσει η εξέγερση στον Μοριά και στη συνέχεια να εξαπλωθεί η επανάσταση και εκτός Πελοποννήσου σε όλο τον ελληνικό χώρο· και συνεχίζει ο αγαπημένος μου ιστορικός Καργάκος – που για ‘μένα είναι διδάσκαλος του Γένους όπως και άλλοι της ελληνικής ιστορίας – να μας εξηγεί πως δεν ήταν φυσικά μόνον ο Παπαφλέσσας που συνετέλεσε στην αφύπνιση του ελληνικού γένους ώστε να ξεκινήσει η επανάσταση αλλά και ο Αλέξανδρος Υψηλάντης με τον ενθουσιαστικό του παλμό, όπως και ο Κολοκοτρώνης που χωρίς αυτόν, χάριν στο στρατιωτικό του δαιμόνιο, δεν θα εδραιωνόταν η επανάσταση στην Πελοπόννησο άρα και πουθενά αλλού. Όμως χωρίς το «μπουρλότο των ψυχών» την εποχή εκείνη της απογοήτευσης μετά την αποτυχία κατά τα Ορλωφικά και μετά την εξόντωση της κλεφτουριάς δεν θα άναβε η φωτιά, η επανάσταση.

Με αυτόν λοιπόν τον «μπουρλοτιέρη των ψυχών» σε παρομοίασα αγαπητέ μου Κωνσταντίνε, γιατί στα χρόνια που ζούμε ο οικουμενισμός, η νέα τάξη πραγμάτων, αυτό το θηρίο με τα δύο κεφάλια, την παγκοσμιοποίηση στον πολιτικό χώρο και τον οικουμενισμό στον εκκλησιαστικό, κατάφερε να αλώσει δυστυχώς άπαντα τον πολιτικό χώρο και δυστυχέστατα τον εκκλησιαστικό πλην ολίγων, κατά την ρήση του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, τον οποίο ο φθόνος ενός επισκόπου και η φιλοχρηματία μιας βασίλισσας οδήγησαν ως εξόριστο στα βάθη της Ασίας μέχρι να πεθάνει από τις κακουχίες μύριες όσες τις οποίες άντεξε για 3 χρόνια.

Κωνσταντίνε, ανήκεις στους ολίγους από τον χώρο των λαϊκών που τόλμησες να βγάλεις φωνή διαμαρτυρίας για τα σημερινά τεκταινόμενα, «τα τέρατα και σημεία». Εύχομαι ο «μπουρλοτικός» σου λόγος (ας είναι καλά το διαδίκτυο) να αφυπνίσει την «κοιμωμένη του Χαλεπά», τους κληρικούς και λαϊκούς δηλαδή, και οι ολίγοι, κατά την Χρυσοστομική έκφραση, να γίνουν πολλοί.

Σε αυτούς τους ολίγους, Κωνσταντίνε, βάλε και τον ηγέτη του αντιοικουμενιστικού αγώνα, τον μεγάλο για μένα και την οικογένειά μου, π. Θεόδωρο Ζήση, ομότιμο καθηγητή της θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος ἑπόμενος τοῖς Θείοις Πατράσι αντιστέκεται εδώ και είκοσι χρόνια στον οικουμενισμό, την μεγαλύτερη αίρεση των αιώνων, κατά την έκφραση του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς, και διαλαλεί με ειρηνικό τρόπο αλλά και καταγγέλλει συγχρόνως με το στόμα και λόγο των Αγίων Πατέρων την «κατρακύλα» της διοικούσης εκκλησίας όπου γης, να περιφρονούν τις πηγές της πίστεως των Ορθοδόξων, την Αγία Γραφή δηλαδή και την Ιερά Παράδοση, να καινοτομούν σε θέματα πίστεως και να ταυτίζονται με όλες τις χριστιανικές αιρέσεις και διάφορα θρησκεύματα, διαλαλούντες υπούλως και όχι φανερά ότι, οι Άγιοι Πατέρες έκαναν λάθος, είναι θύματα του αρχεκάκου όφεως και να τους συγχωρέσει ο Θεός, κατά την ρήση δυστυχώς του οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης, γνήσιος πατρολόγος πειθόμενος τοῖς κείνων ῥήμασι διαλαλεί παντοιοτρόπως ανά τον κόσμο με προφορικό λόγο, με το περιοδικό «Θεοδρομία» που εκδίδει η Εταιρεία Ορθοδόξων Σπουδών, της οποίας είμαι Πρόεδρος, με επιστημονικά συνέδρια ουκ ολίγα ανά τον κόσμο καθώς και με την συγγραφή βιβλίων, διαλαλεί, επαναλαμβάνω, την αλήθεια του Χριστού και Θεού ημών, όπως την εβίωσαν και διέδωσαν οι Μαθητές Του, οι αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες και στη συνέχεια οι μαθητές των μαθητών του Κυρίου, οι Θεοφόροι Πατέρες, οι οποίοι δεν δίδασκαν τα δικά τους νοήματα του δικού τους νου αλλά δίδασκαν όλοι τους, από την αρχή μέχρι σήμερα, τα αυτά, τα ίδια δηλαδή που παρέλαβαν από τους προηγούμενους Αγίους.

Όποιος όμως υπερασπίζεται τον Χριστό διώκεται! «Ὃπως ἐμίσησαν ἐμέ θὰ μισήσουν καὶ σᾶς, ἀλλά θαρσεῖτε ἐγώ νενίκηκα τόν κόσμο» (κοσμικό φρόνημα) διαλαλεί ο Κύριος και δίνει κουράγιο και δύναμη σε όσους προσπαθούν να πείσουν με ειρηνικό τρόπο ότι οι Άγιοι Πατέρες δεν είναι τα θύματα του αρχεκάκου όφεως αλλά ο ίδιος ο οικουμενικός Πατριάρχης, που ω της βλασφημίας του Αγίου Πνεύματος εξετράπη ο ίδιος και ερωτοτροπεί με την παγκόσμια διεφθαρμένη πολιτική εξουσία και πείθει τους ολιγόπιστους μέχρι άπιστους κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι τον ακολουθούν ως πρόβατα απολωλότα (όσοι τον ακολουθούν) αγνοώντας την ευαγγελική ρήση «Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῶ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις», την εντολή του Αποστόλου Παύλου «μετά πρώτη και δευτέρα νουθεσίαν παραιτοῦ» (εννοεί την προσπάθεια επαναφοράς του αιρετικού στην ορθή πίστη), την συμβουλή του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού «το σώμα σας είναι δυνατόν να το κάνει ό, τι θέλει ο διώκτης αλλά την ψυχή κανείς δεν μπορεί να σου την μολύνει, εκτός κι αν εσύ την παραδώσεις».

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος αηδιασμένος από τους αρειανόφιλους επισκόπους, οι οποίοι συνέχιζαν να αιρετίζουν και μετά την καταδίκη του αρειανισμού από την Α’ Οικουμενική Σύνοδο της Νικαίας και να τον καταδιώκουν οι φθονεροί, έφυγε από την Β’ Οικουμενική Σύνοδο, αφήνοντας όμως πίσω του τον εξίσου μεγάλο Άγιο, τον αδελφό του φίλου του Μ. Βασιλείου, τον Άγιο Γρηγόριο Νύσσης.

Τελειώνω αγαπητέ Κωνσταντίνε με την ευχή ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να σε ενδυναμώνει και να μην φοβηθείς τις απειλές και διώξεις του Καίσαρα και να κρατήσεις το λάβαρο της ελευθερίας από το ψέμα και την απάτη των ισχυρών που στις ημέρες μας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
κ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης (καθηγητής της Νομικής), Επιχείρηση σκλαβιά… [ΒΙΝΤΕΟ]
Τίποτα δεν τελείωσε, θαρσείτε!
Κατευόδιο για μεγάλη έξοδο

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.